Mot Gotland



Har glömt berätta! Är ledig hela veckan innan höstlovet så är ledig i 2 veckor! Nice!!! Vi har inga lektioner den här veckan så missar inget vilket är skönt. Men nu är vi påväg till flygplatsen och har en fullspäckad vecka framför mig. Verkligen full av roliga saker. Nu måste jag sluta så lovar jag att bli mer aktiv ! Kram

Ledig och shopping!

Idag är vi lediga från skolan! 
Häääärllgt. 
Mamma och jag är oäväg in till stan och vi ska gå på NK. 
Ikväll ska jag ha utvecklingssamtal.. Buuuu... Aja. Ska bli så kul att gå på stan. Måste ha nya höst/vinterkläder för alla mina är försmå. Vi ska också åka och kolla på någon ny häst butik! Ska försöka rida davy, hoppas jag hinner iaf. 
Innan vi åkte så var jag på promenad med Nelly med vår granne, och Nelly försvinner.. Usch vad rädd jag blev. Men hon kom tillbaka till slut. Nu ska jag och mamma ha så mysigt! Kram
Tröja- vet inte märket riktigt
Byxor- hollister 
Jacka- Gina 
Skor- converse



Beställning


FRÅGESTUND!!!

ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!
nu var det galet länge sen jag hade en frågestund.. Puh vad länge sen! 
Tänkte köra likadant som förra gången.
 
7 FRÅGOR 1 LÄNKNING PÅ MIN BLOGG (100-300 unika) 
DEN MED FLEST FRÅGOR FÅR EN UTVERDERING OM SIN BLOGG (Eget inlägg)!
 
Denna smarta grejen har jag fått insperation från en av mina bästa vänner Felicia. Grym idé!
Så passa på att fråga massor av frågor och denna gång lovar jag att svara på alla. jag får frågor du får en länkning! 
KRAM

Min ponny kan inte bara ridas dressyr, jäklar vad han kan hoppa!

Så lycklig... 
Alla våra hoppmotgångar, då ingen trott på oss alls, vi har plockat några placeringar i hoppning på fastlandet. Men vi har fått så mycket skit när han vägrar, men han gör inte det alls längre så alla vet. Såklart man kan komma fel men han tar inte sitt humör och stannars alls lika mycket, eller aldrig! 
Idag hade vi så himla kul tillsammans.. Galet kul!

Det var första hopptävlingen hösten 2013 så vi startar lugnt. Vi börja med 80 cm pay and jump. 
Han leeevereraaaaaaa en stor fett grym ritt. Jag bestämde mig för att vi ska ha skit kul, och vi är över hinderna hela tiden. Och det var vi. 
Vi hade otroligt kul, fast det var grodor, toaletter, stora infångare vid hinderna. Skojar inte det var toaletter! haha. 
vi kom bra på nästan alla hinder, kanske kom nära något enstaka men vad gör det. Felfria och en grymt bra runda. rosett ;). Efter ca 20 min var det dags för dagens andra klass. KM klassen. I KM klassen startade jag Lc 90 cm för där är vi super stabila och verkligen kan köra. Gissa vilken låt vi fick i bakgrunden? jo wake me up. Shit vad taggad jag blev. Jag red runt med ett fett stort leende på läpparna. Innan jag startar när jag rider viskar jag alltid till davy "nu kör vi älskling". Vi hade fantastiskt bra tempo lagom i grunden. Perfekta språng och vi hade så jäääääävla kul!!! Omhoppningen körde jag gärnet. En sån där ritt som bara vickan och davy kör. Gasen i botten och fett snäva svängar. antingen så placerar vi oss eller försvinner.. haha! och idag körde vi felfritt!!! grymt från start till mål. Gaaaalet. När jag gick ut från banan så höll jag på och spy.. Typ mådde så illa. och fick kvaljningar. Det var nog för jag var så taggad och red så inåt i bomben och anfådd var jag.. Men det gick över fort. 
Men den ritten lädde till 2a placering och sjukt nära 1a placeringen! vet inte tiderna men nära var det. 
LYCKA!!
Dom hade glömt en 2a rosett så jag fick rida äevarvet utan rosett och sen fick jag rosetten tills fotograferingen med alla pristagare. Men det gjorde ingenting för jag fick en större 2a rosett ;) haha. Men vilken helg!! helt sjukt! felfritt hela helgen, bra procenter och placeringar. Min ponny är helt otrolig. Börjar nästan gråta så fort jag tänker på honom.. underbar!
 Film från 80 cm kommer och kanske dressyren med :)
 
 

DEN EFTER LÄNGTADE VINSTEN

Idag small det, äntligen efter en lång period av kämpadet efter den blåggula rosetten är den äntligen min.. 
Dagen har varit rätt kaotiskt.. grannarna skulle slakta lamm utanför vårt stall så vi kunde inte va i stallet, och det var allmänt jobbigt men hästarna skötte sig utmärkt annars. Mamma skjutsa mig lite i förväg till sandö för det är så nära för jag tänkte ta lite kort på dom andra som red. Hann tyvärr inte ta på alla men några stycken. 
Mamma och pappa var lite sena med att komma med davy trodde jag men tävlingen var försenad ca 20 min så det gjorde inget. 
Men när jag skulle göra i ordning davy så knäcker jag mitt helevetes knä.. Usch vad ont det gjorde. Perfekt tillfälle också ;). Det kom någon tår men det släppte rätt fort, som tur va. På framridingen var davy rätt spänd i typ varje hörn, men jag fick han ändå rätt mjuk och villig framåt. 
 
