Var är alla svarta kläder?

 
 
Hej! 
Åå är sjukt taggad inför usek kvällen med laserdone och middag. Ska bli så kul. Är as trötta, ont i halsen och förkyld. Kul att man blivit det! Livet äger ja ja.. 
Ska strax åka iväg med bussen till stan då vi ska ses i Slussen. 
man ska ju typ ha svarta kläder, märkte att jag inte har mörka kläder typ! Asp shit leta som en galning i garderoben men inget så passar okej.. Men tillslut fick jag fram en tröja som ty. Är lite liten men fungerar ad bra ändå. Men kommer inte kunna upptatera så mycket ikväll eftersom allt det här. 
Kram

Fredag!!

Assåå äntligen fredag igen. Jag har typ mera ont i halsen, så sjukt ont.

Nu iaf skola till 2 typ.
Davy vilar
En sjukt Pirrig grej händer idag.!! Hjälp...
Ska på lasersone med USEK på Sandö! Så kul. Så vi ska ses i Slussen med mera. Vi ska också äta middag tsm. Så kul !! Nu ska jag ha jympa. Kram


Hööks new in


OJ DAVY!!

 
Han överraskade mig TOTALT
Mitt hjärta är fullt av lycka, glädje, ja allllllt!! Helt sjuukt hur glad jag är. 
 
Ända sen jag satt upp på davy idag kände jag att han kommer va fin. När jag ropat på honom i hagen har han kommit, han har varit sjukt glad och på bra humör. Jag var taggad och glad. Fört skiritta jag honom rätt länge i form och med långa tyglar. Han kändes framåt och glad. Sedan började jag trava, där kändes han så fin! låg form som vanligt i början. Han trampa på ordentilgt och stadig. Jag fortsatte jobba i trav i låg ett tag. När allt kändes toppen fatta jag galopp. Fick till fattningen utan att han drog iväg som han gjort eftersom mina händer "lär sig" typ. haha. Men SHIT så fin! bara typ 2 missförstånd i dag. Galoppen flöt på bra. Han tyckte det var kul. När jag galopperat och jobbat lite så drog jag igång traven med mer krav som vanligt. Han var så fin! Jag måste bara säga att min sitts blev riktigt fin. Jag var så rak i ryggen man bara kan och händerna blickstilla! ett undervärk med händerna.. 
 
Asså han gick så stadigt, hade inte han i så jätte hög form. Körde mitt i mellan eftersom han kändes så fin så jag behöll kraven på mig och honom där.Men oj oj oj... Davy gick som en KLOCKA. Så himla galet glad, efter alla dagar som det gått neråt. Nu känner jag att davys och min kurva går uppåt igen. Fick till galoppen, förvända galoppen, ökade galoppen, änkla bytena... åå gud.. Min ponny är tillbaka och mina händer är tillbaka.
Åsa gör typ undervärk!! dagen efter är han så otroligt fräch och fin, går fantastikt. ÅSA du är bääääääst.. <3
Nu är jag äntligen taggad till La1 an på söndag. Nu är jag säker på att jag kommer vara med. 
 
kram galet glad tjej! :D

Jag lever

Hej. Seg på bloggen idag, jag vet jag vet.. Kvällen kommer ske en fett överraskning till er, som ni nog kommer bli galet glada över. Sitter på en blombutik. Har precis varit på HÖÖKS. Hittade lite saker som fick följa med hem ;) kommer komma en video(länge sen) som ni går roa er med. Massor av planer nu på bloggen som jag ska fixa. Hoppas ni är taggade! För då köör vi! :D
Har haft en rolig dag i plugget! Bara massor av tråkiga lektioner och fått läxor.. Morgon fredag! Tagga! :)


Ridschema Davy v.35

 
MÅNDAG:
Skogsprummis i skogen med bara mys och galopp på nora √ 
 
TISDAG:
Uteritt med Helena vid nora med härliga galopper bara mys 
 
ONSDAG: 
dressyrträning för Åsa 
 
TORSDAG:
Pass på ridbanan. Träna på allt åsa sa.
 
FREDAG:
Troligtvist vila
 
LÖRDAG:
Rida igenom LA1 pogramet samt träna på rörelser ur LA1.
 
SÖNDAG: 

Dressyrtävling! första starten i höst. Åker om allt käns bra. Ifall davy känns stabil och redo. Kommer då starta en LA1a i Sundby. :)

Mitt själförtroende..

 
asså jag har verkligen inget bra själförtroende. 
Jag litar inte på mig själv när jag rider något bra. Jag får alltid mer dåligt självförtroende när det gått dåligt ett tag. Asså jag skulle inte vilja ha ett bra självförtroende där man blir utpekad som om man kan allt. Dey ända jag vill är att kunna lita mer på mig själv. På dressyr träningen idag fick jag en riäl tankeställare om det. 

På frammridningen gick det PISS. MEN Åsa har berättat vad som händer, jag håller på att utväcklas, min vänsterhand som har hoppat så börjar komma till rätta! Men då blir högerhanden stark för den hat alltid varit den som gjort det mesta. Så den blir så stark. Förra träningen pratade hon om det men jag kunde inte riktigt till 100% begripa vad  hon mena. Sedan har det gått dåligt samma vecka. Jag berättade att jag tyckte det. Då berätta hon allt och då kom glödlampan upp över huvudet. Jag sa också att det inte kändes så bra förra träningen men då skulle jag berätta vad. Då började knappen med mitt självförtroende att lysa. Det måste va det. Så nu mer ska jah berätta vad och varför. Troligtvist tror jag att det kommer hjälpa mitt självförtroende en hel del också. 
 
Kan igentligen inte säga så mycket om dressyr passet Kan inte få ihop en bra sammanfattning eftersom Jag fick ett ljus och ja, Min hand börjar komma på plats. Och då blir min högerhand stark och davy blir stark o hård i munnen, ostatig. Det är det som spökar just nu! 
Så orden Åsa knata in mig var "jag bakom din vänster axel och gelehallon i höger"! Ni kommer inte förstå eftersom det är en lång histora för att fatta. Jag kan säga att det sitter fast i min hjärna nu! HAHA. Fick några små skrattanfall av det eftersom alla skratta och det var roligt! MEN det HJÄLPER! kanon, hoppas det här kommer bli bra nu, efter lite ris kommer ros så nu vet jag hur jag ska göra få att få till det igen! Fick han riktigt bra mellan åt, ibland inte alls men ibland riktigt bra! så ja jag är nöjd. Det skulle jag lova. 
Det är inte lätt men nu går det faktiskt uppåt på ett kånstigt sätt! :D
kram

Ingarö

 
vilken skoldag! 3 lektioner webb slutade vi. Grymt. Mamma kom ochdu hämta mig vi ca halv 12 efter språket. Vi åkte sedan och är på ingarö och solar o badar! Härligt! Troligrvist sista doppet iår.. 
Kram
 

Skolan..

Hej hej.
Har inget internet så inte inlägg kommer under skolan.
Nu skola sen träning!


Thiedemantygel

Finns te.x att köpa på hööks och många andra butiker i sverige! finns i alla storlekar och färger.
Är det mest ultimata man kan ha på sin häst. 
Man märker hur det blir mer populärt i hästvärlden vilket jag är grymt glad över. Den har verkligen öppnat miljoner dörrar för mig. Asså så enormt. 
Den är på så sätt bra för den hjälper hästen att hitta formen. veta hur den ska göra och allt sånt. Den ger eftergift så fort hästen gör rätt. Jag började med att ha den löst första dagarna sedan in med den mer och mer. När davy blev mer och mer stadig släppte jag efter på den och tillslut gick han utan. Detta var väldigt länge sen. Jag använde den VARJE dag och blandade den inte med att ha något annat hjälpmedel utan jag körde all in på den. Detta var väl för 2 år sedan då jag inte kunde särklillt mycket då jag inte viste hur man gjorde. Så den har både hjälpt mig att lära mig hur man gör och min häst.
Det är mitt tipps till er som har hästar som har svårt för formen, det hjälper dig och jag kan LÅVA dig! Så lång skillnad mellan hästen och nu.. Du kommer inte ångra dig. 

Blanda inte med te.x ett gummiband. Kan nästan vara säker på att det kommer inte hjälpa dig. Själv är jag imot gummiband. Jag hatar det pgr att det inte ger eftergift, utan den spänns in och där går hästen utan att kunna få frihet alls. Gillar inte alls. Men det är min åsikt i det hela! 
 
Thidermantygeln är inte bara bra för formen utan den gör så att hästen inte kan skena iväg i skogen, bocka, eller att hästen stegrar. Man kan känna sig väldigt trygg med den och den är grym på ALLA sätt! Nu rider jag inte med den längre för jag känner att det behövs inte. Men jag kommer alltid använda den så fort jag kanske får en ny häst som inte kan. STORT TIPS till dig med något sånt problem! 
kram ps. Jag kommer inte lägga ner "min fåniga blogg" ;) 
tusen tack ALLA underbara människor som skriver så fint till mig... dör <3
 

Första dagen med lektioner!

 
Hej! 
har varit hemma och försökt reda ut en grej eftersom det är en sak som hänt, men inge mer med det på bloggen nu. Va bara er själva och håll elakheter innom dig stället. Men hat är en del av vaedagen på bloggar. MOBBIG och hat. Jag vill göra allt för att mobbing ska minska i världen både på nätet och i värkligheten. Det är det värsta som finns. 
 
Iaf, skolan var grymt kul idag. det var första riktiga skoldagen med lektioner. Ny undervisnings klass, känns ok, lite tråkigt att min förra grymma klass inte ska ha mämnena tillsammans. TRÅÅÅKIGT.. Men vi har typ haft massor av ämnen, i dom flesta ämnena lugn start, och andra med hård start alltså med läxor... USCH. Har fått läxor i både engelska med 15 glosor och sedan en mini spanska läxa som bara är lite skum ;). det har faktiskt hänt en hel del grejer i skolan! Massa skratt och knäppa grejer.. haha... 
 
Kom ihåg aldrig nätmobbing eller något sånt, du förstör för både dig själv och andra ♥
 

OCH DÄR VAR VI IVÄG!

Mobba inte min sits ;)
Hej!
Finns inga ord för hur mycket jag vill tacka er ALLA. Helt sjukt fina kommentarer jag fått. ni förstår inte hur lycklig jag blir. Det srömmas in kommenater hela tiden och statistiken ska vi inte tala om... :D Ni stärker mitt hjärta och sjävförtroende så mycket! Jag har aldrig i hela mitt liv haft ett bra självförtroende och kommer nog aldrig få. Men jag kör mitt rejs och det är så jag lever! 
 
Man kan säga att veckan startades grymt med davy! Så kul! 
Kanske inte bästa början i hagen men läs och häng med.
 
Jag hade bestämmt mig för en tur ute i skogen själv eftersom min granne inte mådde bra så jag fick ta en tur själv. Jag hämtade davy i hagen, dom har fått gå ut i en större hage så davy vill bara äta så han var sur när jag tog in hästarna. Men när jag fått tag i dom båda två så gick vi. Jag skulle stänga till stora hagen så dom får va i lilla imorgon och det är inte så lätt när man håller i två hästar och allt trasslar in sig. Men när allt var uttrasslat och jag äntilgen ska stänga ser jag hur davy smyger fram till eltråden helt på egen hand och luktar på eltråden sedan sätter han mulen på ELTRÅDEN! Så han får en ENORM stöt för det är något kånstigt med vårt staket så just där är det as stark ström så han typ kastar sig bak fast jag hade koll. Laguna var cool lugn. Jag lugnade davy. Han var typ yr och rädd för det mesta. Jag tog in honom tänkte ställa han på gången men han var i för mycket sjock. Jag fick gå med honom en bit för att han skulle smälta att som hände. 

När jag gått en bit så tog jag in honom i boxen då han var rädd för spånet och jag gissar på att han hade kvar stöten i kroppen eller ni förstår, han typ kände efter durr. Så han stog och slog med benen i magen  för han var typ i shock. 
När jag lugnat sig så sadlade jag. Jag gick till mamma och pappa och fråga ifall pappa kunde följa med för jag trodde han skulle vara galen eftersom han var så shockad. Pappa földe med men davy var UNDERBAR. Så härlig. Han var lite tittigare än vanligt. Men han tyckte det var så himla kul. Jag red typ en mil innan pappa. Så kul! vi red till en låååång väg som är perfekt att galoppera på. Härligt. vilken galopp! så kul. Verkligen en såndär galopp man ska ha i skogen, kul bus i skogen men ändå lite allvar. jobbade lite övergångar, men mest bus i kontrollerade former. Så kul! min ponny och jag behövde det där! mega mycket <3
kram

Och jag tål vad som helst?!

