DRÖM HÄST.

DRESSYRVALACK AV HÖGSTA KVALITÉ

 
Inlagd: 2013-06-13    Annonsid: 727667
DRESSYRVALACK AV HÖGSTA KVALITÉ. Hästar säljes
DRESSYRVALACK AV HÖGSTA KVALITÉ. Hästar säljes
DRESSYRVALACK AV HÖGSTA KVALITÉ. Hästar säljes
DRESSYRVALACK AV HÖGSTA KVALITÉ. Hästar säljes
Inriktning: Dressyr  -  Typ: Stora hästar  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2008  
Namn: Quastro  Pris:  638 000 kr
Valack av absolut toppklass e. Quaterback - Farinelli. f.2008, ca 169 cm.

Quastro är en riktig drömhäst, fantastiska gångarter, super ridbarhet, gyllene stamtavla, otrolig utstrålning och fantastiskt vacker. Detta är en häst för dig som siktar mot toppen internationellt. Quastro har mycket "go" i sig och har allt som krävs av GP hästen. 

Quastro godkändes med premie som 2,5 åring i tyska körung. 

Priset för Quastro är 75.000 euro vilket motsvarar ca 638.000 SEK.

För mer information, bilder och filmer se vår hemsida www.talentsales.se
 
 
_________________________________________________________________________________________
ASSÅ ÅÅÅÅ! dröm häst.. vill haa. bara man hade pengar och var rik! aja det är bara att börja spara! 

Tonåring som försöker sätta på ett påslakan till täcket men det går inte så bra...

Haha är så sjuuuuuukt dålig


Video blogg det var länge sen!


Wake me up

Kommer aldrig tröttna på den låtren! det är så sjukt bra! <3

Men vad ska jag göra idag?

Har typ ingen plan för att göra något idag! 
Asså det är inte fint väder så 
stranden

Men har typ funderingar på att
fråga tova ifall hon vill gå på stan
gå på knejppyn
va med någon kompis
AAA VET INTE...
 
♦Äta lunch
♦Gör något som jag inte vet..
♦rida davy med elin 17-18:00
 
KOMMENTERA VAD JAG SKA GÖRA!
(frågestund kommer jag starta när mitt internet kommer tillbaka och jag kan blogga mer för då är det fler som kollar bloggen. så ca 2 juli)
 

Gårdagen!

Hann inte blogga igår.. Eller mitt internet funkar fortfarande inte men 1 juli får jag nytt!
Gårdagen var en kul dag!
Jag vaknade Då kom elin exakt när jag vakna typ och hon skulle rida tidigt och så jag orkade inte rida drekt när jag vaknade. Så Elin red och hon hoppade lite! det hade gått jätte bra.
 
Efter det så cyklade jag och mamma ner till ett as mysigt fik där vi fikade och hade det mysigt. Sedan drog jag till hamnen och väntade på  Ella och Wilma och ellas kompis. Vi hade tänkt att bada massor men USCH vad kallt det var! det var frålandsvind så det var därför. BLÄ vad kallt det var men jag doppade iaf mig. Sedan blev det kallt i lufften och så. Wilma och jag vi spammade vine.. HAHA. Fick också en pressent av Wilma för jag har ju fyllt år. och gissa vad dert var?
jo en Victoria seacret parfym! fattar ni hur glad jag blev! Asså hon är världens bästa vän förstår ni! love you my little best frendooo <3 
 
Efter vi badat så cyklade vi hem till mig och hälsade på hästisarna och hoppade stutsmatta och lite annat.. 
Sedan åkte dom hem och min morfar kom! det var jätte kul att få träffa honom. 
När han åkt tog mamma och jag bilen in till visby och mamma köpte något på öster sen åkte vi till linds och köpte blommor. MYYS. Blev typ as rädd för dom stora fiskarna som finns där :D haha typical Vickan... 
HAHA. Vi beställde mat och åt china mat hemma. Sedan åkte vi ner till glassbaren och köpte glass! <3
Det var väl min dag igår!
 
kram!
(18 dagar kvar...till...Sindarve hoppläger
 

Intet internet..

Har verkligen inget internet så kan inte blogga! Asså AAAH. Vill att det ska bli juli så jag får nytt.. Kan liksom inte upptatera dagligen och så vidare! Har iaf haft en grym dag med ridning, bada med bästa Wilma och åkt rullskriskor och ätit ben and Jerry <3 har kollat film i kväll och ska sova! Regnet öser ner och man hör åska på håll. Stackars hästarna som står på ängen! Sia försöka uptate mer i morgon ! Kram


Bilder från gårdagen!

Elin överraskade mig med att alva var där! :D
 
 

Galen dag!

förlåt för sämsta upptateringen nu idag.. Men det har hänt sjuuukt mycket!
Vi tar det kort.. 
vi tar det med stil.. 
haha skoja men vi tar det kort ...
 
Jag vaknade runt halv 10 något sånt. Sedan vid 11-12 kom elin med foder hästen hon ska ha nu i sommar!! LYCKA! det är en liten trav häst på 153 cm. Jätte söt! vi lastade ut och gick till hagen! då skulle vi släppa ihop davy och Places som han heter i samma hage. Laguna fick stå i en egen hage för att två valackar får ju inte gå med 1 sto. Så ihop med davy och places! det blev bara ett sjut sen blev dom bästa vänner! Men kingen är davy. haha! dom har stått och kliat varandra massor! på bara någon timme! 
 
Laguna då... Jo hon brunstar sååå sjuuuukt mycket! hon arabar sig med svansen rakt upp och trippar fram! och droppar kiss hela tiden! hon har ALDRIG brunstat såhär mycket... snacka om jobbigt. hon typ skriker och går runt hela tiden och är as jobbig. Men ja.. 
 
Vi såg att hästarna kommit till ro så då stack jag och elin till hennes pool och bada o sola sedan stack jag till havet och bada o sola och oojjj vad brun jag bivit! sjuukt brun! haha härligt! <3
 
När vi legat och stekt på stranden så åkte jag och mamma till ika och köpte klass m.m. När vi kom hem kom elin och vi skulle rida! Laguna gick då själv i en hage hon hon var helt galen i hagen och for runt där. Vi ville inte riskera att hon skulle skada sig så jag tog ut henne, mamma höll henne och vi sadlade fort så vi kunde ta in henne i boxen. Vi red i väg och red på ridbanan som jag och elin klippt upp halft. Hästarna var lite spända för det blev lite galet där innan. Davy gick jätte fint och så places var lite stark ocg stissig för han var lite stessad men han lugnade sig ganska fort men davy blev typ as pigg i slutet (mamma du såg inte som tur ;)) men han lugnade sig och jag avslutade honom med nöjd ponny och nöjd ryttare! 
 
nu har jag dansat för mamma och det blev jäkligt mycket skratt! HAHAH BJUSSAR O YOLO
Nu är hästarna lugna och för hoppnings vist fortsätter dom va det i morgon! 
KRAM! 
(fråge stund kommer)
 
 

 


Tofta!