Lätt B1 (KM klassen)
Davy var lite spänd när vi kom in på banan. Annars kändes det helt okej faktiskt! Jag borde tänkt lite mer på alla mina tränings grejer ellet hur man nu ska uttrycka det. Annars flöt det på rätt bra och jag är nöjd. 
Vår ritt slutade på 68.62% Helt sjukt fantastiskt kul! och inte mer med de utan det ledde upp till VINST över alla katigorier. ALLTSÅ JAG BLEV KLUBB MÄSTARE I DRESSYR över alla ponny katigorier och lätt C lätt B lätt A gaaaaalet. Fick också högst procent av alla på tävlingen tror jag. Galet... fantastiskt! 
 
det var rätt kort tid innan jag skulle rida min andra klass så jag red fram i en hage brevid ridhuset. 
 
Lätt A1 (pay and ride)
Davy kändes helt slut. Jag tröck på han hur mycket som helst men inget hände.. Jag råkade placera några saker lite fel, te.x galoppfattningen på fel plats. Davy kändes rätt sur också. Vi brukar alltid få till galopperna så bra på tävling men idag fick vi inte till den lika bra i lätt A Så han blev rätt sur i slutet av programmet. Men lätt bn var så mycket bättre. Vi hade ingen framåtbjudning alls i lätt A. Så det slutade på 57,(?)% Kan verkligen förstå varför det blev så lite för det var ingen bra ritt. 
 
Efter alla klasser var det prisutdelning! jag var nog i liten chock så jag fattade inte att jag vann.. haha! men nu har jag fattat det. Ni ska se POKALEN jag vann! sjukt stor och sjukt snygg! Man vann även en super snygg rosett, lååång, placket och ett present kort på nmprodukter.se (100 kr). Så sjukt kul! helt fantastiskt kul! 
Imorgon taggar vi hoppningen! :)
 

OCH VECKANS BLOGG ÄR..

 
KLICKA HÄR!
Nu är veckans blogg äntligen utsedd. Jag har lottat och denna bloggar var det som blev utvalt. Själv tycker jag den är perfekt att visa upp på min blogg eftersom det finns massa posetiva och saker dom kan göra bättre i mina ögon. 
 
Bloggen är en färglad och aktiv blogg. Jag har spanat runt ganska ordentiligt. 
Bloggen är fyld aav bilder, och stort + till grymma kameror! galet bra kvalité och fina bilder! verkligen så fina! Ni är aktiva bloggar flera gånger per dag, vilket jag tycker man ska göra, men ibland har man dagar med för mycket läxor, hästar och man måste pausa bloggen lite under dagen. Ni verkar lägga mycket tid till bloggen. 
 
Ni skirver på ett bra sättg men jag skulle vilja se mer text, mer åsikts inlägg för då får man en mycket mer intressantare blogg och fler vill kolla på bloggen och lägga till sin åsikt. Designen är lite tråkig.. Själva designen och headern ger störst intryck på en blogg eftersom det är det första man ser nr man klickar in på bloggar. Ni har så bra kameror (kamera) så ni skulle få me hästar i headern också. Jag förstår liksom inte riktigt meningen med bloggen och headern.. liksom paraplyn och hästar? det ser snyggt ut men jag ser ingen poäng med det ;) 
Blogg.se designen (tror jag) är lite tråkig! eftersom jag är skylldig mer en header och design nu när ni vann så kan jag fixa det om ni vill.
Ni har super bra text på sidan, man får veta vad bloggen handlar om och vem. 
 
Ni har en bra blogg och jag tror om ni fortsätter såhär kan den bli stor i längden! 
LYCKA TILL :D

Dom är ibland bara helt sjuka..

 
Mina hästar blev helt tokiga när jag skulle ta in dom. Dom stog och åt hö och jag skulle hämta dom. helt plötsligt så får dom båda fnatt verkligen skenar iväg precis tett intill varandra och gasar så fort dom kan, tar världens hopp över diket, bockar och är almäln galna. Laguna sprangrunt och araba sig, svansen rakt upp i vädret, och travar med helt sjukt fint steg. Davy typ halvbocka hela tiden på stället och var den som bestämde över laguna hur dom skulle springa. Jag stog där med kraft som jag skadade med, dom brukar ALLTID komma när man har mat men dom fick spel! Sedan hände det värsta.. Dom sprang upp i skoghagen som dom igentligen inte får va i eftersom den är sör bucklig pinnig och farlig för dom kan vricka sig där inne men den stog vist öppen så dom sprang upp där och gör det dom absolut INTE för göra, dom springer där det är absolut värst underlag skenar fram och tillbaka tvärnitar vid staketet och vänder skenar tillbaka. Jag var skiträdd att dom skulle gå omkull, eller halka så dom blir halta eller nåfor sånt. Jag var skit orolig!! jätte läskigt att se faktiskt för det är så lätt att dom kan vricka till dig och få någon slags inflemation. 
När jag änligen fick tag i dom och dom var lugna så kände jag på benen och inga ben var varma. så skönt. Jag sadlade davy och red till ridbanan. Jag kände lite först ifall han kändes fräsh och han kändes helt 120% fräsh så inget hade nog hänt honom. 