Igår kväll fick jag en kommentar som gick rakt in i hjärtat och krossa det i tusen delar, hemskaste kommentaren ever. 
kommentaren:
Om han e så lätt att få i form varför sågar du ner honom då? Blir så ledsen när jag ser dig rida honom, du drar ner honom i form, och Davy ser faktiskt inte glad ut alls. Dem uttrycksfulla ögonen du snackar om, ser sorgsna ut. Men nu snackar jag bara om dressyren. Tycker du ska lägga av med att såga, lär dig rida rätt istället>:(
 

vad säger ni?
Själv tar jag detta som avensjuka.
Själv är jag helt serriöst knäckt. Kan bara inte förstå att någon skriva något sådant. Asssåå igentilgen vet jag inte hur jag ska tolka det här men mig krossa du totalt. Jag är upprörd, ledsen men mest arg. Jag och många andra har aldrig sätt Davy så fin. SÅ många som kommit till mig till tävlingar och sakt hur fin min poony är. Har ni aldrig sätt davy så lycklig? han springer runt och är så lycklig. Har han någonsin trifts på ridskola? nej, såhär tycker jag och nej, nej nej. ALLA på ridskolan är duktiga och var duktiga med davy men han är inte en sån häst som fixar så mycket barn. Hans ögon är otroliga, han har utrycksfulla ögon som kan vara otroligt lyckliga och glada, man kan se när han är rädd och sur på något, man ser när han är busig. Det man ser mest är dom glada och busiga ögonen. Dom glimmande fantastiska ögonen.. Mitt måtto i livet är att aldrig vara elak och slå min häst. Såga min häst i munnen finns inte ens i min tanke. Det är det värsta som finns. Att se folk göra sånt på sina hästar skär i mitt hjärta. Jag rider honom försiktigt, han är känslig i munnen, och såfort jag ser en människa stå och slå, sparka, dra hästen i munnen mår jag piss. Det är DJURPLÅGERI.
Jag rider honom med små lätta förhållningar annars kan man itne rida honom. Så lös man måste va annars går det inte. Men han är fantastisk.
Jag vill bara säga om du tycker jag rider så får du GÄRNA ta och kontakta mig så tar jag och min familj upp detta och du får se mig rida. Känner att sånt skriver man inte ANONYMT, tar på internet, snackar skit utan kom fram till mig ta det face to face eller behåll det inomborts. Det är bara är så låkt att kommentera anonymt, kommentera värsta elaka grejen och tror att nu känner hon sig så ägd och sänker sig totalt men där har du så sjukt fel. Såklart man får en tjok när en sån kommentar kommer in men jag skiter i det, tänker följa min väg, jag ska lita på mitt hjärta, jag ska följa råd från min familj och mina tränare. Jag tror (eller vet) att mina tränare, föräldrar och alla andra underbara kärleks kommentarer stämmer. Jag litar på min A tränare Hanschen att hennes otroliga ord stämmer samma med min underbara tränare Åsa som är dressyr dommare, sånna ljuger inte. Du får gärna kontakta dom med. Åsa säger verkligen magiska ord, jag får höra av så många som stöttar mig. Jag litar på mig själv, på mitt hjäta att man lyckas bara om man rider med kärlek, gjädje och lycka och inte våld, slag och hat kärlek. 
Jag är nästan 100% säker på att det stämmer. 
Vill bara säga tack till er som finns där alla finna ord jag fått på facebook och alla sidor här på internet.. Alltid får man inte possetiva kommentarer men ja, detta hög så enormt. Hoppas du förstår och att det inte är okej! det är okej att tycka och ha ne åsikt men detta är hat och avensjuka. Att ta till sig något av dessa ord skulle va sjukr. det är helt tvärt imot min värld. Jag vill bara att detta inte kommer på min blogg, detta ska va en blogg men kärlek, gjädje och lycka till ponny toppen ♥

DAVY ON THE ROAD

Han är den grymaste ponnyn jag vet. Ja, jag vet alla älskar sin egen häst och tycker den är bäst men det är verkligen något som sticker ut med min ponny. Han har glimten i ögat. Han steg han personlighet och hans underbara temprament. Han har dom mest utrycksfulla ögonen jag någonsin sätt på en häst! dom är helt otrliga! Hela hans ansikte är som ett stort teckensprok. Han är så speciell och underbar. Han har sina sidor men han kommer alltid föralltid vara den grymaste hästen i mina ögon.. Vår resa.. Jag en lite nybörjare som älskade hästar över hela mitt hjärta, Jag var modig och äslakde hästen som ingen annan gillade på ridskolan. 
Davy hade kapasitet, det såg jag från första dagen på ridskolan. Han var en lite idiot kille som slängde av folk och hoppade över hinderstöden. Ingen kunde tränsa honom, ingen kunde duscha honom han kunde INTE gå i form utan gummiband. Han hade aldrig fått en lok/reg placering.
 
Nu är han lätt att tränsa, han går att duscha hur lätt som helst, han hoppar perfekt men är svår, han går så lätt i form utan gummiband och han har massvis med paceringar.. och vår resa är ännu bara kort, vi har flera år kvar.. han är grym för alltid och förevigt, DAVY ON THE ROAD.
 

Just nu går allt åt HELVETE.

        Finaste bilden som finns.. den är magisk ♥ håller ni med?
 
hej.. 
Asså inget går bra just nu, känns bara jobbit. Davy har varit trottsig på ridbanan typ hela veckan. Asså det är inte kul alls. Han vill inte, han vägrar svänga ibland, han lyssnar inte klokt på skänkeln, är lite hård i munnen eller alldeles för mjuk och slänger med huvudet i galoppfattningarna. Det känns inte som "davy" kungen som ställer upp för mig. Nu känns han som en trottsig tonåring. Han tror han är bäst, kung över hagarna och går runt och är bitchig. Han var sur i hagen och ville inte komma in idag. Asså så trött på hanns grisigheter. 
Dagens pass orkar jag inte äns ta upp jag kämpande för att få han att vilja jobba men tillslut tappade jag tåla modelt på ett sätt jag inte brukar göra. Jag är sådär som man inte ska va när det går dåligt, jag blir arg och ledsen. Och det ör verkligen min neggativa sida inom ridsporten. Jag är nog som många andra tror jag. Men det är ju igentligen så fel. Men idag så typ försvann allt. Jag typ bara ställde mig och förstog inte något. Luften gick ur mig totalt och jag typ dog. Nej men, Jag förstog inte vad jag gör för fel, det brukar ju vara ryttarens fel (det var säkert det) men idag kändes det som davy verkligen vakna på fel sida av boxen. eller hela veckan har han varit bråkig på ridbanan. 
 
Han ser hur fräsch ut som helst, tror bara han är trött på samma gamla vanliga visa på dressyrbanan. Jag tror han behöver ut i skogen, men jag har inte haft den tiden i veckan. Men imorgon ska jag och min granne ut på en tur i skogen. 
 
jag för tänka "EFTER RIS KOMMER ROS".
Hoppas att nästa vecka blir en kanon vecka. Han går klockrent och är grym. Dom har sina dagar precis som människor. Man får ibland bara hänga med i svansen och se var vi kommer. Men ska iaf i veckan åka och köpa en graman för det kan nog vara bra för davy. Tror det kan vara bra för han att ha det ibland asså typ 1 gång i månaden för att han ska lära sig och jag ska kunna lära mig att tänka på annat än bara formen. Asså han går ju klockrent i formen men jag ska testa så får vi se om det är något bra att använda någon gång (INTE OFTA!) för jag hatar inspänningstyglar. Men nästa vecka blir det en ros vecka! :)

Ponnyridning!

Hej!
Är påväg till Gustavsberg för att ha ponnyridning med min kompis hästar! Ska bli supet kul. Ska va där 11:00 till 13:30 sen klockan 14:00 är det möte på Sandö. :)
Kram


*

Sätta upp staket


OCH VINNARNA ÄR...

Hej! förlåt för att filmen inte vill komma ut. Men nu kommer vinnarna! och tusen tack alla 35 st som vill vara med. Det är underbart kul att sä många vill vara med! värmer så sjuukt! :) Det har varit sjuukt kul att ha en tävling på bloggen! hoppas det blir av fler gånger. Men nu kör vi igång! :)
 
♦ Vinnaren till det gulldiga pannbabdet är.... http://aliciamartinsson.weebly.com
Stort grattis!
 
♦ Vinnaren till det rosa pannbandet är.... http://themartacrusell.blogg.se
Stort grattis!
 
♦ Vinnaren till det silvriga pannbandet är.... http://nathalieochgismo.bloggplatsen.se
 
grattis till er 3! Ni alla 3 är världa dom fina pannbanden. Nu måste ni kontakta mig på antingen KIK- Vickanodavy eller MEJL- [email protected] inom TVÅ dagar!! Om ni inte kontaktat mig så kommer priserna lottas ut till andra. 
 


VINNAREN till en grimma från hööks i valfri färg och storlek är... 
Jag gjorde så att jag lottade TRE st till en final lottning och dom tre blev..
- Alva Timén 
- Wilma Gripne
- Therese
 
♦Och en av dom är VINNAREN av grimman och det är.... "klicka här" kommer ni till vinnaren blogg :) 
 
STORT grattis till dig!! Det är samma med mig! Du måste kontaka mig via KIK- Vickanodavy eller MEJL- [email protected] inom TVÅ dagar annars lottar jag ut priset till någon annan. 
 
Tusen tack alla som velat vara med! är så himla glad över ALLA kommentarer och alla ni som kommenterat så fina grejer och sånna som puschat mig! Tack så mycket! Skulle vilja ge pris till alla men det går inte! ALLA är vinnare och hoppas ni fortsätter följa min blogg. Tack så sjukt mycket och grattis vinnarna! 
kram
 
 

Start, en bra start på dagen!

Hej!
Godmorgon.. Äntligen Helg! Magiskt skönt.
Startade min dag med as mycket frukost! Haha en rostbiff macka, start och yougort, nyponsoppa! Haha.

Har inga enorma planer för dagen. Rida iaf sen får vi se vad som händer.
Kram


Förlåt ALLA!!

Assåå shiit förlåt! Ni borde hata mig as mycket eftersom jag inte har haft tid med bloggen under kvällen.. Assåå helt fullspäckad. Gäster från halv 6- 9 ridning medan som var där assåå as mycket. Filmen vill inte ladda men ska göra nya tag i morgon.. Om det inte går med filmen gör jag bara ett inlägg om vem som vann men vinnarna är lottade! Sjukt spännande. Men förlåt för att jag inte laddat ut videon.. Känner mig HEMSK.. Men det kommer i morgon. Är sjukligt trött så ska sova NU.
Kram
Ny bakgrunds bild på mobilen!! Haha foooer forever <3 världens bästa grupp <3


nu lottas det..

håller på att lotta! shiiit vad spännade! 2 av 3 pannband utlåttade nu ska jag lotta ut sista pannbandet och grimman!! vilken spänning!! håll koll! allt kommer på film! ;))

Trångt..

Hej' sitter på bussen påväg till Haninge. Ska typ va där med skolan och det är as lång buss och tunnelbana färd. Fick iaf en sittplats. Bussen är proppfull av människor över allt! Sitter inte ens bredvid b kompis.. Hahaha.
Dagen ser ut så att jag ska gå i skolan (utflykt) till hav 4a typ. Är hemma till 4 då. Äta något sedan rida. Ska rida en kort sväng på ridbanan dressyr. Sedan får vi gäster av min gudfar och pappas guddotter. Ska bli spännande att träffa som eftersom vi inte sets på evigheter! Men vi hörs fina! Kram


COVER??

 
Nu har kag funderat SJUKT länge om att göra en cover på en låt eller flera låtar. 
jag ÄLSKAR ju musik och jag ÄLSKAR att sjunga. Har inte visat min musik och min röst knapt någon nu på bloggen, skulle vilja få in mer musik i bloggen med för det ger liv i bloggen ännu mer. Då får ni föja mig i något nygg som jag verkligen älskar. Jag sjunger verkligen HELA tiden. I skolan, hemma, bussen, bilen, stallet, duschen, på häst ryggen, afärer , asså precis över allt. Förutom bloggen.. 
MEN det ska bli ändring på. Nu ska jag verkligen försöka få ut mer musik till bloggen. 
Tänkte försöka göra en riktigt bra cover med kanske någon musikvideo eller en tråkig video där jag står och sjunger.. Känns tråkigt men jag har ingen studio där man kan spela in sin röst på grymaste sätt utan jag har min fina iphone med skit mikrofin där man låter täppt. Så det här är en knäpp fråga som är omöjlig att få svar på men om någon vill hjälpa mig med att spela in i en studeo eller en såndär inspelnings grej. HAHA. 
 
Iaf, jag har några låt förslag och dom är domhär:
♥ Dina andertag
♥ Inpossible
♥ Titanium (slow version)
♥ dimmonds 
♥ uncover
 
det är mina låt förslag, asså jag sjunger bäst på svenska tycker jag inte för jag är särskillt duktig btw. Jag tycker också mer om att sjunga lite lugnare låtar asså inte för lunga men ni fattar. Så SPAMMA mig med massor av låt förslag på KOMMENTARERNA! SÅ kanske just din låtförslag jag sjunger! så kommentera massor! betyder guld. då får ni höra mig sjunga! kram! :)

Stuttsande ponny

 
hej.. förlåt en en dag för sämsta uppdateringen. Har iaf varit med  amanda, lilly och tuva efter skolan! vi badade typ bara. Efter det red jag och man vet aldrig hur davys humör är och idag var det sämst. Asså kändes bara strässat och jobbit. Davy var fin delvis. Men särklillt i galoppen fattningarna och typ avsakningar ibland i en hörpassering eller ett änkelt byte stuttsar han i fett sakta galopp. Han typ var strässat och när davy bli så blir jag sur för han får inte stå och tutsa men ja, jag vet att jag inte får bli arg när han är strässad för då blir han mer strässad.Men han hoppade väldigt mycket och särklillt en gång då han tvärnita gjorde små stuts och sedan hoppade rakt upp i luften och jag typ flyger men kommer tillbaka snabbt i sadeln. Men jag blir så arg.. Han var sakit jobbig. Men fick till det efter en kritt paus då båda fick pusta ut. Efter det blev det bättre, mycket bättre men inte bra. Han stutsade iaf inte mer. I mellan åt i traven var han så fin. Han gjorde några perfekta skänkelvikningar men när jag skulle göra sluta från a till e så blev han ofukoserad.. Jag var nog lite trött efter sjukt mycket gå, davy hade en sur dag så vi knölade ihop det dåligt. Men imorgon ska jag ta nya tag med ett nytt dressyrpass och hoppas det går bättre.
 