Hej! Var helt galet trött igår så hann inte blogga. Hästarna har det asum i hagen och äter massor av gräs och mår toppen! Dagen idag ser ut så att nu ska vi till tofta strand och sola o bada, världens sommar dag idag! I like it 👌 sedan ska vi träffa Elin och hennes Goa familj så ska vi prata om när places kommer! Ska bli så kul! Sen får vi se om jag ska glömma upp ridning! Måste klippa upp risbanan också! Kram <3


Första avramlingen på mer än 1 år

Haha var tvungen att lägga ut en video! Det var typ 2 veckor sen men ja ja.. Slog mig inte alls! Kändes verkligen som att han skulle hoppa för brukar alltid sitta kvar i sånna lägen! Haha! Ville styla sista hoppträningen ;)


Sitter på båden!

sitter just nu på båten och det har gått 1 timme! så 2 timmar kvar och 1 kalv timme tills vi får kolla till  hästarna. det känns som dom mår jätte bra :) Men davy brukar va jätte snäll med laguna i transporten men han hade bitit henne! dum ponny. Men jag tror det va så för vi gav dom inget hö påvägen till nynes men nu har dom hö och äter så fint så! 
uptaterar när jag jag landdat på gotland! internet sekt you know ;) haha kram
bilder och text om ridningen igår kommer ikväll! <3
 
 
 

Next - Nynäshamn


Dagen till att göra!

Idag är det en speciell dag! Vi åker ner till Gotland! Dagen till att göra:
08:00 gå upp! Kart
-frukost klart
-packa det sista klart
-Mocka 2 boxar klart
- shecka att allt är med klart
-vila några minuter. NU
- fixa det absolut sista
-laga mat till mig och pappa (pappa skjutsar mamma till flyget)
-pappa kommer hem, vi äter
- lasta hästarna
-åka till Nynäshamn
-åka båt
-blogga
- framme på Gotland
-åka till Gnisvärld
- bo in oss!
- fixa i ordning hagarna!
- mysa och pyssla!

Kram


För att snart blir det bildbomb!

Hellu'! Är sjukt trött och ska somna tidigt ;) så skriver om ridoasset och visar skiss på det jag red! Kommer bjuda på en shock bild imorgon! Riktigt riktigt otrolig bild! Haha lite överdrivet men det som är på bilden är överdrivet! Kan ni gissa vad det är?


Rida i hollister

Rida ! Ni hörde i hollister ;) is that a problem?
Träna Markarbete/ små hinder! Behövs ;)
Kram


Jag tror du kan ta oss långt <3

Du är och kommer alltid va min stjärna!


PÅ MÅNDAG - DÅ SKA HON BO HÄR.

Nu ska jag berätta om att världens bästa vän, hon jag aldrig kommer sluta älska hon allt började med bråk men som slutade med största kompis kärleken. 
 
Min kära vän .. kommer komma med sin lånne häst som hon lånar under sommaren i 2 månader till mig i gnisvärd och hästen Places ska bo hoss mig i 1 vecka eller mer (?). Detta ska bli så otroligt kul! och ... kanske ska bo hoss mig då (vi har inte pratat om det men kanske). Att ... ska bo hos mig och vi ska ha så otroligt kul med hästarna! bada och rida långa turer tsm <3 detta ska bli såååå kul! 
 
jo 
hon 
heter
ELIN 
ENGSTRÖM 
och 
jag 
älskar 
henne 
och 
hon 
ska 
bo 
hoss 
mig 
och 
vi 
ska 
ha 
ap 
kul! 
Jag längtar så! 
Ni underbara läsare måste kolla in hennes blogg som hon precis startat! http://elinengstom.blogg.se
kram

En gång en skimmel aldrig mer en skimmel..

stämmer inte för mig. 

Jag älskar skimmlar och har nu haft en i två år nu.
Alla tycker skimrar rullar sig EXTRA mycket än vad alla andra hästar gör, dom blir smutsigare än alla andra hästar och så vidare… Men så är det inte.. Alltså hästar har inte så stora hjärnor att dom ska tänka ut att jävlas eller något sånt. Vilken häst vill va elak och förstöra. Hästen gör ju egentligen allt för ryttaren. Men tillbaka till skimrar. 
 Smutsen kanske syns mer men dom rullar sig inte mer än vad te.x en brun häst gör. Grejen är att det syns på en vit häst mendan på en brun syns det inte lika mycket. Det bör dom flesta kunna lista ut själva ;) Själv tycker jag inte det är så himla jobbigt att få bort alla gula fläckar men, det där med vit häst, det är magiskt! att se en vit häst galoppera på en sommaräng eller något liknande det är magiskt! Det är coolt att ha en skimmel för då kan man visa att man rider inte bara man tar hand om sin häst också <3
Dem flesta vita hästarna får ju dock lätt eksem men alla får inte det men dom får lättare det. Men jag känner såhär att jag skulle kunna ha MÅÅÅNGA fler vita hästar efter Laguna! hon är underbar. 
ALLA som har vit häst kanske inte har någon toppen bra ide om hur man ska få bort kissfläckar eller lera.
Jag och min familj brukar göra såhär:
1.först borsta sedvanlig borste och borsta igenom hästen. 
  1. Sedan tar jag ryckt borsten och ryckt skrapan (om man vill ha en mjuk fin päls på hästen använd ALLTD den! mina hästar har världens mjukaste och underbaraste päls. borsta även igenom hästen med den. 
  2. när du gjort det kan du använda ett skimmel spray (finns säkert miljoner olika sorter, ett sånt spray hittar på vilken häst butik som finns. spraya ett antal gånger sedan hämtar du en svamp eller en ganska mjuk men ändå stabil borste och gnugga. gnugga en stund.
  3.  När du gjort allt det kan du ta ryckt borsten och rykt skrapan igen och borsta över det. 
Det är ett riktigt kanon sätt! Alla gånger kanske det inte funkar men i dom flesta fallen får det faktiskt! 
 
det finns ett till sätt då ni kan ta schampo istället för skimmel spray och gnugga in schampo och vatten sedan skölja av det med vatten. knepigare men funkar också väldigt bra! 
 
Dåliga sätt att få bort lera/kissfläckar m.m
använd ALDRIG…
… Bara vatten. Det ser snyggt ut i början när du precis fått på vattnet men när det torkat ser det ännu värre ut. 
… borsta bort det. Det går aldrig bort ;) lovar ;) kanske om du bortar i timmar
… glans spray. Funkar inte. Om ni inte har ett som jag har som tar bort smuts och ger glans fast det inte blir halt. 
Det var några sätt som inte funkar.
 