Jag jobba rätt länge i skritt, sedan trav. Han var dööö fin idag! Jag var väldigt trött och mör i ben och arma, fick inget bra stöd men jag kämpade på så gott det gick. Men oj oj oj, vad fint han gick! Det ända som kändes lite sådär var höger galoppfattningar, men jag hade inget stöd i armarna alls, dom var helt ömma och helt slut. Måste varit all träning igår. Eller så är det för jag känt mg lite såhär halft krasslig idag. Jag har haft världens jäkla huvudvärk som bara sprängs i mitt huvud. 
tillbaka till ridningen. Jag avslutade passet med att rida igenom Lb1. Kändes riktigt bra. Fick till alla rörelser, vägar och det mesta. Så fin davy var, han gick i sån stadig och fin hög form och hade jätte bra påskut.
 
red davy i ca 40-50 min. Efter Davy var det Lagunas tur. henne red jag på banan också. Jag kände först ifall hon kändes fräsh och det gjorde hon ockå! Jag skirttade rätt längeför att få ett bra sug i bettet och inte så hon hängde sig. Vilket vi fick till riktigt bra. Hon kändes mycket mer villig i bettet och mer energi idag än sist. Jag jobba mycket trav där hon också kändes fin. 
Mitt i passet så kom mamma och pappa hem! Var så härligt att se mamma igen, hon har ju varit på gotland hela veckan och jobbat. 
Mamma kolla lite när jag red sen i slutet så satt mamma upp lite snabbt och red lite, asså då snackar vi typ 5 min så inte alls länge. Laguna blev väll riden i 30 min så inte så länge men det räckte alldeles utmärkt idag. 
Nu är jag bara sååå trött och vill sova, så vi hörs i morgon!
KRAM

Nu äntligen är livet så skönt!


Testa kameran på min dator nu precis :D
hej!
vilken lättnad.. Har massor av saker den här veckan, ska lämna in en 10 sidors uppsatts imorgn, så skönt att va klar! jag fick veta att jag fått A i orgentering! fatta vad skönt.Haha sprang som en jävla iller i den där skogen jag aldrig varit i förut... helt själv också.
 Imorgon test typ ett prov! känner mig säker. 
Skolan idag har rullat på. Nu är jag klar med allt plugg hemma så nu är det hästarnas tid. Ska rida båda två skruttarna. Laguna ska jag ridac på banan. Ska gör samma saker som förra passet. Davy ska jag trimma till tävlingen. När jag ridit klart och sånt ska jag blogga häcken av mig :D haha! 
nu måste jag sluta. 
PUUUUSS på er världens bästa! är så glad, bara är det. smilet är så stort det bara kan va, och fnittrig som jag är alltid för allt. haha

Vilken blogg, vilka läsare..

Asså dagens statistik, kommentarer, facebook chatter, kommentarer på instagram och facebook har bombats, iaf i den statistiken jag ligger på i bloggvärlden. idag har jag än så länge 300 UNIKA, ca 22 kommentarer på ett inlägg, chatterna har bombats till och med Matilda Sparrenhök skicka till mig, lite såhär chock! Kommentarer på instagram och facebook, och kik har varit spammat också. Bara att buga och bocka till er! hoppas ni stannar ett tag på min blogg. 
 
Träningen idag kändes inte så super duper. Jag red ganska dåligt enligt mig, jag var jätte trött och jag fick ingen riktig känsla med davy. Men vi fick till det stundtals och då kändes det bra. Ska träna på dressyr ordenkligt för jag vill så gärna få bra procent i helgen. Vi behöver det nu, vi har haft det svårt i höst för vi har varit i en väldigt stor urvcklings fas. Nu börjar det försvinna känns det som, det finns fortfarande där mina problem och jag behöver på minna mig själv med det hela tiden så jag inte ska backa tillbaka. Men jag ska försöka göra mitt alldra alldra bästa i helgen. Idag jobba vi mycket skänkelvikning. Är så trött så orkar inte förklara. 
vi jobba också att få till stälningen riktigt bra i hörnen vilket jag slarvar med på tävling.Jag måste rida bättre vägar för då kommer procenten att höjas. Galoppen idag kändes förjäklig. Men jag vet orsakerna men orkar inte förklara, håller på att sommna i datorn. 
Inte bästa träningen dock men man måste få motgångar för att få framgångar! 
 
Lovar att jag ska skirva ett klokt inlägg här någon dag, ett sånt där långt som bara "vickan" skriver det på ;). Det var länge sendan nu. Ska försöka fixa en frågestund om det finns någon ny läsare som vill veta något nytt om mig eller så. Ska också ta tiden och ut och ta en härlig Höst header. Skulle va grymt skönt att upptatera headern och designen över huvetaget! 
 