Vi slutar rätt sent sen får vi gäster så vi får se om jag klämer ihop ridningen. 
Har iaf varit lite smått ego ikväll nu precis och unntat mig med att ta hand om mig själv. Har haft anskitsmask och sedan tagit en varm härlig dusch. Har iaf tränat idag.. gått as långt, haha.. och sedan ett dressyr pass. Nu ska jag softa och njuta av mitt liv, eller? haha. 
 
IMORGON SKA LOTTNINGEN UT AV BLOGGTÄVLINGEN AVSLUTAS. TACK ALLA FÖR NI VILL VARA MED! TUSEN TACK!! :)
 

Chillipill

Är typ på någon gård hänger vid havet. Är sjukt fint verkligen. Men sjukt tråkigt. Haha! Hörs!


Sen

Hej!
Shiit såg inte smset Amanda skicka till mig så jag typ stressade ut! Men nu är jag påväg till skolan och hinder inte skriva mer! Kram
Outfit


Jag vet inte vad jag tycker.

 
Hej! förlåt för seg uppdatering idag. ASSÅ shit förlåt.. 1 inlägg liksom! inte okej. Men ska bli bättre! 
Har softat idag. Lång dag på grsisslinge i skolan, sedan hem, mocka, mysa, badat med amanda och tillsist det bästa rida! 
Idag var det första dressyrträningen i sensommar,höst. Asså vet inte riktigt hur jag tycker det gick. 
På framridningen var han FANTASTISKT fin. Kanske då jobbade lite hårt framridning på honom för det var så kul. Såklart låg vatten mattan framme. Duktigt kille får jag lova! Men iaf, på frammridningen gick han så fint, fantastiskt flyt i galoppen fick till galet bra änkla byten och allt rulla på bra. Riktigt fin i alla gångarter. När det var dags för min träningstid. Först lite prat med åsa sedan kör vi igång. 
Först jobba vi övergångar trav skritt. Davy var lite smått jobbig,(trött) jag med hela passet. Han ville inte ställa igenom klogti hörnorna jag råkar böja på rakt spår, fick inte till galoppfattningarna bra p årakt spår.. Kändes inte särkillt bra. Men i mällan åt fick vi till det bra. I galopparbetet var han såååå fin! han var verkligen det. I mellan åt i traven med. 
När vi skulle göra skänkelvikningar blev det kaous i min hjärna. Davy lyssnade verkligen inte på skänklarna ett piss under passet. Bara på framridingnen. Han blev ganska hårt i slutet men dert var säkert jag som blev för att jag fick en stor enorm blåsa som gjorde skit ont och då kan jag inte hålla klokt. Asså fick inte till det ALLS. han gjorde så fina på framridningen men inte på själva träningen. Förvända galoppen blev bra men jag var lite trött så ibland blev det lite slarviga avsaktningar enligt mig. Men han var stadig hela tiden. 
vet verkligen inte vad jag tycker. Själv tyckte jag det kändes kanon på framridningen men inte på träningen. Ibland gick det bra och oftast inte. Åsa tyckte det var kanon men ja, jag vet inte.. Halv bra dag.
det var väl träningen det! tog det rätt kort för jag är svin trött!
 
glöm inte anmäla er till den gryma bloggtävlingen!! och tusentack för så många vill vara med :) tack!!

Grisslinge

Foto: Lilly Testong


Back on track

Godmorgon alla fina människor.
Är typ mera trött.. Nu ska kag back on track, skolan men vi ska ha en fett kul dag! Vi ska gå till grisslinge, där ska vi typ göra massor av lekar tex follyboll. Blir en lång dag där sedan dressyrträning för Åsa. Typ min dag idag. Kram
Min outfit


Laddar inför idol

Har precis varit snabbhandlat på Konsum och laddat inför idol!! Idol är verkligen mitt favorit program! Det slår allt, serriöst allt! Hoppas det är Sthlm Audition för jag känner rätt många som är med och ska sjunga för yurin. Nu fet mys med pappa!
Kram


FEL FEL FEL...

 
Jag har läst på MÅNGA bloggar att folk skriver och säger att dressyrmänniskor rider bara i svart,vitt, brunt, blått och standrard färger, tråkiga färger i mina ögon. Jag skulle aldrig vilja rida runt i svart och vitt varje dag när jag rider dressyr. Dressyr ska var kul! Jag vill insperera barn, vuxna att dressyr är fruktansvärt kul när man "rider" dressyr på riktigt. Det är så jag fasnat för det såå mycket. Davy köptes ju med 0 lokala och regionala placeringar, kunde inte gå i form utan gummiband och hade knappt några halsmuskler. Nu efter mycket slit och träning går han perfekt, inte helt perfekt men så mycket bättre! man kan knappt tro det är samma häst. Men han litar inte så mycket på andra ryttare när dom ska få ner honom i form så då är han lite ostadig mm. Men nu går han klockrent, massor av halsmuskler och går iform så fint. 
tillbaka till tråkfärgerna. 
Asså att bara rida runt i svart när man rider dressyr, det är så TRÅKIGT. Ingen färg liksom. Jag tycker mörk mörk blå är den tråkigaste färgen som finns. Speciellt när man rider dressyr. Jag vill få fram färg och färg blir man glad av. Rött, orange, gult. brunt med typ mönster mm, grått med rött asså någon slaks blandning. Då blir de4t så fint. Alla som går runt och säger att det inte ska vara blingbling, starka färger, och bara stillrent. Ett svart träns med ett svart rakt bannband, en super dyr sadel och ett svart schabrak och benlindor... AAA pallar inte det. Hoppningen ja, där ska det var färg överallt massor av blingbling super fina pandband. Men mer och mer blir det mer modeinriktningen i dressyren mer och mer färg. SÅ härligt! Man blir så glad. Tråka inte runt med svart och sånt ta färgen och gör dagen gladare! :D 
 
detta är min åsikt och ni får gärna skirva mer. 
Jag tycker det så så fel fel fel med tråkfärger!
 
Ps. Fått massor av små frågor på bloggtävlinngen. tror grimman finns i blå med. tävlingen avslutas om ca 1 vecka eller några dagar men snart iaf. Fick en kommentar också om hur jag gör när jag lottar om jag fuskar eller så. OCh NEJ jag fuskar ALDRIG  och finns inte på fråga. Får se om jag filmar när jag lottar. KRAM!

BLOGGTÄVLING! VINN PANNBAND OCH GRIMMA!

Hej! 
Nu änligen är bloggtävlingen ute. 
Nu kommer intruktioner och införmation. På denna bloggtävling kan man vinna sjukt häftiga pannand i fina färger som kommer från biltema. Sedan har jag ett speciall pris som ni kommer ÄLSKA. Det är en grimma från höööks (som är utvald) men ni får välja FÄRG och STORLEK helt själv!! Pannanden är i cob storlek och passar både sånna med stort huvud och litet. Skulle helt klart passa på både davy och laguna. Om pannbanden så får ni skirva vilken färg ni vill ha hälst men kan bli så att ni int får just den färgen ni vill ha om ni vinner. Hoppas VERKLIGEN ni gillar priserna, själv tycker jag dom är sjukt fina och passar till alla hästar. Pannbanden är i svart skinn.  ALLT är helt nytt dräckt från butik. Grimman köper jag när vinnaren är utsädd. Hoppas ni vill vara med. om ni vill ha mer info kontakta mig. 
Såhär gör ni föratt vara med i tävlingen! 
1. Länka bilden som är här under på din blogg eller instagram. om ni väljer instagram tagga mig "victoriagadd".
2. Skriv "KLAR" i kommentarfältet, länka din blogg eller instagram. 
 
Mer kompliserat ä så är det inte! :) hoppas gärna ni vill vara med och tipsa vänner så fler vill vara med. Om ni vinner kontakta mig på MEJL- [email protected] eller KIK- Vickanodavy så diskuterar vi hur vi ska göra. 
 
Lottar ut 4 lyckliga vinnare 3 till pannbanden och 1 till grimman! 
Lycka till!! :)
 

Förlåt!!

Aa förlåt för att jag glömde uppdatera i morse.. Känns så konstigt att jag inte skrev i morse.. Men sånt är livet! Första dagen i skolan... Fine. Det gick bra bara chill och massor av information. Nu ska jag hem. Hovslagaren kommer 13:30 s hästarna får vila idag. Blir rätt chill när jag kommer hem. Ska fixa grejer i stallet och kanske ta en joggingtur. Men skivet mer sen! Kram


imorgon börjar vardagen..

 
Ja imorgon börjar vardagen.. Skola, upp tidigt, läxor, plugg, kompisar, träningar, tävlingar.. Ja, imorgon börjar allvaret igen, inget häng och släng, va uppe sent och sova till tolv. Vi börjar 08:30 imorgon och slutar 12:00. SÅ en kort dag!
Vet inte om jag länktar till nått i skolan igentligen eller ifall jag länktar, har ingen koll vad jag tänker och känner. Fick bara en tankeställare om att nu är det vardag och rutinerna ska igång. Och känslan av att jag länktar. Haha blev rädd av att känna att man länktar till läxor liksom. Men saksamma. Nu ska betygen höjas och jag ska vara stenhård mot mig själv. Läxorna sköter jag alltid bra och har alltid gjort. Tycker jag är duktig i skolan med men att jag ska höja mina krav ett snäpp. Speciellt engelskan mitt svaga ämne.. Där ska jag få högre iaf i slutbetyg i 7an. Musiken vill jag höja till minst B eller högre. Vill lära mig akorden till gittar bättre för jaf tror det är en viktig grej. Sjunga kan jag hyfsat, piano med. Matten vill jag bli bättre på med. just nu har jag ränsat ALLT i matten i mott huvud.. haha. Svenska vill jag också höja fast jag är riktigt nöjd med betyget där men sak samma. Allt vill man ju bli bättre på och man kommer aldrig vara nöjd förän man har A. 
Men iaf rutinerna börjar imorgon och det är vårt liv. Har iaf ett grymt kul skema med skolan denna vecka! wiihE!

IMORGON SLÄPPS BLOGGTÄVLINGEN. HAR KOLLAR IN HÖÖKS SAKER OCH NI KOMMER ÄLSKA EXTRA PRISET SOM ÄR GRYMT. SÅ HÅLL KOLLA HELA DAGEN IMORGON SÅ NI INTE MISSAR NÅGOT!!! KRAM!

Uffe träning

 
Hej! 
Har precis landat hemma efter dagen hoppträning, för ny träbare, ny omgivning, nya ryttare. allt är nytt där.
Det är alltid så spännade att lära känna en ny tränare som man ska sammarbeta för att komma framåt. Denna tränare jag testat idag heter Ulf Johansson och är A tränare i fälttävlan. Jag har ättt ort att säga "grym". Han kändes kanon och så bra. Han hade ett snällt och lugnt sätt att träna folk, han gav possetiv gretik och puscha en hela tiden. Beröm. Han var precis så som jag vill ha det. Jag gillar inte det där hårta sättet att träna hästar, att man ska slå på dom och massa sånt, det är SSÅÅ FEL. Men uffe kändes så RÄTT för mig och davy. Det har sommsakt bara gått 1 träning och jag ska fortfarande rida några till träningar innan jag bestämmer mig till 100% men det kändes så bra med honom.  
 
Men Davy då? 
Han kändes lite sprattlig i benen. Lite häng och släng i skritt och trav. Passet var upplakt så kul. Vvi började med att trava över bommar, Davy kändes ganska framåt nästan jobbigt, han ville inte va samlad över bommarna. Annars fin. Sedan hoppade vi stuts på lång sidan först 2 stuts sedan ca 5 galoppsprång till 2 stuts igen. Där bjöd han lite väl. Han var väldrigt pigg i början. Sedan jobbade vi stuts volt stuts. Gick bra. Paus sedan skulle vi hoppa en svår grej, från långsidan 2 stuts vända dräckt upp på ett kryss som stog på medelinjen sedan svänga åt andra hållet snätt hoppa 2 stuts sedan kryss och åt andra hållet. som en åtta. Där var davy KANON. på svåraste övningen satte han den bäst. Han fick till det eller vi fick till det precis som Uffe ville ha det. Sedan hoppa vi samma fast krysset blev ett räcke på kanske 90 cm. Gjorde samma sak fast åt andra hållet i en åtta. Kom fel in på stutsen två gånger så då ville jag börja om. Då gjorde jag det och vi kom så perfekt. Han FLÖG. så fint. Sedan gick vi till en annan övning där vi först travade över 4 bommar fattade galopp och hoppade ett räcke på långsidan. Där krångla han lite. Jag tog allt fel och trodde han skulle hoppa av tidigare fast han valde ett språng till så vi hoppade jätte nära hindret och jag fick inget klokt benfäste i sadeln som jag brukar ha så jag flög lite i luften :D haha. Jag hittade balansen fort gjorde om samma övning dräkt. Han blev lite osäker på räcket men han hoppade ändå. Kom igen och han fick till det perfekt. När vi gjort det och pausat en stund hoppade vi räcke och oxer i en linje på långsidan. Samma räcke som vi hoppade förut fast åt andra hållet. Han tog i extra mycket över räcket så det inte anföll(haha). Sedan 4-5 galoppsprång till en upphöjd galoppbom sedan en bred härlig oxer. ASSÅ jag ÄLSKAR  as BREDA oxrar. Man flyger verkligen på riktigt. Vi kom så bra på linten så. Tillstist svslutade vi med en mini bana. Det så ut så att först linjen med räcke oxer sedan hade han gjort om ena stutsen till ett räcke sedan en båge till hindret på medelnjen och mot andra räcket på långsidan. Som en S båge typ.  Fick till linjen bra, sedna kom vi bra på 1 och 2 i "S" bågen bara att vi kom lite kånstigt på sista så vi hoppade om S bågen och fick till det bra. 
 