Men jag ÄLSKAR skimrar och har inget i mot att dom kan se smutsigare ut. Jag vet hur jag ska få bort det men ibland är det jobbit det håller jag med om ;)
 
Jag vill ändra meningen till "EN gång en skimmel, för alltid skimmel ♥
 
 

Evlinge


Midsommar dagens rubrik

 

Idag kommer alla ha rubriken "midsommar" varför inte va lite ovanlig och skriva "midsommar är dagens rubrik " haha så typiskt jag.. Haha
Idag är det midsommar! Det är verkligen sommarlov nu! Wiih!
Midsommar planerna ser ut såhär:
<3 åka till evlinge där dom har midsommar firande!
<3 ingen plan får se vad som händer
<3 bada och ha mysigt! Äta midsommar mat, bara ha det mysigt
<3 slutar dagen med ett pass på davy, bommar och små hinder !

Idag ska jag ha klänning och utsläppt hår! Mysigt! ❤ Hoppas ni alla får en underbar dag! Krami

 
 

Kan inte sova!

Kul! Har vänt på dygnet... Hatar det! Så nu ligger jag köar vaken i sängen och kan inte sova!... Sånt är livet. Ska försöka sova snart


Skriket över ploglandet

Herre gud vilket vrål jag gjorde idag som lät över hela ploglandet...
Jag och pappa hade ett kvälls dopp i poolen, såå mysigt! vi badade och helt plötsligt ser vi den hemskaste av den alla, den äkligaste stora djuret simma i vår pool, 
en 
stooooooor
feeeeeeeet 
GRODA dycker upp som simmar runt i vår pool! jag blev så sjuuuuuuuuuuuuukt räääddd så jag vrålade över hela området och flög uppp ur poolen. men pappa plockade bort den ur poolen så vi kunde bada igen :) hahaha serriöst jag blev liiivrädd! HAHA. 
kram
ps. imorgon kommer inlägg om att .... kommer! <3 håll utkik ;)

url.gif


Sommar kvälls mys med familjen


Underbar Ridtur :)

Assså  ååå vilken underbar tur vi hade idag
Och jag har haft en underbar kväll med min uuunderbara familj! vi har varit på bil utflykt på saltarö och sen åkte vi till evlinge och badade Nelly. SÅÅ otroligt mysigt och jag gjorde en liten film som är påväg in på videofy me :) men tillbaka till hästlivet det jag älskar. 
 
Jag mamma och Helena red ut på en mysig ridtur i skogen! vi red förbi nora och in till ett träsk som helena visade oss. Vi pratade massor och kvälls solen lyste magiskt och jag hittade smultron! men jag hade tyvärr ingen mobil med mig så jag kunde inte fota tyvärr... :( 
Men kul hade vi! mamma red Dhepla för första gången! en islandshäst som är helenas mammas häst! såå kul! en riktig stabil häst som bara går framåt igenom all tärreng! riktigt fin häst. Skogs mulle som det kallas ;)
Vi pratade om allt möjligt och helena kommer ner till gotland i sommar någon stans i slutet av juli. ska bli kul! och sommarplanerna nu som ska hända är magiska! inlägg kommer ;) 
 
hhiihih love life! underbar tur! tusen tack <3 kram
 
 

Mina vackraste dagar..

Just nu ser jag misshandlad ut :D haha nej men jag se hemsk ut! Efter som jag försökte skrubba bort färgen på min haka igår så har jag fått världens sår som ser ut som en blåmärke som är ett sår.. Svider så sjukt mycket. Sen för typ några dagar sedan så mysige jag med Nelly och då ramlade nellys bakdel ner och hennes rassar flög upp och rev mig under min näsa så det ser ut som jag har snor som hänger ut. Fy fan... Sen idag lekte jag med Nelly och hon blev galen i korven som jag hade och då typ rev hon mig på halsen, benen, magen och kinden. Seriöst ser hemsk ut.. Mm så kan det gå! Sitter i bilen påväg och köpa jordgubbar och potatis! Mys! Kanske ska åka och bada med Nelly också! Underbart! <3 kram


To day list!

Hej! Det var kul igår att gå in på bloggen och se att statistiken ökat massor! Riktigt kul! Att fler och fler vill läsa min blogg ger en enorm push i mitt liv! Tusen tack alla underbara bloggläsare! Ni gör mina dagar!

Såhär ser min dag ut.:
• hovslagaren skor och värker hästarna (håller på just nu)
• en familj kommer ock kollar på gården (vi ska hyra ut medan vi är på Gotland i sommar) (håller på just nu)
• äta lunch nudelsoppa ;)
•chilla, sola, bada
•mocka stallpyssel
• rida davy förmodligen lätt pass på passocken eller bommträning små hinder

Så ser min dag ut! Och såklart uptate under dagen ;) kram


Jun. 20, 2013


mycket fix med headers och designer

OMG asså just nu är det mycket sånt fix! 
men måste göra mitt bästa för dom 3 läsarna som vann en header/design. Vad gör man liksom inte!
Nu är jag skit trött och ska sattsa mer på bloggen imogon med mer spänade inlägg! hade as mycket ideer idag men dom försvan! men dom kommer säkert upp i min hjärna igen! kram och god natt <3 :*
 

IDIOT.

 
 
MMMM... IDIOT VICKAN. 
Precis som rubriken säger. IDIOT. 
Asså att man kan vara en större idiot än mig är nog inte så lätt. Serriöst det jag gjorde var riktigt idiotsiskt.
Vi tar allt från början. 
Min mamma födde mig den 1 juni 2000, väna litie här, inte så långt tillbaka! vi tar det från i eftermiddags runt 6 tiden. 
Jag sat i soffan och hade det väldigt mysigt, fixade på bloggen och hjälpte andra med headrar. allmänt dator pyssel. Jag tänkte det är säkert ingen brotska innan träningen börjar kl 7. Maten var klar kl 6 då jag borde varit i stallet och gjort i ordning Davy. Men jag hade nog tappat min hjärna i poolen… Jag gick och hämtade mat och åt med mamma och då började jag vakna lite. Jag märker att jag har den där J**** gubben på min haka som jag målat med tuschpenna. Jag kastar mig upp och försöker gnugga bort det. Och vad tror ni? såklart det inte försvinner! jag får typ panik för det ser ut som jag har skägg. Jag hämtar diskmedel och en svamp med såhär hårt på och börjar gnugga för kung och foster land. Och det sved så inåt i helvete.. men jag fick fört det. Min haka var anmält röd. Jag skyndar att byta om till ridkläder och skyndar mig ut i stallet. kl var 18:30 när jag var i stallet då jag borde suttit på hästen. ALLLA mina saker till hästen var också i bilen då vi packat allt inför Gotland och jag borstar asa fort. och tänkte att idag får jag köra på "glansspryfusket". Jag hittade inte mitt glansspray det bästa i hela världen som inte blir halt eller något sånt. Hittade bara mitt andra glansspray som suger och är sjuuuuuukt halt. Men min hjärna hängde inte med i dag så såklart så sprayar jag hela davys halls och rumpa med glansspray så han var glas hal. Och när man använder glanspray kommer det överallt så hela mina tyglar var glas hala och samma med mina ridhanskar. och hala tyglar och handskar betyder inget grepp om tyglarna. Jag satt väll på davy vid 16:40 så jag hann iaf rida fram bra. Men vilken idiot. Stressad var jag. 
 