PUSS på er världens BÄSTA 

PANIK NI MÅSTE HJÄLPA MIG

Fick skolfotona idag... USCH SÅ HEMSKA!!!
Jag ser helt sjuk ut enligt mig.. Men jag måste beställa men jag vet inte vilken av enskillds fotot. Man kunde typ inte beställa båda. Men usch. Fösta bilden ser min näsa helt sne ut och andra bilden har jag stirrögon. Men jag ber er snälla snälla hjälp mig!!!!!
Här är klass fotot
Alla är så fina! förutom jag med grå tröja som förstör bilden. 
 
HÄR ÄR BILDERNA NI MÅSTE HJÄLPA MIG ATT VÄLJA MELLAN!!
bild nr 1                                                    Bild nr 2
    
 
Så lägg en röst så bilr jag sjukt glad! SNÄLLA <3
jag tror 1 men jag vet inte..  
 
 

laguna



Hej!
Skoning på Davy så han fick vila. Istället red jag fina Laguna. Jobbade väldigt mycket skritt för att få henne mjuk och att hon inte skulle hänga sig i bettet utan bara ha sug i bettet. Jag trava en hel del med, men mest skritt för att få henne fin, gjorde mycket halter, träna på att få henne still och att hon INTE ska rygga. 
Jag red inte så länge, kanske en halvtimme för pappa och jag är just nu på Ikea! Vi väntar på att få våra saker.. 
Imorgon är det hem studie dag! Mega skönt. Men jag ska värkligen ta vara på tiden och plugga saker jag behöver. 
Kram

Han bara flyger heeela tiden...

se vad stor davy ser ut! mega hästen! haha
 
Galet vad davy hoppar fint just nu. 
Idag var det mer jag som var lite fladrig och inte riktigt sådär på som jag brukar va. Men davy skötte sig utmärkt. Passet börja med att jag red fram, ni vet hur jag rider fram annars får ni leta upp det på bloggen ;), vi började med lite markarbete över 3 bommar på långsdan. Häsarna var lite taggade så avstånden blev inte toppen. Men det gick. Efter bommarna så hoppade vi på ett räcke, Davy var svin taggad, vet inte varfö men han var het idag, han hade väl laddat som tusan för det är ju hopp måndag ;). Han tog och gjorde några titt språng och några kick språng över hindret. Men han hatar lågt, något vi behöver träna på. Han brkar alltid hoppa så överdrivet när det är låkt. Han skärper sig när det kommer upp lite. Men iaf, jag höjde hindret då tog han det så bra varje språng. Jag gjorde en båge på en oxer på diagonalen. 
 
Vi hoppade bana på låg höjd höjde upp till 80 och hoppa bana med, det var lite kul för han gjorde världens knäppaste språng. Vet igentligen inte vad som hände men han tog i som satan och gorde ett glödje hopp över hindret så jag tappa balansen lite men hitta snabbt tillbaka till den. Asså han sparka inte eller så utan typ tröck upp ryggen as mycket. Fick tyvärr inte det på film men aja. Sedan paus och igång och hoppa igen, vi hoppa bana på 1 m som kändes kanon, lite halft bra språng på räcket eftersom han gärna trängde innåt och det blev det lite konstigt. vi råkade få ett missförstånd då jag glömde bort att rida davy, vi fick lite dålig väg och tempot försvann så vi fick ett rätt väntat stopp men vi körde igen och sen var det borta. vi avslutade tträningen med oxern på 1,10m, ena räcket på 90 och sista på 1m. Perfekta språng lite nära på oxern så fick ta om några gånger för att få ett perfekt språng annars blev det toppen. 
Det jag menade med att jag var lite fladrig var att jag tittade ner vilket jag nästan aldrig gör. Men det får vi öva på. som ni ser på bilderna, fyyy vickan! Men det är väl så att man glömer tänka på saker ibland. 
Han var så fin och tyckte det var så kul. Verkligen taggad till helgen. 
PUSS 

Veckoplanen Hästar

Min mamma är på gotland så det är jag som rider Laguna hela veckan.
Måndag:
08-14:00 skola
Hem bygga bana, fixa små saker och äta
Hoppträning med Helena
 
Tisdag:
08-14:30 Skola
15:30 Hovslagaren ska sko Davy! Laguna har redan skots för några dagar sen. igentligen brukar dom skos samtidigt men nu blev det ett undantag
-Rida Laguna på ridbanan
-KANSKE rida davy bara skirtta honom så han får röra sig
 
Onsdag: 
HEMSTUDIE-DAG
rida Laguna på ridbanan 
19:30 Dressyr träning med Davy
 
Torsdag: 
08-14:30 Skola
Laguna vilar
Davy rids på ridbanan dressyr pass
 
Fredag:
08-14:00 Skola
Mamma är hemma igen och rider Laguna
Ut i skogen på prummenad med Mamma, Laguna och Davy.
Fixa Davy inför tävlings "KM meeting"
 
Lördag:
Dressyr KM med davy! Startar LB1 i KM klass och LA som pay and ride klass. 
 