Är sååå nöjd! HATTEN av till Uffe. en grym tränare för mig och davy. Fick massor av beröm hur fin davy var av massor av tjejer på läktaren. Dom tyckte han hade så fint steg och en trodde havy var TYSK inport !! haha nää han kommer från "landet" Gotland! haha. Dom berömde mig för min sits och massor av sånt. man bli så glad! :D skorven kändes halv bra med uffe kändes som en grym tränare! 
kram! 

Älskling!!

Hej!
Sitter nu på bussen påväg hem. Vilken dag! Eller inte så speciell men ändå vilken dag! Hade först dö tråkigt på pappas kontor. Haha var så jäkla häftigt för jag hittade 3 gamla stenålders mobiler och jag fick igång 2 av 3! Helt sjukt.
Efter lunch med pappa och hans kompis drog jag till gallerian. Gick runt där själv och shoppa! Så oroligt skönt. Bara jag och mitt bankkort. Ibland är det skönt. Det var faktiskt första gången jag shoppa själv i Sthlm. Btw jag köpte ett par as snygga jeans från hollister, min nya älskling en jacka från Gina som är då fin!! Och tillsist köpte jag en ögonbrynspenna. Köpte bara saker jag verkligen behövde. Behövde ett par nya jeans. Har igen fin klok höst jacka för jag ville inte ha en skin eller jeans jacka. Sedan tog min ögonbrynspenna slut idag. Det ända jag inte fick tag på är eb väska.. Min väska har liksom blivit stulen eller var det jag som slarva bort den på Gotland.. Så jobbigt för jag älskade den väskan!

Nu ska jag hem göra mig klar för hoppträning! Wiiihe!
Kram


På väg in till stan

Hej!
Sitter på bussen med pappa påväg in till stora staden Sthlm city. Länge sen man var där. Ska va på pappas jobb ett tag tills alla affärer öppnar. Ska gå till gallerian, Gina tricot och hööks. Ska bli så himla mysigt!
När pappa jobbat klart ska jag hem och rida för ny tränaren! Då kommet vi åka till Kovik och träna varannan vecka. Ska bli kul! Bloggar med under sista sommarlovs dagen.. Kram


Ute och joggat av hästarna

Hej! 
Blev sen ridning idag men det är alldrig försent;) Jag började med att rida davy på ridbanan och fint ska det va! Jag ville bara jogga honom lite idag eftersom han stått i transport i flera timmar. Så jag skrittade ganska länge med långsa tyglar sedan korta jag upp dom och red honom i låg form. Idag ville han verkligen gå låkt vilket var skönt. Han slappnade av jätte mycket och lyssnade. Jag skrittade honom så i olika rörelser, stälde och böjde och fixade. Ni förstår. När jag gjort det började jag trava i lika log och fin form. Han var arbetsvillig fast jag inte krävde något av honom. Han fick lunka på i låg form, övergångar och allt sånt. 
 
När jag gjort det ett tag frågade jag pappa samtidigt som jag jobba honom ifall han kan lägga ut vattenmattan, så det gorde han. Davy märkte inte att han la ut den så jag red runt när den låg där. Han tittade ibland super mycket och var tvungen att tvärnita men tillslut efter kanske 2 min gick han lugnt men forfarande en aning spänd. sammtidigt som jag jobba han sa jag till pappa att flytta den till spåret medan davy inte märkte det. Då red jag runt där jobbade honom som inget hänt, red då på långsidan där den låg och då märkte davy den så han tvärnitar och sitirrar. Jag skänklar och han går framåt och tar ett ENORMT hopp över. haha. Jag fortsätter rida honom som inget har hänt och ibland rider jag över den. Några gånger tog han ett stort hopp över den men efter varje gång jag gått över slappna han av mer och mer. TIllslut efter en stund var han duktig att gå över den till och med trampa på den. Han var spänd men litade på mig till 100%. Jag skrittade och travade över den. Sedan bad jag pappa flytta den en sista gång. Han tog ett jätte hopp sedan blev det lugnare och lugnare. Han var riktigt duktig. Man kan säga att det inte var ansträngade för honom red bara honom så han fick jogga och medan han gjorde det tog jag fram en vattenmatta för det ska han träna på varje pass jag rider nu mer så att han bara accepetar den. Så denna höst ska jag rida med den tills han accepterar den.
 
Med Laguna tog pappa henne i grimmsaftet och grimmat och lädde henne medan jag red Davy. Vi gick bara till plogresturangen och tillbaka. Hon behövde också röra sig och jag han inte rida henne men hon fick iaf röra sig. Vid resturangen kom dom som ägde den och berömde hur fina hästarna var. Dom klappade dom och sprang in och hämtade varsin morot till hästarna. Så himla gulligt!! :) 
 
Nu sitter jag i soffan efter att ha duschat. Nu ska jag nog sova så jag orkar med morgon dagen. SUKT trött! 
KRAMIS
 

Nu är priserna inköpta till bloggtävlingen!

 
Hej!
förlåt för lite dålig uppdatering i dag. Men iaf. 
Jag och pappa har varit kom köpt lite grejer. Har köpt 3 st priser av 4 och ni kommer älska dom! 4e priset kommer bli något alldeles extra. Känns så skönt att jag hitta så bra saker. Häst saker förståss. Aldrig använda utan kommer drekt från butik. Härligt!
Men efter vi varit och köpt priser och en withebord till stallet så har pappa varit på plantarsen och sedan var vi på ika maxi och handlade käk.
 
Imorgon händer det massor av skoj förutom en sak.. Ska till pappas jobb först, sen när alla butiker typ gallerian öppnar ska jag gå dit och shoppa! gå på hollister, gina tricot och massa mys, helt själv, jag och min iphone. SÅ mysigt. 
Efter det mot kvällen ska jag prova ny TRÄNARE!!! Ska bli så himla kul att testa en ny. Ska bli så spännade! Många har sakt att han är så snäll och jätte bra tränare. Hoppas han passar mig... Ulf Johansson! ska bli spännade. Men sen kommer vi till det lite tråkigare... Dagen innan skolan börjar igen. ASSÅ usch. Vill verkligen inte men måste. 
En till kul sak är att jah kommer ha en BLOPPIS på min blogg! Härligt va? ska sälja massor av "vickan grejer" från stallet som inte används lika mycket. Man måste ju ta bort för att få nytt och det var länge sedan det hände. Om det någonsin har hänt!! ahhaa. kommer ha grymma priser mot orginal priset och så vidare. Så denna vecka kommer både en bloppis och en bloggtävling komma upp! vilken lycka va? ;) 

31 grader!!

Rekord när jag varit på Värmdö i vår pool! Assåå shiit! Har precis landat och allt är inplockat i stallet. Har gjort allt och ska bu fika med pappa och ta ett dopp! Hästarna är lyckliga i hagen ned massor av saftigt gräs och ja allt är underbart!
Kram!


Beställ en header av mig! GRATIS

hej! jag gör massor av headers till olika människor innom bloggvärlden. Mest innom ridsporten då. Jag försöker göra änkla headers fast som ändå blir rymt fina. Vill inte att det ska bli förmycket utan en header som man fasnar för. Min älskar jag men jag ska fortfarande fixa några saker på den som jag precis börjat med. jgag gör headern som du vill ha den kan även fixa en design. Jag kommer med förslag och vi sammarbetar tills den blir precis som du vill ha den. 
Just nur får jag väldigt mycket förfrågningar om headers om jag kan göra headers och frågor om jag gör min header själv och det gör jag. 

Så kontakta mig via mail, facebook eller här på bloggen. Jag kan hjälpa er sätta in headern på nästan alla bloggportaler :)
här får ni se förslag jag gjort till andra:
 
 

Nu rullar transporten mot båten

Jepp, nu lämnar vi Gnisvärds bete och underbara ställe för denna sommar.
Kram


Imorgon lämnar jag ön

Ja, imorgon lämnar jag ön för denna sommar.. Känns tråkigt och roligt på samma gång, kommer sakna alla så sjukt mycket. Eller inte alla men dom flesta. Assåå fy vad sommarn gått fort. Det kändes som det var juni igår. Tänk att man inte får sova ut, va vakna sent, rida när man vill, sola bada. Nu ska vi stället göra allt man inte vill, gå upp tidigt, lägga sig tidigt, lära sig saker, plugga, läsa läxor, ha prov.. Assåå jag orkar serriöst inte!! Vill bara skuta mig själv för att slippa.. Haha..

Men sånt är livet ifall man vill komma någon stans och det vill jag. Nu ska jag försöka höja mina betyg i alla ämnen och verkligen plugga. Usch det låter hemskt men jag vill verkligen höja mina betyg!
Får ångest.. AAAA jag orkar inte... Har packat hela kvällen så nu är allt packat. Imorgon åker vi kl 07:30 båten med hästar. Sedan har jag söndag och måndag innan lärarna ska börja härska över oss! Haha. Nu ska jag sova. Tack för en helt okej sommar Gotland!

Hejdå sommar och hej läxor


BILDER FRÅN PAY AND JUMP FOTOGRAF GADD

 
 

Dagens blogg blir....

....Grattis till Denna Tjej!! Hon är en possetiv aktiv bloggtjej, sånt gillar jag! 
här kommer responsen...:
 
bra saker med bloggen:

Jag gillar bloggen mycket, blandade inlägg om hennes vardag, hästar, mode och åsiktsinlägg! Allt finns med som man vill läsa en blogg iaf. Hon skriver bra inga stora slarvfel, hon lägger upp inläggen bra och allt sånt. Hon rider grymt bra, har tävlat mot henne, hon har magiska hästar och har haft magiska ponnys. Kan tycka bloggen är lite likt min blogg på vissa sätt asså lite så som jag byggt upp min blogg fast på hennes sätt. Gillar det!
 
Saker som skulle kunna bli bättre:

Absolut hennes design. Ganska tråkig, skulle varit snyggt men en fin header och en snygg design. Tror fler skulle fasna för bloggren, för headers och design är en stor grej för bloggen. Bloggen kan kännad tråkig och man fasnar inte lika lätt. En header skulle va perfekt till din blogg för då lovar jag fler kommer fasna för din blogg :)
om du vill kan jag hjälpa dig. 
 
Mer text till inläggen, inte alla med vissa. Typ åsiktsinlägg. Man fasnar mer för texten ifall den är längre och man förstår att det är en åsikt på riktigt. uprepa vissa saker här och där. Det ser mer proffsigt ut ;) hahah. Men det är vad jag tycker! 
 
Giller bloggen, så kika in så kanske ni fasnar för en till blogg :) kram
 

Det går inte alltid bra

 
Hej! 
Har precis fått lite tid på mig att skriva om dagens pay&jump.
Man kan säga att han har varit sjukt mycket finare. 
 
Började ridningen med en kort sväng ut på skrubbs själv, han kändes lugn och hade fötterna på jorden, och det ville han ha hela tiden.. När jag kom tillbaka från lilla turen gick jag banan som jag redan kunde och sedan red jag fram. Han kändes fin, fin form lite stel i ena varvet annars kanon. Han lyssnade på skänkeln och blev himla mjuk. Jah satt igång och hoppade, började med att hoppa krysset i trav åt varje håll sedan i galopp från båda hållen. Vi kom perfekt alla gånger. 
 
Efter jag hoppat krysset tog jag räcket hoppade 90 på en gång utan att sänka och han hoppa så fint! hoppade räcket 3-4 gånger och kom bra varje gång. Lät han skritta lite sedan tog vi nya tag och hoppa oxern. Där kom vi nära 2 gånger men han bjöd as fint. 3 gången kom vi perfekt ocj jag var deffenetfit nöjd. Skrittade ett tag sedan skulle jag hålla mig berädd så då tog jag räcket sedan stälde jag mig vid staketet och vänta. När jag kom in kollade jag på nästan alla hinder, han kändes inte alls så tittig så jag satt igång. Man började med en oxer och precis innan oxern kommer det en broms han blir fett irreterad på men jag fick över honom ändå. mot 2an(räcke) var han ostabil och blev sur, så han gjorde "stanna ala davy" typ 4 meter innan hindret och när han gör det är han omöjlig att få fram, han vägrar att gå framåt i trav... så 1 stopp. sedan kom vi över och det blev ett kanon språng. Vi kom i härlig fin framåt galopp mot 3an som var en trippelbarr vi kom bara lite när annars blev det ett fint srång. Sedan var det ett  joker hinder, antingen kuunde man välja hoppa ett litet kryss i pullenmangraven eller en liten oxer. Valde då pullenmangraven för det var as länge sen vi hoppade de, det gick så fint så. Det var typ 2-3 år sedan vi hoppade ett hinder där i och när vi gjorde det då så skena han iväg efter men det gjorde han inte nu för vi båda har blivit bättre. 5an var ett räcke med dom små husen som han hatar med han flög så fint över.Sedan var det en lite konstig båge till hinder nr 6 som var ett joker hinder, antingen ett räcke som var väldigt tunt med en vattenmatta över eller så kunde man välja en hel maxad oxer. Då valde jag såklart oxern för jag tänkte då slipper vi tjaffsa om vatten mattan som han hatar men det blev ett problem ändå... Han stannar, stannar och stannar.. Sedan kommer vi över tillslut! Han tittade sjukt mycket på vattnet som låg brevid. Sedan red vi mot 7 som jag tror vi hoppade utan stopp, sedan höll jag på att glöma  8an men jag kom på det, men han flög så fint över. 
 