När jag satt på davy kändes allt halt. Men han kändes ändå fin. Jag började trava och han kändes pigg och lite hård. En pigg davy är inte det roligaste som finns om man säger så. Hård var kanske jag för jag hade hala saker och fick inget bra gräpp så mm. Men jag fick i gång honom fint inför träningen men jag tyckte det inte kändes så bra och fint som det brukar. Åsa har börjat kräva mer och göra svårare övningar men det gillar jag! Jag vill komma långt!  Vi gjorde mycket öppnor och förvänd sluta och lite galoppöppna men davy kändes inte så bra idag han kändes lite motsträvig och lite jobbig så. Men stundtals kändes han jätte fin.  Jag fick mycket bra saker som jag tog till mig mycket denna träning saker jag ska träna på nu under sommaren och oj, det ska jag göra! Skillnad ska det bli när sommaren är slut igen. Men både Åsa och Mamma tyckte att det så bra ut idag men nja, det känd
 
es inte lika bra. men Sånt är livet! 
 
Men vilken idiot med glanssprayet. jag blir galen på mig själv.. haha
 men ni ser säkert på bilderna att det inte ser så fint ut och verkligen inte så fint som det kan se ut! jau! 
 
fler bilder kommer!

Blogga

Hallu!!
Har inte hafft något internet idag så har inte kunnat göra någon "to day list".. 
Just nu ligger jag i soffan på altanen med nelly och en godispåse och gottar mig. härligt! 
Det jag gjort fram till nu är att jag varit med amanda och hennes kusin Tove. Vi har haft jätte roligt. När jag kom till amanda så badade vi i deras pool där det är 27 grader. härligt! vi hade jätte roligt och vi badade länge. När vi badat så gick vi upp till amandas rum och gjorde en jätte rollig film med hakorna, inseration byyy my frieeeends Alva och Elin.;)
HAHA 
Vi höll väll på med det ganska länge. Asså filmen är jäkligt fjantik för vi gjorde typ någon historia.. men det var riktigt kul! HAHA.
När vi var klara med filmen så bytte vi om till badkläder och sprang till min pool och badade där det är 30 grader varmt. As skönt. Vi badade länge och vi hade såå kul! Vi typ tävlade och gjorde volter, stog på händer och massor av annat kul! 
 
Mitt när vi badade kom mamma och behövde min hjälp att ta in laguna för att hovslagaren kom och skulle kollavilken sko laguna skulle ha i sommar. Jag tog in henne och gick till atlanen och myste. Davy blev typ helt galen i hagen. Han brukar aldrig bli så uppspelt när han är själv i hagen. Han typ galopperade runt som en  galning och bockade och gnäggade as mycket. Och samtidigt som det kom grannarna och skulle ta in sina hästar för dom skulle iväg på sommarbete så då blev davy ännu mer galen. JAg gick då ut till hagen och försökte lugna honom så han inte skulle skada sig. Han blev lugnare men när jag gick iväg börja han galoppera igen.. Jag gick då ut och hämtade en grimmas och tog in han. Precis då åkte hovslagaren iväg och imorgon kommer han för att sko hästarna. Men när jag fått in davy blev det lugnt igen. Jag mockade davys box. 
 
Och nu sitter jag här med min dator och godispåse. Men dagen är ännu inte slut! 
näst på tur:
Sista dressyrträningen för Åsa 19:00 Davy
 
så ser det ut! kram
 

nu är det bestämt!

JA! nu är biljetterna till gotland bokade. vi har velat fram och tillbaka, när ska vi åka? Jag och mamma hade tänkt åka idag men vi har nu bestämt ett datum då vi åker till ön och är där hela sommaren! :) 
Vi kommer åka dit på Lördag 22/6. Ska bli så kul att åka ner med hästarna dit nu igen! fattar ni det är faktiskt 4 månader vi bott på värmdö nu! tiden går fort. Ska bli grymt kul att träffa alla vännarna på gotland som jag saknar så himla mycket! ska bli jätte kul! sommaren är smeckfull av att träffa kompisar och rida och ha BADA. Underbart!
 
 

NY HEADER!

ÄNTLIGEN har jag bytt ut min header och fått den ganska perfekt som min vinter header. ASSÅ så nöjd! 
KOMMENTERA  vad ni tycker det betyder mycket ;)
PASSA PÅ alla som har en blogg! just nu kan jag göra 3 gratis headers + design om man vill ha! så var snabb på kommentarerna så kan ni få sjansen att få en gratis! 
Skirv en komplimang, din mail och att du vill ha en header så kontaktar jag dig via mail! kram!
 

hästarnas sommarplan.

Somsakt dom måste ha en plan. 
VILA
JOBBA
SOMMARMAGE
 
Ja dom orden måste finnas med i min och familjens plan. När jag och mamma pratade om detta hade vi exakt samma åsikt.  och hur ska vi nu göra? 
 

Panen är såhär. 
Vi börjar med Davy. Davy är just nu i topp form bättre en någonsin och det är SÅÅ synd att tävlingsesången är slut och vi måste vänta till i höst.. Asså så fint som han går i dressyren just nu. Jag tror faktiskt om det hade varit några LAP1 som vi kunde varit med i så tror jag att vi hade fixat dom där kvalen för att få komma till högre kasser, FEI klasserna och så vidare. Därför har jag bestämt såhär. Eftersom davy är så fin i både hoppningen och speciellt dressyren så vill jag njuta av den. Vi ska också på hoppläger 15 Juli(?)  och då vill jag att han ska va i bra form och inte ha allt för stor sommarmage (eller han har en rätt stor redan). Då kom vi fram till ett rätt lätt svar att han ska jobbas i samma form som han går i just nu fast kanske 4-5 dar i veckan istället för 5-6. Han ska tränas dressyr och hoppning samt ute ritter och massor av sommarmys. Så fram till lägret blir det det så. så jag ska ha han i innerhagen i gnisvärd sen då och då tar jag ut han på stora betet i någon timme. Men när vi kommer hem efter lägret ska sommar vilan få börja. Han ska få komma ut på ängen och få ett lång härlig vila med skitt-turer och uteritter då och då för det är han deffenetift såå värld. efter hans undernara comeback efter att han varit halt och tävlingarna innan han var halt då han stannade ut sig i hoppningen. Nu flyger vi över alla hinder och dressyren ska vi inte tala om hur fin han är.. my star ♥. Så då ska han få vila och Sommarmage :) sedan när vi kommer hem från Gotland kommer jag försiktigt byta maten och ge minder mat så magen försvinner, börja jobba upp han i samma kondition som innan. 
 