Söndag:
Hoppning KM med Davy! Första hopptävlings starten den här terminen. Därför börjar jag lungt. 
Uppvärmnings klass i LD (80 cm) pay and jump för det var så länge sen jag tävla hoppning. Sedan startar jag LC som KM klass. 
Vet att jag rider låga klasser och ni undrar varför och det är för att davy inte hoppat på sandö på så länge. Och vi hoppade för pontus och då tjafsade davy rätt mycket med hindrerna och ifall han skulle börja fjanta kan jag bara dunka över honom så han kan tagga till till LC (90 cm) som vi rider KM klassen så han känner sig säker. För i pay and jump rider man ju tills man kommer runt. 
 

äntligen dags för...VECKANS BLOGG!

Hej! nu är det äntligen dags för veckans blogg. Kanske just din blogg har chansen att vinna en länkning + bra saker och saker man kan göra bättre för att få en ännu bättre blogg. Du får en länkning på min blogg där jag har flera hundra läsare och när jag har fafft veckans blogg förut har deras bloggar visat resultat på högre statistik. Man kan också vinna en header + design förträde i kön för att få en design. 
 
Allt du behöver göra är att..
 
1. Länka min blogg på din blogg och motevera varför just du ska få en länkning på min blogg. (extra stor chans att vinna)
2. Kommentera "jag är med"
 

Om du gör det så är du med och tävlar! Stort lycka till <3

kommentar + svar Vilka bloggar läser jag?

Ja, jag läser bloggar. Men jag är inte en sån person som läser många bloggar, utan jag läser oftast mina kompisars bloggar från gotland och ibland kikar jag in på Nellie Bs blogg. 
Jag är ingen som tar insperation från andra bloggar, och har faktiskt aldrig gjort. Jag har hittar mitt sätt att blogga och är nöjd med det, jag vet inte men jag har bara inte haft någon nytta av att göra som någon annan utan jag har hittar "Victoria Gadd"s sätt att blogga, precis så som jag vill ha det. Jag vill inte krångla till det i min blogg utan jag bloggar om mitt liv. 
 
Sånt som jag tycker är viktigt ifall man vill ha en bra häst blogg som man fastnar är:
1. Utverderingar om sina ridpass
2. Skolan, vardagen
3. Sina inressen utanför häsarna, te.x musik och kläder
4. Åsiktsinlägg
5. STARKA inlägg
6. Tips om saker inom ridsporten
7. videos, MASSOR av bilder Bilder i alla inlägg.
8. ALLT som du tycker är kul att läsa om.
 
Skulle kunna radda upp miljoner med pungter men det går ju inte. 
Men tillbaka till bloggar jag läser. Jag läser mina kompisars bloggar och läser nästan aldrig kändisbloggares bloggar. Vet faktiskt inte varför, fasnar bara inte för dom bloggarna. Visst, jag kikar in på dom ibland te.x Nellie, Tyras hästar. 
Kompisbloggar jag läser är oftast, Alvas, Elins, Felicias, Karros. och ibland kikar jag in på dressyrbloggar, alltså inte sånna jag känner. Som sakt jag läser deras bloggar för jag känner dom rätt bra, dom skriver om bra saker och jag känner hästarna och ja mina frendooos från gotland ;) Det är så kul att läsa om dom eftersom jag inte träffar dom så mycket och då får jag läsa och se hur dom har det och hur dey går för dom! 
Så jag läser inte bloggar för att få insperation för jag får min insperation från mig själv, det bara kommer upp i mitt huvud. Men ett liv utan hästar skulle inte min blogg funnits, dom är ju mitt liv, dom jag lever för ♥

Söndagen

 
Hej! seg upptatering på bloggen idag.. Sorry!
Idag har jag haft rätt mycket att göra. Kommer ni ihåg att jag skulle låna en klippare? iaf jag testa den på davy igår och det gick inte alls. Den lät för mycket och den vribrerade rätt mycket så davy pallade inte det, tråkigt nog. Men vi ska försöka låna en annan klippare som kanske fungerar. För en stund sendan så tränade jag lite med hundklipparen och han var så duktig. Han brydde sig ingenting. 
 
Ridningen idag blev en härlig tur barbacka i skogen. As länge sedan jag red barbacka. Så det var kul, davy var rätt på och stissig. Han lyssnade inte så bra utan vill frammåt. Han blev då lite ostadig i formen. Men nu ska jag ut och träna honom i skogen så han tar skogen på allvar också. Att man inte får fjanta runt där och inte lyssna när man vill jobba han utan han ska kunna jobba lika mycket där som han gör på ridbanan. 
Efter turen i skogen var det USEK möte på Sandö. Kl var ca 3 och vi höll på i en och en halv timme. Vi planerade Julshowen vi ska ha. Ska bli såååå kul. Och nu sitter jag framför datorn helt död och försöker plugga. Shit vad helgen gått fort. Hatar när helgen går fort.. Vill bara ha helg för alltid typ. 
Nu ska jag påbörja en svar på kommentar som jag tyckte var bra att alla kan läsa. Brukar få den frågan rätt ofta så håll koll! 
Sugna på att ha frågestund? det ska bli av snart tycker jag :)

*FILM

Min fina <3

Hachen är ju bara bäst..