Man kan säga att den klassen gick ÅT HELVETE. ASSÅ USCH, han var jobbig och såå spänd. Kändes så jobbit för ALLA var där av tränare och allt sånt som såg. Kände att jag red som en kratta, inte som jag brukar liksom. Känns bara som dom såg gamla jobbiga davy och inte nya fina duktiga davy. Men så kan det gå. Jag bad mma och pappa efteranmäla till samma klass igen och det tyckte dom var en smart idé. Så vi tog en 90 runda igen. Frammhoppningen var kanon. 
1an kändes magisk fint språng, tvåan kändes också så fint, 3an med fast vi kom lite väl nära igen, 4an kändes så bra, 5an med, sedan kom vi till 6an hindret brevid vattenmattan. Precis destansen mot hindret ramlar ett enomt hinderstöd bakom honom så han tittade bakåt, jag med och vi blir okonsentrerade. Så stopp. Nosgrimman åker av, men jag testar igen, stopp, testar ingen stopp och sedan går jag fram till Elin som var funkonär och bad henne sätta på ashelremmen sendan kommer jag på igen med kanska snabb galopp och precis steget innan hoppet läger jag till spöt och då hoppar han. Fint språng men spänd. 7an, hoppade han kanon och samma med 8an. 
ALLT kändes bra fram till 6an där allt blev fel, jag sa till han på fel sätt som jag inte brukar och allt blev fel. Efter 6an kändes det också bra. 
ASSÅ AAAAA... att hon skulle varit så jobbig där. Jag "red" han bättre, men inte så bra jag brukar (inte för jag är duktig men ni fattar) men han var fortfarande spänd. Davy gillar verkligen inte WRKs hoppbana, men det är konstigt för dom gör tävlingarna alltid så bra. Men han är häst och tänker inte som jag. 

SÅ ja, jag är inte nöjd. Men om man tänker bort stoppen kändes det rätt bra. Men man får tänka lite på att han är inte så igång som dom flesta andra hästarna va på pay and jumpen. Så that life! Men martin Svärd fick RIKTIGT fina bilder, det fick pappa med men lägger upp dom lite senare. Film får vi se om jag gör. 
kram!
 
 

Resultat kommer...

:/


Påväg!

Hej! Nu är jag påväg in till pay and jumpen med Wilma som är hästkötare. Så kul. Davy är fixad och fin och alt sånt! Schemat idag är väl bara pay and jump och massor av fix och packning till imorgon när vi åker. Hoppas vi syns ! Kram

https://cdn1.cdnme.se/4022801/7-3/pic_520f369d9606ee57d4e28c94.jpg" class="image">


FOTOGRAFERA MIG GÄRNA!

Hej alla!
ALLA ni som ska till pay and jumpen och har en kamera med er fota mig gärna! startar 1 klass 90 cm och det skulle vara så roligt ifall ni vill skicka in massor av bilder på mig, det är säkert ingen som gör det förutom fotograferna jag vet ska va där. Men skulle va så kul! då får ni synas på bloggen ;)
kram på er!
 

Luvan sys in, och nu är det pay and jump på gång

Hej! 
Lite dålig uppdatering ikväll.. men se, nu skirver jag! wihee 
Känner att tävlings fixet är i lufften! inte för att det är värsta tävlingen imorgon men det är kul med allt fix! det är ju halva tävlingen ;)
Iaf davys håller på att sys in för outfiten jag tänkte ha glömde jag luvan i sthlm... så vi kör på röd outfit och då tog jag med lagunas röda luva och davy har MINI öron så den ska sys in till honom. 
Duschad och fin är han också! ska bli sååå kul! Får se om detta blir sista inlägget för dagen.. KRAM <3
 

Svar på kommentarer :)

Hej! tänkte svara på lite kommentarer. 
Tycker själv det är lättare att svara i ett inlägg för då kan man ju se sin kommentar lättare ifall man är anonym istället för att svara på kommentaren så man måste leta upp sin kommentar och så vidare, ni förstår..
vi drar igång!
 
 
Svar: 
I gentilgen brukar jag aldrig svara på denna fråga eftersom jag tycker det är privat, men ändå börjar jag mer och mer tycka det är bättre att säga för då får läsarna också ett hum hur många läsare bloggen har per dag så nu avslöjar jag ;) 
Jag har ca 100-150 besökare men mestadel ganska mycket över 100. bloggen har växt as mycket senaste dagarna. men jag har alltid haft runt 100 men nu blir det mer och mer över 100 då ganska mycket över 100 unika! så glad för jag fått så många läsare.. <3
 
Svar:
Låten heter DarkSide av Sara Larsson. Äskar låten den är grym men kanske lite väl lugn för att ha i hoppvideos men nu blev det den :) Tack så jätte mycket! blor så glad av sånna kommentarer ;) <3
 
Svar:
Har redan kontaktat denna person men till er som inte vet ifall jag har kik och vad jag heter, så JA jag har kik. Jag heter vickanodavy så det är bara att kika mig ;) 
 
Svar:
Haha. Ja vi badar utan hjälm för ifall man ramlar av i vattnet kan man ju ändå inte slå i huvudet, men ja det är bäst men man får väl va lite YOLO ;) haha
 
 Ja ni ser ju svaret ↑

Här fick ni ju svar på några kommentarer men skicka gärna in fler så svarar jag! kram

Bad med Anna-Klara och Julia del 1

 
KOLLA HANNS STEG :D↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
 
MAGISKA BILDER ELLER HUR?? OCH DET HÄR ÄR BARA EN DEL AV DOM! VI HADE SÅ SJUKT KUL!! 
 

1 år sedan du försvann... <3

 
En saknad som aldrig kommer ta slut.. Du var den som jag alltid litade på och älskade mest, du var det första djuret jag sätt och du var med sen jag föddes. Jag älskar dig… <3
 
Jag kan inte förstå att det var 1 år sedan min underbara hund Peggy som blev 15 1/2 år försvann från världen. Jag ser hennes själ i en duva, en duva jag ser ganska ofta. Tänk att min älskade vän inte finns och att det redan var 1 år sedan du försvann! helt sjukt ofattbart.. 
Att ett djur kan betyda SÅÅ otroligt mycket för en. 
Jag ska inte ta det här allt för långt. så jag avslutar nu.. 
Jag älskar dig så oerhört mycket, du försvann från världen men du kommer alltid leva kvar i mitt hjärta! R.I.P Peggy <3 ett år sedan nu, kan inte fatta… <3
1997-2012

FREDAG

Godmorgon. Tack för enormt mycket kommentarer på alla möjliga inlägg igår fick kanske runt 10 st på olika inlägg. Härligt! Hade en otrolig statistik också. Men tillbaka till min värklighet, idag är det fredag och det är ganska mycket att göra. Kolla schemat så märker ni..

•"någon gång på EM. Fam. Markström ska komma till oss och med sina hästar och då ska vi rida på stranden! Troligtvist.
• Davys ridning kommer vara lugn. En lugn lång skrittur med lite trav och lite galopp på stranden. Mys :)
•fixa bloggen. Ska väl ta en fika med dom.
• "på kvällen" ska jag fixa davy inför pay and jumpen imorgon. Ska duscha honom (tror jag han är så smutsig), och klippa han på lite olika ställen.

Så ser dagen ut ungefär. Kommer säkert bli någon ändring med det märker ni nog! Kram


HORSEMEUP.SE JAG ÄR KÄÄR

hej! har precis kollar igenom horsemeup.se shabrak och jag dog precis!! asså är galet kär i deras grejer. helt sjukt så mycket snyggt dom har!
och när vickan är kär är det svårt att stoppa henne... haha
Asså älskar alla dom här schabraken! mina favoriter och en dag ska dom bli mina :D
ni får gå in på Horsemeup.se och kolla alla priser :)
mitt absoluta favorit som är på rea så kommer nog bli mitt :)
ATTITUDE - DESIGN BY LO

ORDINARIE PRIS 599,00 KR

SPECIALPRIS: 399,00 KR

ÄLSKAR ALLA SÅ SJUKT MYCKET! nu ska jag kolla täcken.. ehhe ;)
 

Vad tycker ni? Bloggtävling? ;)

 
Hej! 
det här är en bomb jag hade tänkt släppa idag!
Asså hinnder inte släppa alla saker idag men denna grej släpper jag. Om ett tag kommer jag ha bloggtävling på bloggen med fett fina priser! Har tänkt på det så länge. Känns som en rolig grej för både mig och er som läser min blogg. Massor har hänt med bloggen denna vecka sjuuukt mycket kommentarer massor av nya läsare läsare som blivit fan och massor av mer. Tänkte då belöna er för att ni är så underbara med en bloggtävling. 
 
Men tävlingen kommer inte släppas för en om några veckor dagar för jag måste få tag i priser och det kommer vara gryma "häst priser". 
 
Men om jag ska ha en bloggtävling måste ni visa att ni vill ha en annars blir det ingen.. Så om jag får 10 eller fler kommentarer här på bloggen så lovar jag att ha en bloggtävling. 
 
Så spamma mig med kommentarer. Så fler kommentarer så större sjans finns det att jag kommer ha fler. Så tipsa vänner om detta kommentera så lovar jag en bloggtävling men GRYMA piriser!! 
KRAM

PONNYN LEVERERA!

Vet att låten kanske är lite lugn men jag älskar låten ;)
 
Hej!! 
Ni kan inte förstå hur bra det gick för att det var första hoppträningen efter 3 veckors sommarvila.. 
VI tar allt från början.
 
Vi åkte till Silikaten och var framme ca 13:30. 
Märta och Alva var redan där. Det var redan två som hoppade på stora hoppbanan och det var underbara Pauline och Nora på sina två fina hästar. 
Jag lastade ur davy och sadlade m.m. Jag red iväg hälsade kramade alla och pratade. Nora och Pauline var nästan klara så vi kunde ta fram och flytta några hinder som vi ville ha det. Banan bestig av 4 räcken, 1 oxer och 1 kryss. 
PÅ frammridningen kändes han fin och possetiv. Han ville först inte gå i låg form men jag lät han börja i lite högre form eftersom han var lite grining. Jag gjorde massor av trav övergångar mycket trav, Ställa böja, göra olika bågar och öppnar o slutor. När han kändes fin fattade jag galopp och jag fick till enormt fin övergång i galopp. Hahah, men det blev grym. Jag fortsatte galoppera igång honom men han var lite dum och ville inte riktigt göra som jag ville i galoppen.. , Försökte mjuka ihop honom med änka byten men han ville inte och typ drog upp huvudet i övergångarna så det såg nog förjävligt ut just där. Men så kan det gå. 
 
När jag kände mig klar saktade jag av skrittade några steg sedan satte vi igång med framhoppning. vi red på ett kryss gjorde det ca 3-4 gånger i trav sedan 2 gånger i galopp. Han tyckte det var så kul. Han skötte sig över det "MINI" krysset. Sedan hoppa vi en oxer med en travbom innan. Kände att vi kom lite nära dom flesta gångerna men det berodde på att travbommen var egentligen avsänd för c-ponny för humlan (märtas häst) är en c-ponny. Men det gick så bra ändå. Hoppade några linjer lite här och var på mini höjd, snackar då krytt och räcken på 40-50 cm. När vi gjort nästan alla små rörelser höjde jag upp oxen så hoppade vi den typ 2 gånger var sedan hoppa märta en bana på kanske 60-70(?) cm. Såg så fint ut!! :) Sedan hoppa Alva en bana på samma, såg också super fint ut. Sendan jag.. HAHA davy var jäkligt pigg eller alla 3 hästarna var pigga. När davy är pigg och överladdad och ska hoppa små hinder hoppar han typ över hinderstöden och gör världens spark. Jag red inte så enormt bra där. Jag lät han springa iväg lite för mycket, ahha det var lite kul men så för jag ju liksom inte tänka. Jag skärpte till mig lite men ändå tar han enorma språng över. Men jag är van så jag sitter som en smäck i sadeln fast han gör så. 
 
När dom andra hoppat bana igen så höjde jag upp till 80-85 cm bana. Snacka om att min häst hatar låga hinder. När hindrerna är  räcken och oxrar INTE KRYSS  som är över 80 skärper han sig så sjukt mycket. Jag "RED" han på ett mycket bättre sätt han var lugnare och hoppade kanon. ASSÅ SÅN SKILLNAD. Han fick bra språng hoppade bra över. Dert var 1 kryss med där sparka han men jag löste det rätt bra. Riktigt nöjd med rundan. 
 