Asså det är självklart att jag inte kommer låta hans kondition för svinna helt utan jag ska rida honom men han ska få VILA från att jobba han ska få VILA från att vara på topp han ska få vara häst i en hage. det han gillar alldra bäst. Äta gräs på ängen med Laguna :) 
 
 
 
Laguna då? Ja lagunis min underbara vita stjärna. Hennes vila har redan börjat och kommer hålla på heeeela sommaren. Och det är hon SÅÅÅ värd. Davy fick vila närstan hela hösten sen i slutet av hösten och vinern så kom ju han igång och då reds båda hästarna. Så hon fick aldrig någon riktig vinnter vila sedan har hon gått hårt nu i vår med så hon är såå värd ett långt lov nu som hon kan gotta sig. Hon ska få äta gå prumenader då och då äta gräs, få sommarmagen som alla hästar drömmer om. Hon ska verkligen få vila och komma igång försiktigt sen och sedan börja köra igen :) Hon behöver det så. min dröm tjej ska bli rund och fin och ska få njuta på ängen med skorv. 
 
 
Så ser planen ut, inte svårare än så. Lägret är det bara 27 dagar kvar till! ska bli grymt! 

blont hår?

Hej!
bloggade inte igår kväll pgr. en grej. Så idag har jag packat till gotland mamma och jag ska försöka ta oss ner antingen idag. hästarna kommer om några dagar om det inte finns någon plats idag. 
Idagen kommer jag sysselsätta mig med att sola bada och fixa på bloggen och självklart rida såklart ;)
 
har haft lite tråkigt nu så jag satt mig ner och färgadev mitt hår på en app på mobilen ;) haha Jag fägade blont på appen och tyckte ni det var snyggt? 
hiss eller diss? KOMMENTERA!
 
 

Från ABBA the museum

 
 
 
 

Det jag köpte...

..var en jätte söt klänning från vero moda 299 kr
..var ett par ballerina skor från din sko 199 kr
.. Var ett linne från Gina tricot 149 kr
..en maskara volume million lashes extra-black 
 
 

Stjärnan-Time

Nu ska ponnyn få gå ett härligt underbart dressyrpass!


Hemma efter en lång dag!

Men tjeenare! Förlåt för att jag ute uppdaterat i morse och nu på dagen men jag har tillbringat hela min dag men min Goa mamma inne i Sthlms city. Grym dag! Vi gick idag på stan på Drottninggatan. Vi gick runt och kolla och fick med mig hem några små saker iaf! Kommer fotas ikväll så ni kan se dom nya kläderna. Vi kör systemkamera va? Jo det blir bra.

Kvällen kommer tillbringas på hästen såklart, i poolen, framför kameran och med familjen och framför datorn för jag ska spana och kolla om jag kan haffa ihop någon ny snygg header! Gjorde två igår men dom blev inte helt bra för jag har inte samma program som jag brukar göra mina headers i men ska nog försöka få igång den igen så jag kan göra riktigt snygga headers :) sen ska jag nog försöka fixa ihop en frågestund också! Mycket planer! Och har några roliga inlägg jag ska skriva ihop med :) mycket kul som ska hända så håll koll nu!

XOXO Vickan
Bjussar på bilden ;)


New in!

Från hemmakväll ett skal! Köpte ett plånboks skal ett lila jätte snyggt. Love it :) tog även av mitt plast som satt på mobilen som var brunt så nu känns min mobil helt ny!! För jag satt på plasten när jag spräckte skärmen och byte ut den så skärmen är typ helt ny! Haha nice!


Grymt!

Kan bara säga ett ord WOW

Jag är inget fan av ABBA alls gissar på att det mest är äldre typer som gör det. Asså jag älskar detas stil det var ju liksom 70 talet. Men snacka om att man fick veta andra sidor av ABBA. Som ung trodde jag att det kanske är ganska lång tråkigt man levde liksom inte när dom var kända. Men wow vad kul det var! Man fick veta rolig fakta om dom, man fick se deras studio deras original kläder och massor av annat skoj! Man fick testa sjunga Abbas låtar i studio, dansa, spela in musikvideo och massor av annat roligt! Riktigt hiss till ABBA THE MUSEUM. Har massor av bilder att lägga upp men min mobil dampar så det kommer ikväll! Men riktigt kul!

När vi skulle ta nåden till Slussen igen började det regna as mycket enormt mycket! Så vi fick in och fikade på ett hotell och det var jätte mysigt det med! Nu sitter jag i bilden påväg hem och v ska hyra film på hemmakväll och mysa med godis och film! Jag ska också kolla efter ett plånboks skal som man kan ha kort i. Måste ha mitt SL kort någon stans och jag ska få bankkort för jag är ju 13 nu :) ska uppdatera men massor av kul på bloggen ikväll med! Kramar!


Gå och sen ABBA!

Hallu! Gör snabb uppdatering! Nu ska jag ut och gå med Nelly sen ska bi till ABBA museumet! Tagga!


Svar på Kommetarer!

 
Svar:

HAHA fattade först inte vad du menade men efter att min kompis skrev till mig att hon troro hon menade din egna stretching nu fattade jag det med. Asså svaret är nog nej. Jag brukar inte sretcha mig själv eller så efter jag ridit. Jag har ganska bra ridkondis så tror inte jag behöver det men det kanske man borde börja med! :) kram <3
 
 
Svar:
Jag tycker sähär att jag skriver många små uptateringar då och då och sen ibland kanske minst 2 gånger i veckan eller mer försköker jag skriva lite längre intresanta och roliga inlägg som man kan fasna på. Jag tycker det är bra med långa inlägg för då är det något speciellt inägg man skriver eller andra saker. 
 
Sen när man kolla på andra bloggar och så kan man se att dom brukar skirva långa inlägg och så. Jag brukar kolla på andra bloggar men inte göra likadant men jag brukar skapa mig en egen uppfatning precis som du! Det var JÄTTE bra att du kom med en synpugnt men jag tror jag kommer fortsätta med lite längre inlägg då och då! 
 
åå vad kul att du gillar min blogg! kram ♥
 
 
Svar: 

ÅÅ du tänker typ som en komia av mig i detta sammanhang! Man kan ju förstå att Davy blir rädd och att det kom till baka när jag skulle duscha honom. Och det var riktigt skänt att kan inte skadade sig eller kom lös.  Och sånnadär mini poliser.. USCH jag dör på sånna människor. Ja precis varför kan du inte gå där. Det är ju inte hans tomt eller han tar inte hö där. man blir så sur. Det har hänt mig massor av gånger och man vill bara skrika på dom. AJA man ska skita i dom och glädja sig av annat. ja det ska jag försöka och hoppas du också får ett bra sommarlov! kram ♥
 
och här får ni se några felr underbara kommentarer som går rakt in i hjärtat! det underbaraste som finns <3 love u 
 
och det finns massor av undernara kolmmetarer som ni skrivit till mig och det här var bara några som jag lyckades leta fram! tack alla underabra! <3
 
 

Imorgon blir det svar på kommentarer!