 
Hon är verkligen en helt magisk tränare. Hon verkligen guidar in än i den bästa känslan, bäst bäst bäst. Davy skötte sig och var på humör, riktigt bra humör. 
Kör på en riktig utverdering. 
Framridningen gick bra, han var frammåt och gjorde det jag ville. Galoppen traven och skritten gick så bra. Jag hade också kontroll på mina händer "åsa bakom vänster" och "gelé i högerhanden" Mina tränings ord;). Kändes så bra. Behövde knappt tänka på det. Utan kunde konsentrera mig på lite annat också. När träningen väl börja var davy på riktigt bra humör. För om davy är på sur humör och verkligen inte vill och är skit sur hela dagen för om han är det så går inget bra.. Men idag var det inte så utan han ville göra allt för mig. Hanchen gjorde så vi kom in i ett så härligt flyt. 
Vi jobbade i början mycket i trav, först på volten och sedan skänkelvikningar, och vi gjorde också en övning ur LA:P1 Med att man gör öppna på långsidan och ungefär på hälften av ridpanan så vände jag upp och gjorde en skänkelvikning. Lite knepigt i skänkelvikningen. Vi gjorde också förvänd skänkelvikning. 
Efter det så galopperade jag och gjorde 15m volter. Lite trav i mellan med sluta och sedan galopp igen. Vi började arbeta med Förvänd galopp, förvänd galopp har jag ju gjort miljoner gånger men vi gjordeen övning där man fattar förvändgalopp på långsidan vilket är sjukt svårt. Men hanchen berätta och guida mig så jag förstog precis och fick till fattningarna FÖRVÄNT riktigt bra. Sedan skulle jag galoppera förvänt genom hörnen och långsidorna och så vidare. Vilket är svårt men jag klarade det. Så kul! Ska träna på det mycket så vi får till det ännu bättre. 
 
Vi tog lite skritt paus och sedan körde vi galopp övergångar till skirtt. Jag skulle fatta galopp, galoppera 6 steg sakta av till skritt fatta galopp, galoppera 6 steg och så vidare. SÅVÅRT. SÅ svårt. Men SÅ kul. Det ska jag öva massor på så han blir stadig i övergångarna till skritten. Måste hitta ännu mer samlad galopp så tror jag att jag kan få till det ännu bättre. Och till sist tog vi trav igen på volten i båda varven, gjorde också lite ökningar vissa blev bra och vissa midre bra. Gav han lite väl mycket eftergift i ökningen så han blev lite för öppen i formen. Så jag rätta till det så blev detså mycket bättre. 
 
Är så nöjd med träningen! hanchen utmana mig idag och jag ÄLSKAR utmaningar! Det är så man kommer framåt och jag vill verkligen framåt nu. Tack så mycket för denna gryyyyma träningen. Det var så kul. Nu vill jag bara rida mer och träna mer på ridbanan, vill täääävla! haha. Imorgon blir det väl träning på banan eller uteritt. Kanske kan göra både och. 
Film håller på att laddas ut på YOUTUBE så håll koll på bloggen och om du vill hinna se den ännu snabbare kan du gå in på min kanal: Peggychop! Ta och prenumenera också. Då blir det fest! haha! kram på er alla kramgoa männsikor! :*

Slut på veckan!

 
Äntligen! Är skolveckan slut och en förväntansfull helg med öppna planer är är. Igentligen vill jag bara spola tillbaka denna och förra veckan för ja jag vet inte.. Allt har varit krångligt och jobbig och vill göra allt bättre. Men det går ju inte, så dumt. Men men allt jag vill ta bort är här och kommer vara. Bara att ggå vidare och köra gärnet! Idag trodde jag att mamma skulle hämta mig med bilen vid skolan men nej.. hon kommer med 1 cykel och en hund. Ja hur ska det gå? Min cyckel hade också lite luft i bakdäcket så det var ju ännu bättre. Men vi hade rätt mysigt. Vi skjutsade varandra och gick och prata. När vi kom hem så vila jag och hämta krafter. Sedan blev det hästtid i stallet. Jag testa tecket och det var så snyggt och passa så bra. ÄLSKAR! Satt också på nya pannabndet som och var så fint. Jag hade min nya väst och tröja. 
 
Ridpasset gick bra, han hängde lite i bettet men det släppte till slutet. Jag fick verkligen jobba. Det var väl ridpasset. Ett normalt dressyr pass och i slutet red jag igenom Lätt B1 för träning. Efter träningen så tränade jag med klippmaskinen och han var så duktig. Han skötte sig utmärkt. 
 
Nu ska jag beställa hem mat från Plogen, ska se idol och The fooo . Ska fixa lite kuverter och bloggen. 
KRAM

Köp från VIP kvällen på hööks


GRYM KVÄLL

Har precis kommit hem från VIP kvällen.Så grymt grymt grymt! Massor av folk var där och jag kände säkert hälften. Massor från sandö var där och från min hoppträning och andra. Jag köpte riktigt mycket. SHOPPING. Men man får passa på när det är 20% på allt i hela butiken! det fanns schabrak för 15 kr.. Helt galet! Film håller på att ladda ut på Videofyme där allt jag köpt, priser och sånt kommer upp! härligt!
 