Efter det höjde mamma upp alla hinder till 90 cm så han får känna in sig på den höjden innan lördag. Hoppade inte hela banan utan bara en bit. HAN var SÅÅ FIIN!! han hoppade så bra. fick korsgalopp några gånger men det löser han så bra alltid. 
Är nöjd med passet och om ni ser filmen förstår ni mig nog ännu mer.
Han brukar ju aldrig annars hålla på sådärr på små hinder utan det är när han är överladdad och inte hoppat på ett tag. 
ÄLSKAR DIG MIN FINING!

Jäkla fiiin!

Hej! Nu är jag hemma från träningen och 2 ord sååå fin! Älskar han asså. Pigg var han men mot slutet blev han så fin. Kommer skiva ett långt inlägg på bloggen och en fin liten film!
Har putsat alla sadlar och träns i stallet så ska ner och ta ett dopp i hamnen.
Kram


Mot träning

Hej! Nu är vi påväg :) ska bli så kul att hoppa! Märta ska också hoppa med oss. Sååå himla kul! Snart möts brisse, humlan och davy!
Kram


TORSDAG

Yes! Äntligen torsdag! Fullt schema och bara ha skoj!

•vakna till liv
•12:30 göra iårning davy
•13:10 lasta och åka iväg till silikaten!!
•13:30 hoppträna med ALVA och BRISSE!! Ska bli så sjukt kul. Vi ska hoppa bana och träna övningar inför helgen. Kom gärna och kolla :)
•efter träning ska jag hem
• avslöja lite saker på bloggen
•kanske göra något med mamma bada(?)

Så det ska bli så himla kuul att hoppa ned Alva!! Har inte gjort det sen typ i början av vintern. Shiit vad kul, och få se brisse också!! Mega skoj. ;)

Kommer inte hoppa högt. Max 90 som vi ska hoppa i helgen. Vill inte kräva för mycket nu.

Glöm inte silli kl 13:30 :)


Det här är sjukt

Assåå jag kan bara inte fatta att det är 2 underbara människor som gjort var sig en fan sida åt mig.. Assåå åt mig liksom?!? Sjukt underbart... Assåå på instagram. När jag loggat in på instagram och klickar där man ser gillningar m.m så står det att den fan sida vill följa mig. Mina reaktioner är typ hjärtattack. Hjärtat stannar jag stirrar på min mobil och tror inte det är sant, är det ett skämt eller? Tänker jag.. Aaa Härre Gud. Dom skriver och lägger ut så enormt fina saker, ASså jag blir tårögd :')
Just nu i min värsta händelse i livet Ever så finns ni underbara läsare som stöttar mig och skriver så fint.. Det värmer så sjukt.
Älskar er kram <3


VECKANS BLOGG

Hej! 
Nu tänkte jag försöka ha veckans blogg så ofta jag kan. Kanske inte varje vecka men så ofta jag hinner! Nu när bloggen ändå är så aktiv ska jag nog hinna med!
så KOMENTERA Klar och några mina ord varför du ska bli veckans blogg så kommer jag kolla in alla bloggar välja ut en och länkar på bloggen för ca 100-150 st unika läsare varje dag! 

Så kommentera så kanske just din blogg blir utsädd och kommer få en länkning och text vad jag tycker om bloggen. SÅ KOMENTERA ♥
 

Blir ingen ridning idag

min fina tjej!
Hej! 
blir ingen ridning idag. är helt slut. Vad har du gjort idag då vickan? haha vet inte varför jag är så trött! är bara så sjukt trött och vil bara vila och ta det lugnt. 
Idag har jag börjat dagen med en joggingtur i värsta hettan! så otroligt varmt. Höll på att dö serriöst. Nelly var också helt slut och orkade knappt springa. När jag kom hem hoppa jag in i duschen och duschade med så kallt vatten det bara går. Efter en spring tur så åt jag mat och tog det lugnt. Efter jag tagit det lugnt så lekte jag lite med nelly och efter det så fixade jag och mamma stallet! vi skrubba bort allt bajs på väggarna och spola av allt. Det blev verkligen så fint och fräscht. 
 
Efter det har jag bara tagit det lugnt. Davy skulle ändå skrittas eller vila. 
Imorgon är det TORSDAG då jag och alva ska göra något så sjukt kul. Kanske några överraskningar kommer.. hihi rolig torsdag ska det iaf bli. 
nu ska jag fixa en rolig grej på bloggen och hålla koll på mejlen. 
kram

10 saker ni inte visste om mig..

HAHA det här var ädå inte då det såg värst ut..
 
förlåt för dålig uppdatering idag.. sorry men det ska årdna sig!
 
- Förra vintern så såg davy så sjuuuukt rolig ut för vi hade klippt han alldeles för kort och allt såg almänt missbildat ut.. på bild här över ↑ ↑ ↑
 
- jag är beroende av candy crush..
 
- har än så läng 2 fan sidor på instagram! HELT SJUKT :´D
 
- jag får ofta förfrågningar om att jag ska göra headers till andra. 
 
- Jag länktar verkligen INGENTING till skolan.
 
- jag känner mig naken utan min mobil 
 
- Jag kan inte gå utan smink i skolan.. känner mig så himla ful, önskar att man kunde gå utan för då skulle allt bli så mycket lättare på morgonen.
 
- Davy ögon är sjuukt utrycksfulla. Helt sjuukt fina
 
- Laguna älskar att slika en över allt :D
 
- Jag har 651 bilder på facebook
 
- Förra vintern så såg davy så sjuuuukt rolig ut för vi hade klippt han alldeles för kort och allt såg almänt missbildat ut..

Ut och springa

Hej! Aka ut och springa några km nu med hunden.. Nu ska tjockisen bli smal.. Haha men ska fräscha upp min dåliga kondis nu kram


Fantiserar att få allt större än någonsin

haha guh va länge sen! :D
 
HeJ!
planerna med bloggen är stora nu asså.. Har suttit hela morgonen med att göra headers till andra och förska påbörja några mail. 
Har inga enorma planer för denna dah heller.. 
 
-fixa och göra fint i stallet.
-blogga och fortsätta med planerna
-rida davy LUGNT
 
satt veckarklockan på 9 i morse men jag somnade om och vaknade kl 10:16.. bravo!!
 

Markarbete och dressyr.

 Verkligen usel bild.. han inte leta upp någon bra i en film. Det kommer säkert fler :)
 
Hej!
har precis satt mig i soffan efter en ganska hård träning.
Idag kändes det verkligen som jag "red" han på riktigt om man säger så. Idag kändes det lite halv bra, inte så enormt nöjd men vissa grejer fick jag till.
vi börjar från början...
 
Först tog vi den ännu kortare turen på asfallt och grus. Där fick mamma rida davy och jag Laguna. Min fina älskade Laguna.. man kan inte mer än att älska henne, världens snällaste lilla brud. 
NÄr vi kom fram till Ridbanan så bytte vi tillbaka och mamma var snäll och blockade fram 4 hinderstöd men bommar stog framme. Det såg ut så att först låg det 3 bommar på en volt och på långsidan var det 4 galoppbommar och på varranan sida stog det ett  hinderstöd. 
Jag började med att jobba dressyr på honom. Han kändes väldigt kaxig och hård i början men jag sa till han rätt rijält.. hehe. då slutade han. Han var lite spänd men det var inget som märktes av tyckte jag. Jag har ökat svårighetsgraden ännu ett snäpp nu efter vilan. Jag Jobbade honom massor i hög form, öppna, skänkelvikning, änkla byten i galoppen, skritt övergångar i galopp, ökat trav, förvänd galopp runt och upp på medellinjen igen. Asså jag fick inte till allt som vi brukar göra, men vissa grejer fick jag till ibland iaf. Han var inte primaperket elller jag var inte prima perfekt. men man har olika dagar det har jag lärt mig efter nästan 3 år med egen häst. När jag jobbat en hel del dressyr och pausat han så började jag att galoppera över galopp bommar. Man kan säga att han var över laddad... Vi kom in mot dom upphöjda bommarna i lagom tempo men dom 2-3 sista stegen mot hinderna så gaaasar han och hoppar inte jätte högt men lite högre, efter bommarna tar han några små bocksrång. HAHA bus ponny. 
 
Han gjorde samma sak igen, då blir jag sur. jag gick av för jag hade bakbenskydd och davy HATAR att ha saker på bakbenen så jag gick av och tog av dom. Kortade avstånden och satt upp igen. Jag travade över det såg förjäkligt ut säkert men han var lugn. Jag tog "lilla banan" igen alltså travbommarna med. Jag fattade galopp över travbommarna och galopperade över galoppbomarna. Kändes inte så bra men bättre. fortsatte så en stund sedan i andndra varvet. Det blev bättre och bättre. I slutet fick jag till det och då var jag nöjd. Jag lät han travas av i låg fin form sedan skritt. 
 
Mamma var så snäll och filmade, tack än en gång det uppskattas! så vi får se om det kommer upp på bloggen. Vi får se för det gick ju inte så jätte bra men vi får se.
Imorgon kommer han få en lugn dag. blir nog ut och mysa kanske lite lite på banan men väldigt lite. Han har säkert träningsvärk så vi jag går nog iaf ut och stretschar han så han får röra på sig. 
På Torsdag SMÄLLER det! ska bli så himla kul. Ni får hålla utkik så får ni veta. 
KRAM

Tova i mitt hjärta

Hade en så grymt kul med Tova idag. Först gick vi en promenad, pratade efter det badade vi och myste med kattungarna. Vi hade så kul och så mycket skratt.. Den tjejen är underbar så alla vet :*. Håller på att tjata på henne att hon ska börja blogga, vem vill inte följa henne liksom!

Ca 7 ska jag gå ut till hästarna och rida. Vi ska först ta en kort skritt tur sen blir det nog lite upphöjda bommar och bommar. Ska bli kul!
Kram


Påväg till Tova

Hej! Har varit på tofta gården och ätit med mamma och Katarina Markström. Så mysigt! Nu är jag påväg till Tova och vi ska bada och ha det mysigt :)
Mer planer till slutet av veckan, kan det bli roligare?


God morgon!

 
morsninkorsning eller hur man nu säger. 
Är evigt tacksam för så mycket kommentarer. redan 1 kommentarer med blandade svar. det är bäst! Love you..
Hade tänkt vakna tidigare runt 9 tiden men det gick verkligen som planerat. Min mobild dog runt 12 och min laddare var helt försvunnen, den har även börjat glappa så jag behöver en ny. Så mobilen har inte laddat inatt så den laddas just nu. 
Har inga enorma planer för dagen men jag har försökt få ihop en liten lista:
 
♠ Troligtvist va med tova.
♠ RIda Davy samma som igår men lite mer galopp.
 
Hahah där tog planerna slut så får vi se om det händer sågot mer. Kram
 

Kul med blandade svar!

Det är roligt att jag fått så himla himla mycket kommentarer! Det värmer. Det är så sjukt kul att läsa vad ni tycker och tänker. Själv älskar jag det! Så fortsätt skicka in kommentarer men börjar sikta in mig på hur jag ska göra. Det gör ni veta senare i veckan. Är inte 100 så fortsätt skicka in varför jag ska göra så och så vidare!

Har varit ute på balkongen med mamma och kollat på stjärnfall! Så coolt! Såg massor för det är ju en speciell kväll då man ser extra mycket. Omg jag har respekt för rymden kan man säga! Blev livrädd första stjärnfallet och fil typ panik anfall men sen så tyckte jag bara det var mysigt och häftigt.
God natt alla underbara kloka❤


Haul eller som jag brukar kalla det, nytt i garderoben!


Kavaj på Pay and Jump? hjälp!!!

 
Hej! 
Har en stor fråga som jag själv inte kan bestämma ett svar över... 
Det handlar om att ha kavaj på Pay and jump. Jag kommer iaf ha vita ridbyxor och sedan tröja har jag ingen som blir särskillt bra. Att ha kavaj är det snyggaste som finns. Det jag såg från förra pay and jumpen var att ingen hade kavaj, jag förstår inte varför igentligen. Man sliter ju inte på kavajen, det är ju bara så sjuuuuuukt snyggt. Man kanske tycker man är för fint uppklädd för en pay and jump men det är ju bara kul. Man kanske vill ha några riktigt fina bilder för bästa fotografen ever.. Martin Svärd. Man (iaf jag) vill ha fina bilder med kavaj och vita ridbyxor det hör ju iaf till. Men varför jag är osäker det är för att jag tror som flesta kommer ha någon slaks tröja.
 
Det som känns lite jobbit tycker jag är att man kanske kommer ensam med kavaj där och alla bah stirrar liksom. Det känns så jobbit och jag vet inte vad jag ska göra..... nu väljer jag kavaj, nä det känns jobbit, men välj nu kavaj, nej ingen annan kommer ha det...
HJÄÄÄÄLP snälla söta rara underbara bloggläsare skriv vad jag ska göra vad jag ska välja.. jag behöver verkligen ER hjälp.
Har typ panik. SÅ KOMMENTERA OCH HJÄLP  MIG VAD NI TYCKER!!
kram
 

GALOPP

tjoooho! 
entligen första galoppen efter betet. Snacka om fiiiiiin...
 
Mamma och jag sadlade och tränsade efter mys i stallet. Vi började med en promenad på asfalt och grus och gräs. När vi red förbi vår port som vi lämnat öppen ser vi nelly stå där helt förvirrad!! Jag hade ju låst dörren och allt var stänkt "trodde vi". Nelly hade iaf varit duktig och inte gått ut på vägen där det åker bilar. Herregud vad det kunde gått illa! Men vi red iaf in på trägården och jag gick in med nelly. Då visade sig det att vår altan dörr stog öppen och hon hade gått ut. PUH. NÄr hon var inlåst och i säkerhet så red vi vidare upp till ridbanan. 
Jag jobbade honom mycket trav och han kändes väldigt fin. Han gjorde fina öppnor och hade sånt bla flyt i traven. 
 