Så nu alla som vet att ni kommenterat på min blogg sånna saker jag kan svara på ni kommer få svar på det imorgon! Kommet också svara på andra kommentarer och vad folk tycker och tänker om min blogg!
Midnatts inlägg ;) haha
Kram


RÄDD ponny!

Hej!
Sitter nu i soffan efter en ganska känslosam kväll där mycket känslor komit fram! men det är inget jag behöver ta upp eller vill ta upp! 
Tänkte berätta om dagens ridpass som var välditgt dramatisk och jag hade en väldrigt rädd ponny under mig! Det började väldigt lugnt och davy lunkade på som vanligt han var lugn och tyckte livet var almät soft och härligt. Jag hade planeringen att rida till nora och jobba honom i trav och galopp på en jätte bra väg där det typ är lite små grus och väldigt bra underlag. Jag gick igenom gården nora och det gick så bra som valigt, sedan efter nora så kommer den vägen så jag började samla i hop honom och började göra en trav övergång när jag skulle göra den andra ser davy och jag lite efter typ en 20 st häst flock som skenar över en äng då davy blir livrädd och får typ halft panik och vet inte var han ska ta vägen och det var riktigt nära att han tänkte skena men jag höll mig lugn och han stack inte. På andra sidan davy står det ett jätte stort rådjur med enorma horn ganska nära oss och då fick davy ännu mer panik. Jag försökte lugna han men han fortsate trampa på stället och tänkte sticka jag försökte verkligen få han lugn men det gick inte.. Jag började skirtta han mot nora (dit han ville) han gick och små stutsa/trippade och helt plötsligt kommer dom där J**** hästarna på ängen lite längre bort. Jag gissar på att dom precis kommit ut på sommarbete i en hage. Davy blir enormt rädd så jag sitter av försöker lugna honom han gör ett såntdär fräs som betyder att dom är jätte rädda. Jag står och lugnar honom och han blir en aningen lugnare. Jag går med honom framåt han stannar men vågar ta sig framåt flera gånger jag fick fram med honom till stället där allt hände från början. Jag sitter upp igen och då kommer hästarna igen.. Han blir jätte rädd men jag höll kvar honom. Jag förskökte få honom framåt men det gick inte.. Jag börjar bli fett irreterad (som man INTE får bli men som man blir lätt) jag smällde till honom (usch känner mig elak) han gör världens bocksprång med HELA ryggen asså en sån bockning som inte många sitter kvar på men jag har ganska bra balans faktiskt så jag tappade stigbyglarna och höll mig kvar. dreckt efter han bockar försöker han trava iväg men jag hitta all balsans typ dreck,t så han han inte sticka. 
Jag orkade inte mer så jag tog in honom så han böjde på nacken men spänd var han.. han trippade lite men när jag började komma in i nora mer och mer lugnade han sig men han fjanta sig för allt möjligt... te.x några grimmor som hängde på en pinne. Men han blev lugnare. Jag kom till en annan liten grusväg där jag red lite som jag ofta rider på och helt plötsligt kommer en man som bor i en av stugorna mitt inne i skogen och säger att jag inte får rida här.. och att hästarna skrämmer barnen men vet ni? barnen kom och sa hej och frågade ifall dom fick klappa.. rädda? nej inte ett skit... Där på den vägen har jag ridit miljoner gånger nu i 3 månader med sånna som bott där i mer en 10 år och aldrig har dom sakt det. 
 
Jag hatar verkligen mini poliser som tror att dom äger hela världen... Dom vill inte man ska rida där men katter, vilda djur, hundar får gå där bajsa hur mycket som helst, trampa upp så mycket som helst men va inte hästar?? ingenting i lagen säger att man inte får rida där om inte det inte är ett frihetsområde eller vad det nu heter.. MM... aaa... hatar sånna... Asså jag var helt knäckt efter en häst som var helt galen och liv rädd och sen kommer en gubbe och gnäller på mig som är ett litet barn (haha okej 13 då) 
 
AA men BTW är jag kom så red jag på ridbanan där hinderna fortfarande stog uppe davy kändes lugn och hade fötterna på jorden. Jag tänkte davy måste lära sig att hoppa över vattenmatta utan att dumma sig så jag tog fram vattenmattan hóch la den under små hinder på typ 40-30 cm och hoppade och fick över. Jag bytte plats och la den på olika ställen och det gick faktiskt riktgit bra! orkar inte skriva om hela den lilla träningen. 
 
När jag var klar så skulle jag spola av honom och på något sett blev han livrädd för slangen som han ALDRIG är. Han försköte slita sig men jag fick han lugn.. han fick stå där lite och sedan tog jag loss honom och spola av honom och höll han med grimmsaftet.. ASSÅ stackars davy vilken jobbig dag.. Han var verkligen rädd! men nur står han i sin box och är lugn <3 
 
Imorgon ska familjen glädja sig och åka in till city och gå på abba museumet!! ska bli riktigt kul! 
hoppas ni haft en bra dag! 
 

Djurö istället


Stavssnäs

Hej hej hej!
Hela morgonen har jag spenderat min tid till att klippa hel vår enorma gräsmatta! Den är enorm! Men det var faktiskt ganska kul för vi har ev sådär gräsklippare man kör. Aa så det har jag gjort sen typ halv 11 och nu står stavssnäs på listan! Där har aldrig jag mamma eller pappa varit så det ska bli kul! Och idag SKA jag göra mitt premiär dopp i havet! Seriöst jag måste! Juni är snart slut och jag har inte badat.... Haha jag har vara badat i min pol typ 24/7 och inte haft tid att åka till havet! Såå aaa.. Idag ska jag bada! Vi ska iaf ha riktigt kul och mysigt!
Om jag hinner när jag kommer hem ska jag ut och motionera davy i skogen så han får röra sig!
Det är nog planen idag!
Idag kör jag på hollister ;) hollister linne och hollister shorts! Bäst!
XOXO Vickan


Enormt fin ponny! <3

Gryyym ponny idag på träningstävlingen!
ni ser själva på filmen så jag behöver inte förklara! han var lite dum i en av mina 90 rundor men 90 runan nr 2 fick vi bara ett pet och jag är as nöjd! 1 m rundan gick sååå bra! felria och han flög över men han var as pigg! ni ser själva i filmen! musiken är riktigt pampig till filmen så kolla gärna! <3
hoppas ni gillar den! <3 kommentera gärna vad ni tycker
 
 

del 2

 
 
 
 
 
 
 

biler från dagens hoppning! 1 bildbomben!