Idag blev det ute ritt med mamma. Så mysig tur mest trav och skritt lite galopp för mig. Efter turen så tog jag fram klipparen och vi vande oss lite med den. Davy var SÅ duktig. Han verkligen så duktig. I början så var han lite skäptisk men sen efter några minuter kunde jag dra klipparen med ljud på över allt på hela honom och han stog och sov. Jag klippte ingen för vi ska låna en klippare som klipper snyggt. vi ska troligtvist köpa en sån också.Är SÅÅ stolt över honom. Han har inte rört eller hört en klippare på 1 år och har fobi men var ändå så duktg. Det värmer. Antingen i helgen eller nästa vecka ska davy bli snygg! ÅÅÅ han har aldrig varit klippt "snyggt" när jag äkt honom. 
 
Men nu taggar vi tills videon kommer ut! GALET! 
 

Ska ni dit?

Någon som ska till hööks på VIP kvällen på Värmdö? Själv ska jag dit så vi kanske ses ;)


Jag gick vidare..

..på något konstigt sätt ;)
Ja, det var ju Idol hemmesta som jag vågade va med i. Jag gjorde mitt LIVS VÄRSTA framträdande ever. Fy usch vad jag skämde ut mig. Jag var tvåa upp på sen och skulle sjunga för musik profilvals gruppen och jag tycker det är så sjukt mycket värre att sjunga för en liten grupp en för en stooor publik. Jag höll serriöst på att skaka igäl. Jag verkligen darrade och då darrade min röst och jag själv tyckte det gick för jävligt. När jag sjöng i domkyrkan i julas gick det så bra, nu är jag ett halvår äldre min röst har blivit bättre men jag bara förstörde allt. Jag kunde inte komma upp i dom höga tonerna för nervositeten tog över allt. 
 
Något jag märkt nu efter dagen är att jag nog var allt för allvarlig med det här. Jag tog det för allvarligt och inte som en kul grej. För om jag sjunger med glädje och tycker det är kul så tar det över nervositeten och nerverna försvinner och jag kan koppla av och bara njuta, jag kan se glad ut och kan göra en show. Idag så tog jag det för allvarilgt jag darra och jag tänkte inte på att det ska va kul och då blir det bara pannkaka av det hela.. SÅÅÅ tråkigt men på något sätt så tog jag mig vidare till nästa moment alltså jag gick vidare i Hemmesta Idol 2013 åk 7 och nästa moment är att vi ska sjunga en låt som är en gammalhärlig klassiker som jag inte kommer ihåg namnet på.. haha men det ska bli kul! Den uppgiften ska jag ta och göra något kul av istället!
 
Jag ska leta upp en bra cover och om jag kan ska jag kompa med piano. Ja ni får se!! Taggad iaf och ska glömma bort mitt magplask och sattsa till nästa gång! Ni skulle bara hört alla fantastiska talanger som det finns i åk 7. Så många duktiga verkligen! 
 
KRAM
Detta är i 6an i domkyrkan för fullsatt kyrka på Julavslutningen ↓
Och här är lilla jag i 4an 2010 för fullsatt Oula ↓
 

Veckoplanering

Fina Brisse Alva Timéns häst får stå för bilden 
 
Måndag:
♦ 08-11:00 Skola halvdag
♦ I väg till Täby på hemligt uppdrag ;)
♦ 19:15-20:15 Hoppträning som kändes bra. Vi råkade svänga in på fel väg så vi blev försenade så jag var strässad och det kände davy men jsg är nöjd.
 
Tisdag:
♦ 08-14:30 Skola
♦ Davy vilar
♦ Bio med mamma. Hur många kramar finns det i världen?
 
Onsdag:
♦ 08-14:30 Skola
♦ 19:30-20:00 Dressyrträning
 
Torsdag:
♦ 08-14:30 skola
♦ Inställd hoppträning testa tränare (är så nöjd man kan bli med Uffe)
♦ Rida davy på Ridbanan 
♦ VIP kväll på hööks! 
 
Fredag: 
♦ 08-14:30 Skola
♦ RIda ut med mamma och Laguna
♦ Fredagsmys med familjen
 
Lördag:
♦Hanchen träning med Davy
♦ inga planer
 
Söndag:
♦ inga tävlingar så inga planer än så länge :)