När vi jobbat i trav en stund gjortde jag lilla galoppskänkeln och vi for fram i en fin galopp. Jag hade som sakt inga krav jag försökte ha han i låg form. Han fick galoppera på lite lätt på långsidorna och OJ vasd härligt han tyckte det var. Han var stadig i den låga formen och hade bra flås. När jaf galopperat liste i båda varven saktade jag av och jobbade ner han i hög form i traven sedan sakta jag av. Man märkte att det var ett tag sen han galooperades så han var rätt svättig på halsen men det bar också väldigt varmt ute. 
När jag skrittat lite så fick mamma rida Davy lite och jag Laguna. Det var en evighet sen mamma red davy och davy hade någon annan ryttare på ryggen. Davy är en ganska speciell häst så han vågrar inte lita på andra ryttare än mig till 100 % så han vill inte riktigt gå stadig hela tiden men mamma fick till det vissa stunder ändå. Så duktig ponny och så duktig mamma! <3 Det är kul att se någon annan rida davy för då ser man verkligen hur fräsh han är och tjock... haha mit fetto som behöver banta några 100 kg. 
När mamma ridit han lite så satt jag upp och trava av honom i låg härlig form. 
Är ganska nöjd med passet idag, han kändes fin. 
Imorgon blir det lite mer galopp men ganska likt dagens träning.
 
Ha en trevlig kväll, Min film från dagens köp håller på att laddas ut och det går så sjukt sekt. Jaja ni får vänta på något gott! 
Kramis
 
 
 
 
 
 
 

Så härlig dag med mamms

Hej!
Har haft världens härligaste dag på stan med mamma på stan. Blev lite shopping idag. Var riktigt länge sen jag köpte kläder. Kommer en haul eller vad det nu heter på video fy ikväll. Nu åker jag nöjt hem till Gnisvärd och ska rida min finfining.


to do list!

Hellu!
har typ inga stora planer för dagen men veckan kommer bli as kul! 
 
♦ Göra något, va med kompisar eller hitta på något med mamma.
♦ Rida Davy först skritt på asfallt sen jobba på banan GALOPP(!!!!)
♦ Massor av blogg upptatering hela dagen!
 
JA, som sakt har inte alls mycket på listan idag men det är skönt att bara ha en spontan dag där man får se vad som händer! 
Vad gillar ni min nya header? inte alls stor skillnad. Var så missnöjd med min förra då suddet i mellan bilderna inte alls blev bra. Den här fick jag till det! har letat pogram i flera dagar men sen gick jag in på ett pogram jag jobbat med förut och hittade nya grejer på pogramet! perfekt. Kanske fixar en ny design också. Kram!
 ps. skriv precis din åsikt om headern! :)
 

Anmäld!

Jepp, nu har jag anmält mig till Pay and Jumpen. Guh så kul attt träffa  vänner och få tväla eller hur man nu ska säga. Hoppas davy är helt igång och redo. Känns bra när det är pay and jump för man får ju så många försök på sig tills man klarar banan. och massa sånt där skönt! Nu taggar vi! Har även suttit och anmält mig till massor av tävlingar på fastlandet. Häärligt! 
 
 

Pay and Jump?

Hej!
Har haft en grymt härlig dag med Alva. Har precis kommit och tänka på att anart börjar plugget igen... vardag och skit.. Det ska bli kul att träffa alla härliga människor men inte lexor och prov. Sommarlovet har gått för fort. Nu är det liksom 1 vecka kvar här på ön.. Men planerna på att avsluta sommarlovet är stora. Eller stora och stora var till en överdrifft.
 
Davy känns verkligen igång igentligen, han behöver inte så lång tid på sig att komma igång som jag la upp schemat. Imorgon kommer jag dra igång galoppen med 0 krav sedan tisdag kommer kraven komma. 
Han har kännts så fräsch och tränings villig så det känns onödigt att dröja ut på det för mycket. 
På Lördag är det en Pay and Jump på WRK och det var evigheter sen jag tävlade på Gotland. Skulle varit så kul att rida en klass innan vi åker tillbaka till Värmdö igen. En kul avslutning med Davy på gotland innan fastandstävlingarna. Tanken är då men det är fortfarande inte säkert att jag ska va med men troligtvist ska jag vara med. Tänkte starta en lägre klass asså inte så högt. Vill inte ställa världens krav liksom. Men om jag är med startar jag 90 cm. Där känns han så stabil och säker. 
Tror ni skulle tycka det är lite kul med lite tävlingar! Saknar det såå..
 
Han kommer ju vara redo känns det som, men om han inte känns tillräckligt igång kommer jag inte vara med. Så i veckan kommer jag försöka träna lite srång och bommar. Kanske torsdag(?). 
 
Förresten, jag har fått en ny hopptränare! Han heter Ulf Johansson. Känndes ju inte bra med pontus eller han passade inte mig. Han är ju jätte duktig men funkade tyvärr inte för mig. Så det ska bli kul med ny tränare och jag ska vist få gå i samma grupp som en tjej jag varit på sindarve med! Hade först ingenaning om vem det var men sen visade sig det att vi var vänner på Facebook redan... haha världen är liten!  
 

Tycker ni jag ska va med?
kram
 Vild och vågad, fett bekovad ♥ jag gillar dig väldigt mycket

Alva, min fina vän!

Ni ska jag in till stan och träffa min andra halva, Alva Timèn och ha det mysigt med henne. Bada kompis mys och träffa hennes hönor :'D haha. 
Hästarna har bara skrittats barbacka typ några hundra meter för att få röra sig. Imorgon kommer jag dra igång galoppen för det kommer hända något kul på lördag troligt vist ! Håll koll ;) kommer skriva ett inlägg om det idag. 
Kram
( fick några riktigt söta kommentarer på denna bild på intagram. Hur normal är min häst? Men söt är han ) 
 

HELVETE

AAA!!! Är så arg så jag snart spricker.. Jag har stått och duschat och helt plötsligt blir det stopp i avloppet i duschen så jag kan inte duscha. + att det inte kommer något vatten. Jag går ut i handduk och ropar på mina föräldrar men inga svar!!! Troligtvist har som gått en promenad utan och sakt något till mig. Jag har gått runt i bara handduk i trädgården och ut på vägen.. Assåå så pin! Sitter hjälplös i soffan och har panik. Jag kan liksom inte göra något!! Do svarar inte på telefon heller liksom! Aaaa.. Sen har eb piss myra pissat på min axel.. Kom hem jag behöver hjälp!!


Jag gillar er faktiskt väldigt mycket <3

Kollade på min statistik och senaste dagarna höjs den väldigt mycket efter att ha varit på lite lite lägre en vanligt men nu går det typ spikrakt uppåt ! Älskar er alla läsare, ni gör så jag vill fortsätta leva.. Jag har det verkligen inte lätt i mitt liv just nu. Typ är i värsta läget för mig just nu. Sådär att man gärna vill gå och dö på riktigt. Men ni kommer med era fina kommentarer på bloggen, intagram och Facebook. Jag älskar er så mycket jag lovar att det är ni som gör att jag kan stötta andra som är i samma situation. Fortsätt såhär så hoppas jag att allt någon gång kommer lösa sig.. <3


NU FÅR ALLA VETA

Jepp nu får alla veta att det är sant storryn jag berättat om hur davy fick sitt namn och nu får ni höra det från UPPFÖDAREN Tess också ;) 
 
Läs komversation, hur gilligt?! asså blir tårögd :´) min ponny liksom!
 
 
 
 
 
 

Dagens pass!

Har precis gått in från stallet från att ha varit där kanske 6 min för att avmaska hästarna. dom var så himla duktigta. inga problem alls. 
Har legat i soffan en stund innan och kollat allt möjligt fått massor av kommentarer en typ knäpp lite rolig och massor av fina. När man kollar insta och fb är dom spammade av tävlingsbilder och bloggar fulla av resultat precis så som det är när det varit tävling. häärligt. men snacka om att man är lite avis att man själv inte tävlade idag. Grattis alla duktiga ryttare som gjort bra prestationer idag. 
Själv har jag ridit min fing och får igång honom efter sommarens 3 veckors bete. Känner att han inte behöver så lång tid på sig att komma igång igentiligen så jag jobbade han lite mer och mer krav i skritten och lite samma sak med traven. På skritt rundan skritta jag bara . man kan säga att det hände en piss åt helvete grej innan men det hoppas jag bara va en grej som släpper. Men iaf när vi skrittat klart banan så red jag ganska länge på banan. I början kändes han lite halft jobbig och ville inte det jag ville och var almänt seg.
 
Men när vi jobbat ett tag kändes det bättre. I slutet kändes han så fiin ♥ Krävde mer av honom idag. 
Imorgon får han vila sendan på måndag blir det mer krav i all ridning och på tisdag kör jag galopp med inga krav. så ser det ut!
 
Nu blir det lite mer blogg mys och planera inlägg och kolla andras bloggar. bara almänt chillipill! glöm inte mejla
[email protected]
 

 

 

 


Kontakta mig → [email protected]

Hej!
Jag har en mail som dom flesta svenskarna har. Själv har jag en knäpp mail som heter [email protected] 
varför den heter så är för att jag hade en favorit häst för fleera flera år sedan som hette Qrickelin. Jag red honom massor på fårö på sommrarna. Sedan helt plötsligt kom han till ridskolan då jag började gråta i stallet av blandade känslor glödje och lite sorg. Men det hände en olycka med honom då, han blev påkörd. Men han lever och jag vet inte hur mycket han går och så vidare. 
 
Tillbaka till MAILEN. Jag skulle bli så tacksam om ni fina läsare vill bomba mig av fina mail! det kan innehålla ALLT. Skicka in frågor, bilder, headers som ni gjort till mig, om jag har någo tävling kan ni skicka in det dit. 
Ja bara att bomba! skulle beyda guld. Skicka in så många mail ni kan i veckan. 
stor guldtjärna till er som skickar in. Ni kanske kommer med något som kommer upp på bloggen ;) 
glöm aldrig mailen 
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Maila mig på [email protected]
kram 
 

 

Tävlingssugen.. den där lyckan när man lyckas..

(Sjukt nära rosetten bakom mig ;))
Shiiiiiiit vad tävlingssugen jag är.
Idag på othem ute på norra gotlandsridklubb har det varit hopptävling. Där massor av mina kompisar var med. I början av sommaren bestämmde jag mig att jag skulle varra med men, när sommaren gick mer och mer så bestämmde jag mig för att inte tävla förräns tävlingarna på faslandet.
Mm.. hade tänkt åkt ut och kolla och fota men vi skulle vist ppå släkt kalas men det blev ändrade planer så inget av det blev av. 
 
Men asså shit så kul att få tävla. Flyga igenom en hoppbana felfritt eller rida en pogram med procent man aldrig trodde man skulle få. Spännigne när man ligger vid dom blir placerade. pirret i magen ifall man kommer komma precis utanför eller ifall man får den där placeringen som betyder så mycket för (iaf mig). 
Att rida ett ärvarv glädjen i kroppen och lyckan att man  lyckades.. asså shiit det är underbart. 
 
Idag har familjen åkt rullskriskor! det var sjukt kul. vi åt först lunch på tofta gården och där ifrån åkted vi runt i kvarteren. det var sjukt kul. efter vi åkt åkte vi ner till hamnen och badade. Myyss på hög nivåå!
Nu blir det väl lite chill sendan rida ponnii <3
 
kram
 

Gårdagens ridpass

Hej hej!
Vaknade för typ 5 min och sitter redan i bilen.. Sjukligt trött!!

Tänkte skriva om ridoasset igår som faktiskt gick riktigt bra. Över förväntan. Jag känner att jag nog lagt upp skemat lite väl långt. Han känns som han är redo att starta dressyr tävlingar idag liksom. Vi började med att skritta vår lilla runda och då gjorde jag trav över gångar. Det ända son känns allmänt jobbit med honom är när jag vill och gör så han ska gå i låg form så smyger han sig upp i lite högre form. Jag vill liksom inte att han ska gå och jobba son värsta passet första dagarna igång ridningen. Jag vill att han ska vara fullständigt avslappnad.

Jag jobbade trav övergångar, ställa åt båda hållen och även några hallter som kändes så himla mycket bättre idag. När vi skrittat lilla turen så red jag upp till gräsbanan och jobbade lite mer trav lite ner påskjut. Han trampa under sig bra och man kände att han vill göra mer. Jag gjorde också några riktigt samlad trav upp till ökad/mellan trav (tempo växlingar med andra ord.
Ridpasset kändes riktigt bra och jag är nöjd. Ändringar i skemat kommet säkert ske.
Kram


har verkligen inga planer..

Hej bloggen!
man kan säga att jag känner mig anmälnt ful och äklig idag.. Hahah.. en såndär äkel dag. 
Har typ inget jag ska göra idag vad jag vet en så länge. Ska åka ut till hästarna och rida och fixa i stallet.Annars är jag tom på vad jag ska göra. 
Hela morgonen från ca 10 har jag suttit med datorn och redigerad en header till Ronja och fixat en design. Blev riktigt nöjd! Ska bara lägga in en text på sidan ikväll näe hon slutat jobba. Det här inlägget får bli lite såhär allt möjligt inlägg. 
Fick förrästen en kommentar jag skulle vilja svara på. 
 