 
 

Jag och stretching och massering

 
Att ta hand om sin häst är bland det viktigaste som finns ifall man vill att sin häst ska må bra och hålla lägre om man tävlar jätte stora klasser m.m men det kan även vara bra för att hästen ska hålla i mindre tävlings kondition och bara för att hästen ska må bra. 
 
Min åsikt om att man ska massera och stretcha sin häst är såhär:
När min häst davy var hallt och blev frisk för ca ett halv år sedan, då ändrades en hel del i min tanke ställning till  allt i omvårdnaden efter träningar. 
Förut borstade jag bara av honom och tänkte inte på sånt alls. 
Men efter skadan blev det bara så självklart att göra det. Detta va en åsikt jag odlade fram själv alltså veterinären hade inte sagt något om det eller hon tyckte att jag ska massera hans rygg. 
 
Jag såg tjejerna i stallet att dom stretchade sina hästar efter träningar och då började jag tänka, det där kan ju vara bra för davy. Jag började att stretcha honom varje gång jag ridit dressyr eller hoppat. Jag tycker det känns viktigt att göra det för jag vill absolut inte att han ska bli hallt igen. Jag stretchar Laguna också. Jag går den känslan om att det är bra för dom där känsliga djuren och OJ vad dom tycker det är skönt.
 
Det har nu utveckats ännu mer att jag nu masserar hans ben lite innan jag börjar stretcha honom. Men hur gör jag? 
 
Frambenen: när jag stretchar frambenen masserar jag lite innan jag tar upp benet och när jag masserar ser ni att jag drar mina fingrar på benet. Sedan lyfter jag försiktigt upp hans ben och rätar ut benet så det är rakt. Jag brukar dra lite försiktigt och då brukar davy sträcka ut bent och njuter jätte mycket. Jag hållet upp benet så i ca 10-20 sekunder. Så gör jag på båda frambenen.
 
Bakbenen:
Först masserar jag med mina fingrar på benen som jag gjorde på frambenen sedan lyfter jag upp benet försiktigt och trycker upp benet försiktigt. Jag håller upp benet i samma ställning i ca 10-15 sekunder. Sedan tar jag försiktigt ner benet och gör samma sak på andra bakbenet. 
 
Massering: När jag stretchat klart alla ben brukar jag massera hans rygg och en muskel som sitter vid rumpan/ ryggen. När jag masserar ryggen drar jag handen över hel hans ryggrad några gånger sakta. Sedan tar jag den där muskeln som sitter vid ryggen/rumpan och drar mina fingrar på sidan ner till halva benet ca 5 gånger. Det är svårt att förklara men på filmen är det lättare att förstå :) 
 
Det här tror jag på och jag kommer fortsätta med det! Daavy mår jätte bra och är i sin livs bästa form och den vill jag ta vara på! 
Se gärna filmen för då kommer ni förstå allt mer!

Ploglandets första hopptävling!

HEJ! hela min kväll har sjag suttit och klippt, målat, skirvit, limat, planerat, tänkt...
Jag har suttit i timmar och gjort rosetter, banskiss, startlistor, speaker text och massor av annat inför en hopptränings tävling som jag och amanda har gjort! asså shit vad mycket det är att olanera till en tävling! asså guh! Men nu är allt klart! Hela dagen har vi gått runt med lappar till grannarna, mätt på ridbanan och räknat hinder!  det var sjukt läskigt för när vi var i amandas hinder bod så såg jag ett getingbo som jag trodde var gammalt så jag tänkte ta ner det med en sop kvast. Jag tröck kvasten mot boet och inget hände. då var jag 100% säker att det var dött och ingen bodde där så jag trycker en gång till och usch det flyger ut en enorm geting som måste varit en sån där gening drottning! jag och amanda skriker och kasar oss iväg! det var jätte lästikt! trodde den skulle anfalla! usch vad läskigt det var! AHAHA...
 
Nu ligger jag i sängen och ska sova för imorgon ska jag fixa resten till tävlingen. den börjar kl 17:15 :) Jag ska hoppa 90 och 1m clearound. Så det ska bli jätte kul! <3
 
 

dressyrträningen

Min ponny alltså.. Just nu i toppform, går absolut bättre än någonsin! Han bara visar större och större överaskningar för varje dag! Han verkligen vill och kämpar med mig! Vi gör det här tsm och han är så underbar.
 
Träningen gick otroligt bra. han var riktigt fin ponny! 
Jag får ta det här ganska fort för jag har inte så mycket tid i dag.. 
När jag red fram kändes han toppen. Han gick fint och trammpade under sig fint och ville verkligen. Han var en aning trött för jag red han ganska hårt i går. Jag galopperade och han var sjukt fin och sammlad. när jag galopperat så sammlade jag upp honom och plockade upp han i hög form. Jag jobbade på som vanligt, gjorde mycket öppnor och övergångar. När jag galopperade gjorde jag änkla byten (galopp skritt galopp) där han blivit perfekt på och helt underbar! jag gjorde lite skänkelvikningar i galopp och volter, lite som vanligt. 
 
på träningen gjorde vi öppnor och slutor. När vi gjorde öppnor som kändes han lite lite seg men åsa sa att när man gör öppnor blir bjudningen lite mindre och så ska det va. Åsa feklarade massor av saker jag inte viste innan som jag lärde mig och hon förklarade på ett jätte bra sätt. Han gick toppen fint i öppnorna. Sedan gjorde vi slota och där var han helt sjukt fin! asså han brukar va ganska svår att göra slutor men idag gjorde han sjukt fina slutar! asså blev så himla glad, han var så fin! Vi jobbade även sammlad galopp och där var han också så fin. 
Man kan säga att der var en riktigt lyckad träning! ponnyn visade underbara sidor!
 
asså shit vilken stiärna han är! <3 och han är miiiiin! 
 
 

Skolavslutning!


OMG seriöst! vi har sommarlov nu! så himla skönt!
slippa tänka på vardagen, läxor, plugga och bara släppa allt! leva livet liksom! asså åå vad skönt! Min skolavslutning gick till såhär 
Jag vaknade gjorde mig iårning till avslutningen. JAg fick skjuts till skolan med amanda som vanligt. När jag kom fram i skolan var alla så himla fina! det var roligt att se. När vi kom in i klassrummet så lekte vi en kul lek där man skulle komma på en grej till varje kategori som började Te.x på M och vem vann? haha jag, amanda, tuva och lowa! När vi gjort det gick vi ut där vi hade skolavslutning! Först sjöng 3 killar sedan så delade lärarna ut diplom till några 9or och så vidare. en tjej sjöng för bästa musiklärarn Julle och det var verkligen såååå fint! man blev helt rörd. Sedan dela dom ut lite till och sedan sjöng en till tjej som också var jätte duktig. Vår rektor pratade och sedan avslutade dom skulavslutnmingen med att en från varje årskurs sjöng den blomster tid nu kommer. Sedan var DET SLUT! SOMMARLOV!!! vi gick in i klassrummet vår mentor Patrik pratade och vi fick klass och våra betyg! Sedan var vi fria och vi har sommalov!! <3 
 
Jag blev även nöjd med mina betyg! 
Otroligt vad mellanstadiet har gått fort! lågstadiet kändes som en evighet men mellanstadiet gick ju sjukt fort! Nu ska jag börja i 7a i höst! man börjar f** bli stor ;) AHA men aa  det går fort nu! Nu ska jag verkligen njuta av sommarlovet och oj vad kul det ska bli! <3 
 

Sommarlov om bara någon timme!