Miércoles

 
Hej!
Idag är det onsdaag mitt i veckan och det är bara skola skola skola.. 
Sitter på Spanska lektion och vår lärare är sjuk och vår vikarie kan inte spanska så vi får göra vad vi vill så jag kör på bloggen. Idag är det skola och det händer inte så mycket speciellt där förutom att de är hemmesta Idol odischen och jag är tvingad av mina kompisar att va med så.. Jag hade tänkt sjunga Stay med Rihanna. Den låten tycker jag är bra och jag tycker den visar min musiksmak och stil. ahah. Men jag är med för kul och intr för att gå vidare. 
Iaf efter skolan ska jag hem och verkligen ta det lungt. Nu dom senaste dagarna har jag inte tagit det lungt alls... Så jag ska se film och mysa. Kl. 29:30 ska jag pådressyr träning för Åsa! ska bli kul. Vi ska väl joba vidare på mitt lilla problem i dressyren. Laguna får vila eftersom hon skoddes i förgår och hon är lite känslig för hon har fått en ny slags sko. Annars inget speciellt tror jag. Veckan ser rätt soft ut. Ska på Hanchen träning i helgen!Första träningen för henne den här terminen. Hon är ju så bra och A tränare vilket är coolt. Men jag gillar hennes sätt att lära ut. Davy värkar gilla det också. Nu ska jag kolla lite på NOn till imorgon. 
STORA KRAMAR :*

Sociala medier

Vilken underbar dag det var med Alva denna höst dag, och såklart min fantastiska Laguna ♥
 
Det finns ju otroligt mycket sociala medier som miljoner människor är medlemma på. Igentligen är det lite skrämmande att så mycket folk kan finnas på en och samma plats. Vissa kan ju inte hantera detta och skriver onödiga kommentarer som bara är så onödigt och lågt. Jag HATAR nätmobbig och är så imot det. Eftersom jag har varit med om det vet jag hur hemskt det är. Detta har säkert miljoner männskor hört förut och nätmobbingen kommer alltid finnas kvar men misnka kan man och det gör stor skillnad! men kom ihåg en elak kommentar gör inget bättre, bara sämre för dig som skrivit den. Världen mot nätmobbing!
 
Själv tror jag att jag aldrig skrivit en elak kommentar eller jag har aldrig gjort det. Jag har säkert tyckt och tänkt att det där är inte okej att lägga ut men jag håller det inom mig istället. 
 
Jag finns såklart på många av alla sociala medier! Något jag nog inte skulle kunna leva utan..
 
♥ Instagram - Victoriagadd
♥ Faceook - Victoria Gadd (där är jag bara vän med folk jag känner, enda sociala mediet som jag valt att hålla med nära och kära, vänner och släkt.)
♥ Twitter - Victoriagadd (inte så aktiv längre)
♥ Kik - Vickanodavy
Mejl[email protected]
 
♥KOM IHÅG VAR SNÄLLA OCH BEHANDLA ANDRA SOM DU VILL BLI BEHANDLAD♥

Mamma kväll



Hej! Nu är jag påväg med mamma in till city och ha en mamma dotter kväll! Ska bli så myysigt. Vi ska se på bio och äta på resturang. Davy får en vilodag idag. Det tror jag han uppskattar. Pluggat har jag gjort på resursen idag i skolan så det känns bra! Nu ska jag bara ha det grymt. Kram

1 oktober

 
Hej! 
är i skolan idag, rätt chill. Tisdag och det är första oktober.. USCH får ångest att vintern snart är här. Karar inte av en till vinter med så fruktansvärt mycket snö som det var förra vintern. HAr börjat få tankar om davy. Han blir verkkligen jätte svättig så fort han får en sadel på sig eftersom han har så otroligt med vinterpäls. Men där kommer man på problemet.. Han har varit omöjlig att klippa. RIdskolan som ägde honom förut kunde inte komma inärheten med en klippmaskin för då får han panik. Dom till och med drogade ner honom men det gick ändå inte. Förra året kämpade jag med att lära honom med klippmaskinen och då pratar jag om en hundklippmaskin.. Jag jobbade med olika ovningar varje dag för att få han trygg med klippmmaskinen. Tillslut gick det så bra att jag kunde klippa han men då kom nästa problem. Lilla lag hade aldrig klippt en häst förut och vår lilla klippmaskin klippte för kort och allt blev så fult. en sida var klippt och eftef kanske några veckor så klipptes andra. Han såg ut som han hade canser för det var som små tussar som inte hade klippts bort. 
 
Nu iår hhar jag funderat mycket är det värt att förska? antingen ska jag klippa med en liten maskin jag blivit tippsad om som klipper bra som jag ska vänja in honom med eller så ska jag ta honom till vetrinären och droga ner honom. Tankarna går.. Men när jag såg han efter hoppträningen igår blev jag lite osäker han blev så himla svättig och andades så mycket. Känns inte snällt mot honom att låta han bli så varm. Men jag ska iaf vänja in honom så får vi se om det blir av men det känns inte bra. 
 
om någon av er har något tipps om klippning får ni jätte gärna kommentera! KRAM

Hej, kul att du hitta in till min lilla galna hästblogg! Och det är jag Victoria med mina två hästar, Davy on the road och Laguna som driver denna hästblogg. Jag bloggar om mitt liv, åsikter, tips och vår väg upp till toppen. Jag tävlar både dressyr och hoppning på min d-ponny tävlar jag upp till LA i dressyr och LB hoppning, ridhästen rider jag LB i både dressyr och hoppning. Vi kämpar och på min blogg kan ni följa oss hela vägen med motgångar och framgångar hela vägen upp till toppen! kolla runt, jag lovar ni kommer fastna