Skriv inte så långa inlägg!!!
svar: Man har sin åsikt och det är jätte bra. Själv tycker jag att man ska blanda med låånga och korta inlägg som jag gör. Många bloggare med stora bloggar blandar långa och korta och jag tycker det är viktigt. JAg tycker en blogg blir tråkig ifall man bara skriver korta inlägg typ såhär " hej! jag har ridigt idag det gick bra. hej då." och sedan en bild. Det blir liksom inge kul. och när man skirver åsikts och sin tanke inlägg tycker jag det ska va långt. men sdet tycker jag! 
Kan inte alla ni som läser det här vara supergulliga och kommentera eran åsikt om långa och korta inlägg? skulle vara kul att få läsa! skriv en kommentar det går fort ;)
 
tror jag är nöjd med inlägget nu! 
snart iväg och rida davy. Ska fortfarande rida en kort skritt tur och sedan in på banan, ska försöka vara på gräsbanan lite längre än igår. 
kram
 

Nyheter från gina!

ÄLSKAR kläderna. 
Ni hittar allt, priser m.m på GinaTricot.se
Allt är nyheter från gina.

svaga sidorna

 
Jo. som ni vet håller jag på att plugga in LA:P1 För att jag ska kunna pogramet när det är dags att starta pogramet som vi kommer göra i höst. I LA:P1 är det ganska mycket nya rörelser vi aldrig ridit på tävling men vi gjort på träning men jag känner att det är mycket jag behöver täna på så det sitter ordentilngt. Eller allt i alla pogram behöver man ju träna på och bli bättre på allt och det kommer man behöva HELA livet men om man ska tänka på nya rörelser som böhöver sitta bättre. 
 
Såklart finns mina händer och spökar ALLTID och det är dom som jag måste lägga 110%+ arbete på för att få dom stabila och bra, för när dom blir stabila  kommer så många dörrar öppnas. Ni som kanske inte vet mitt problem med mina händer är att dom inte vill va still och stadiga, som ett tix. MEN det har blivit så mycket bättre denna vårtermin så jag hoppas för hela mitt hjärta att det ska försvinna nu i höst. Jag är en ren kämpe och vill komma någonstans och kommer göra allt för det. Denna höst ska jag kämpa så in åt i helvete mycket, jag kommer verkligen kämpa.. Och jag hoppas mina tränare, föräldrar och nära vänner vill stötta mig. Om inte fixar jag det nog inte.. Men tillbaka till pogramet och davys och mina svårigheter..
     Vi börjar med Öppnan den sitter bra tycker jag men jag har så mycket kvar för att dom ska bli bättre. Det är nog det minsta problemet i pogramet tror jag av dom lite svårare rörelserna. Inridningen i galopp till hallt kan nog va lite knepigt men bara jag får han tillräckligt sammlad som jag får vissa gånger jag tänar på sånna rörelser så går det men det är något jag behöver träna på. Sluta grån A till någonstans på långsidan är lite knepigt med. Det är något vi inte jobbat på så mycket. vi har jobbat med det på långsida med inte på den rörelsen. men det är nog något vi kommer jobba på mycket nu i höst.
 
Skritt till galopp men det sitter iaf ganska bra tycker jag men det är också något jag behöver träna på. Sedan har 
vi Galopp i serpentiner, svårigheten med davy där är ju att han inte får göra byte till korsgalopp och han kan inte byten (ska lära honom när jag har koll på allt annat) . Det är en svårighet då jag inte tränat så jätte mycket på sånt. När man gjort serpentinerna kommer man ju till ett "enkelt byte" som det heter då man saktar av till skritt från galopp sedan galopp från skritt. Det har jag och davy tränat på en helt del "utan tränare" men det går faktsikt frammåt en hel del. men dom är allt annat än perfekta. Men ibland får jag faktsikt till några riktigt bra för att vara jag och skorv. Övning ger fördighet ;) 
I pogramet ska man ju rida i samlad trav och samlad galopp. När man talar om samlad galopp och trav "tror" jag det är så att dom ska trampa under sig och vara mer samlade. 
Det kan vara ett problem men troligtvist inte. isånnafall galoppen...
 
Som ni hör är det en hel del grejer vi behöver förbättra fast allt behöver förbättras men öving ger fördighet som ni vet! so jag kommer jobba stenhård för jag vill verkligen det här! 
så taggad inför träningar och tävlingarna i höst. Jag ska göra min resa bättre än någonsin!
kram
 

Nu är vi i alla fall igång

(bild från google)
Hej!!
Vilket väder det blev nu helt plötsligt..
Idag var jag verkligen sjukt ridsugen. Så mamma och jag tog bilen ut till gnisvärd. Vi fick i oss lite soppa och precis när vi ska hämta hästarna börjar det duggregna... typiskt men vi sprang ut och hämntade hästarna och in med dom i stallet. När jag fått på mig ridkläder så gick jag ut i stallet och börjad pyssla med honom. Det var så mysigt, jag borstade och frisserade honom lite för vi hade lite extra tid. Jag typ klippte hans panlugg, öronen, skägget och svansen. SÅ fiin..
Men iaf när vi sadlat óch så, så duggade lite men det slutade när vi börjat rida. Vi skrittade en lång härlig tur då jag jobbade honom i låg form och med små trav övergångar. Han var ganska okånsentrerad och lite spänd. När jag skulle göra halt med LÅG FORM från trav skulle han bara gå upp i högre form i nacken så det var ganska irreterande för hur lite eller mycket jag en tog skulle han upp med nacken. Man vill ju att dom ska göra det när dom mer är igång men inte när jag vill han ska vara rigält av slappnad och ska va låg.. han ville ju bara väl på fel sätt. Men det blev lite bättre. övergångarna var bra. Jag tänkte mycket på sittsen och mina sattans armar.
 
När vi skrittat en lång bit så gick jag en kortis till gräsbanan och gjorde några trav övergångar och halter och det kändes väldigt mycket bättre! han var väldigt avslappnad och gick fint och lågt. då kände jag mig nöjd och klar. 
Krävde inget av honom förutom att han ska vara avslappnad och låg. 
nöjd med dagens pass! 
 
Previs när vi kommer hem och ska ta ut hästarna börjar det ös regna! ASSÅ SHIT.. 
det forsade ner verkligen. 
nu ska jag fixa tidsinställda åsikts inlägg. kram

Uppdrag

 
 
 
Hellu! 
Förlåt igen ur usel uppdatering.. Ingen.. 
Aja.. Har haft underbara dagar med Elin Alva men nu har som åkt hem.. Trist. Men sånt är livet. 
Kvällen i Visby med mamma idag i Visby var helt underbar! Vi gick världens längsta promenad och hittade på massa Kul. 
 
Men tillbaka det jag skulle säga var att jag har ett litet uppdrag eller vad man nu ska säga men jag ska fixa en header och design till Ronja Hålansson! hennes blogg : rhakansson.blogg.se. Äntligen något och pyssla med. Ska göra den så bra jag kan! Haha! Om du (Ronja) läster det här så kan du väl skicka på FB bilder och vad du vill ska stå och hur du vill ha den eller ifall du vill ha en överraskning. :) 
 
nu ska jag sova iaf så uppdaterar jag mer Kimonon! 
Kram

Tränings skema efter Davys bete

 
Det här är ett eventuellt skema det kan ju bli förändringar..
Torsdag:
Skritt tur men korta trav övergångar. 
Eventuellt lite trav arbete på banan
(Låg form)
Fredag: 
Skritt arbete på hårtunderlag 
Sedan till banan med smått skritt och trav arbete (låg form)
 
Lördag: 
Skritt tur 
Sedan på banan med trav och skrittarbete lite mer krav ( fortfarande låg form men ändå lite högre) tempo växlingar m.m
 
Söndag:
Kanske vila eller skritt tur bara
 
Måndag: 
Kanske skritt tur annars skritt och trav arbete på banan med mycket mer krav hög form mycket tempo växlingar 
 
Tisdag
Skritt tur
Arbete på banan skritt trav eventuellt lite galopp.
 
Onsdag: 
Skritt tur 
Arbete på banan. Galopp och trav arbete mycket. Alltså börjar med galopp. 
 
Torsdag: 
Galopp och trav mer krav samma som ons
 
Fredag:
Vila
 
Lördag: 
Dressyr pass och ev. bommar
 

Grillkväll


Glad!

Blev riktigt rörd och glad ifall man kan använda dom orden men nu gör jag det. Haha men när jag läste det här på Kattis blogg! Så himla gulligt! Mina ord till henne på sms:

ASSÅ SHIT vad gullig du är Karro!! <3 Du och Izabell är perfekta tsm! shit vad glad jag blev! love u ;*


Fullt upp!

Hej bloggen!
förlåt för uselbloggning men det går inte att blogga från mobilen av något knäppt skäl.. 
Aja! Nu sitter jag pch har laddat upp massor av bilder för jag alva och elin har haft photoshoot. MASSOR av bilder! ni som är vän med Elin kan se dom på FB redan nu! härligt.
ELin och alva har varit här i en 1 nu. så mysigt! igår grillade vi marsmellows och det var så mysigt! underbart. Bildbomber kommer komma upp i flera delar. hoppas ni kommer gilla dom. kommer försöka skrva mer är jag får mmer tid. 
Love u :*
 

Stan med Alva

Hej! Är påväg till öster! Måste skriva fort.. Haha
Mötte precis en flock medeltida människor.. ahahahha den tiden assåå.. Tror det ska va parad nu.. Haha bloggen mer senare! Jäkla spontant inlägg!


Det ÅSKAR'

Shiit lite små läskigt.. Fast mobilen är på topp och fotas gör det! Häftiga bilder va?


Dra till stan

Hej hej! Haha hade glömt bort helt att ikväll ska familjen till Timèns och grilla och ha det mysigt!! Ska bli grymt.
Har varit på tofta fortfarande med morfar, Ninni och Cecilia. Mys.

Nu ska jag in till stan och träffa vänner! Troligt vist får jag åka fyrjuling in till stan med pappa! Great summer❤


LA:P1

Detta pogram sitter jag och försöker lära mig. För så småning om så ska jag börja rida LA:P1 här i höst. Har väldigt lätt för mig att lära mig pogram och det är skönt! titta och se om du kan lära dig pogrmet!
 

LÖRDAG

Godmorgon!
Har precis ätit frukost och ska göra mig iårdning efter att jag fixat blogginlägg. 
↓Dagen↓
12:00-? Stranden! ska försöka hitta någon kompis och hyra en trampbåt.
17:00-17:45 Rida ska dra igång davy och få bort hans stora feta sommarmage. 
19:00 Middag och njuta av pappas sista semesterdag. känns tråkigt att han ska till sthlm och börja jobba igen.. 
20:00- bara slappa och hitta på något kul.
 
Men nu ska jag till stranden ha det gött och ha kul!! 
kram
 

Glöm inte!

http://equisport.tv/


Svin trött

hej har precis satt mig i sängen typ död... orkar inte skriva om dagen nu med det var underbart!!! bilder/film kommer men nu ska jag dö och kanske se någon film. kram
 
haha en gammal bild från en interdjuv med hästmagazintet för typ 2 år sedan! haha liten och söt eller inte...
interdjuven kan ni hitta om ni söker på victoria gadd på google bilder ;)
 
 

Underbara dagar

Hej hej!
Har haft 2 underbara dagar på crêpetiet var det underbart gott och kul att se showen! Kul kul.
Efter showen åkte vi till nisseviken och sov en natt hos mormor. Vi hade så mysigt med bad i havet och i poolen! Så härligt!
Med massa prat förståss. Får göra ett snabb inlägg för nu ska vi iväg och grilla på stranden och bada!!! Ska bli så mysigt! Ska försöka filma lite från stranden. Kram


Nisseviken

Hej!
Har haft en grym dag på stranden. Det var enorma vågor och varmt i vattnet! Svin kul! Strax åker vi till crêpetiet och sedan ska vi ut till nisse viken för det är närmre än hem till Gnisvärd. Så vi sover i Nisse viken och jag har ingen aning om det finns 3G som jag hoppas..

Så jag hade tänkt skriva ett långt åsikts inlägg men det hinns inte med och har ingen dator med mig. Men shiit vad mysigt det ska bli med crêpes! Gott! Update under kvällen ska jag fixa åt er!
Puss puss på er! Vad ska ni hitta på ikväll då?
Kvällens outfit blir sofft hollister för hela slanten. Sen drog jag på mig bara lite maskara och inget annat!


Enkelt!

God morgon eller god eftermiddag ;) välj själv! Nu ska jag iväg till tofta beatch och ska ha en slapp dag på stranden!
Ikväll ska vi till Creperiet och sedan ska vi och se på en show av något slag! Idag kör jag på en ängel outfit på stranden. Bara ett bara sköna hollister shorts och en spets tröja från bikbok!
Ska försöka ta en skritt tur idag så hästarna får röra på sig. Kram


Hej, kul att du hitta in till min lilla galna hästblogg! Och det är jag Victoria med mina två hästar, Davy on the road och Laguna som driver denna hästblogg. Jag bloggar om mitt liv, åsikter, tips och vår väg upp till toppen. Jag tävlar både dressyr och hoppning på min d-ponny tävlar jag upp till LA i dressyr och LB hoppning, ridhästen rider jag LB i både dressyr och hoppning. Vi kämpar och på min blogg kan ni följa oss hela vägen med motgångar och framgångar hela vägen upp till toppen! kolla runt, jag lovar ni kommer fastna