Wiih! Snart ska vi har skolavslutning! Så jävla skönt! (Sorry svärordet men jag är jätte glad! Asså sommarlov slut på 6an och snart 7an! Hur nice?

Jag kommer ha på mig en oddmolly klänning och ett par klackskor.
Jag har smink såklart och plattat håret.

Sitter just fast i en bilkö påväg till skolan.. Jau! 


Tungelsta

Hej! Just nu är allt ganska trist.. Men ändå en lättnad i min kropp. Jag sitter just nu i tungelsta med mamma, vi ska äta. Tog kort på läskarna för dom var rätt så lustiga men sjukt goda! Snart ska jag hem eller om någon timme.


To day list

Hej på er!
Idag blir det en anurlunda dag.
Skulle gått i skolan och vi skulle åkt till saltarö och bada och ha kul.
Nu var det så att jag var tvungen att åka på ett jätte viktigt ärende som jag måste vara med på. Kan tyvärr inte säga vad det är.

Så dagen kommer se ut såhär.
-iväg på det där viktiga
Det kan pågå hur länge son helst så när jag kommer hem
-trimma davy
- fråga Amanda om vi kan göra en skit kul grej!
-mocka och bestämma sista fixat inför skolavslutningen imorgon! Aaaaa sommarlov imorgon! Hur underbart! Wiiih❤

Dagen ser nog ut så idag. Kommer nog inte kunna blogga mega mycket för det jag är påväg till idag kommet ta sjukt mycket tid av min dag. Ha den go dag!


Hästarna hämtade mig vid skolan!

Hej på er!
Blev precis upphämtad av hästarna, hunden och mamma o pappa vid skolan! Riktigt kul, och lite pinsamt.. Kommet liksom med värsta transporten med hästarna i. Ahaha! Idag har vi haft en Chill dag! Brenboll, städa skåpen/klassrummen och stafetter. Nu sitter jag i bilen med hela familjen påväg till en hovslagare! Davy tappade ju sin sko igår så den måste på. Och varför kommer inte hovslagaren hem till er?
Svar: dom brukar det men vi måste få på en sko fort och sko båda hästarna och då fans det ingen som kunde komma hem till oss så då får vi åka iväg men det går lika bra! :) min mobil dampade i morse så jag kunde inte göra en sån där "vad ska jag göra idag?"
Men hoppas jag kan göra det imorgon.
2 dagar kvar nu! Sen sommarlov! Jippi!
XOXO Gadden ;)


Men hur går det med din lista då?

Ni vet att jag har den där listan. Den kommer jag fortsätta med men kanske inte varje dag gör set tror jag att jag inte hinner. Som ni vet skrev jag typ mil långa inlägg sist jag gjorde dag listan, jag ska försöka korta ner på inläggen för det kan bli jobbigt att läsa. Men jag skriver långa. Man får veta mycket. Men i ett inlägg måste det finnas text och bilder eventuellt filmer annars blir det tråkigt när det bara är en lång text sådär helt random. Bilderna/filmer gör mer inlevelse och man förstår texten och man fördjupar sig i texten mer. Tycker jag ;)
XOXO Vickan


Hälsar på heestisarnaaa


Svar på kommentar

 
SVAR:
Tack så mycket! <3
 
Jag gör mina headers själv! Jag gör headers åt andra. men just nu så måste jag hitta pogramet jag gör mina headers på för det pogramet har försvunnit på min dator! 
 

Familjen och hästarna går före..vad hände?

Hej världens bästa bloggläsare!
Som ni sätt har jag inte bloggat på 2 veckor. Det beror på masssssooor. Har haft så otroligt mycket att göra, och så mykcet har hänt i mitt liv! Hästar, tävlingar, skador, födelsedag och hur mycket som helst. Varje dag har jag tänkt gå in och sätta fart på bloggen igen, men dagarna har varit fulla varje dag... Men nu startar jag bloggen med nya friska tag, att blogga är kul visa och skriva hur det går för mig och aa att ha något att göra! BLOGGA är det bästa som finns men familjen, hästarna går före min blogg.
Nu ska jag lägga ner timmar på bloggen för om 4 dagar har jag sommarlov! so skönt.. asså shhhiiit vad tiden har gått fort! Tänk vad kul jag ska ha!
 
Men vad har hänt?
 
vi börjar med PAS finalen. 
Har inte så mycket att säga om den tävlingen. Domarna var hårda och jag red en usel ritt. Laget kom på 5 plats i finalen! otroligt! men vi hade scansen att vinna men den turen hade vi inte denna gång. 
 
Tisdags hoppträningen där på hände massor. Jag red Laguna. Laguna hade ingen framåt bjudning och ville inte, men vi hoppade runt och hängde med i träningen. Efter träningen så såg både Pontus och mamma att Laguna stog konstigt på sitt framben, hon ville liksom inte stödja på det. Pontus gjorde ett böjprov för att se ifall hon var hallt eller ifall hon bara vilade bent, och vipps... vi hade en hallt häst... På hem vägen rann tårarna och jag förstog att det här inte kommer bli kul, Laguna som var i så sjukt bra form, så himla fint musklad, inte för tjock eller för smal, vi hade hittat varandra och skulle precis ut och sopa alla banorna och ta hem fler och fler rosetter. Och så händer det här. Vi lät Laguna vila en vecka sedan red vi henne. Vi bokade även tid hos täby vetrinären. Medans mamma och pappa var hos vetrinären var jag och sjöng flera konserter på hemmestafestivalen. Helt plötlsligt får jag ett SMS av pappa där det står att Laguna var helt fräsch i ALLA ben! Lyckan i mig då var underbar! Jag hade även kommit tvåa i en av konserterna. 
En av konsert dagarna skadade jag mitt knä och kunde inte gå klokt alls. Då bestämmde mamma att vi skulle åka in till sjukhuset och kolla mitt knä. Jag fick då veta att det jag har är ett vanligt problem och massor av annat. Det är inget farligt och jag behöver INTE operera mig i nu läget! asså så lycklig. Glädjen sprudlade och aaa underbart!
 
Dagarna där på åkte mamma och jag till gotland! Där träffade jag massor av underbara vänner, jag hade skit kul och livet ägde! 
 
Mamma började sätta igång Laguna jag red davy och han går i topp form. Jag tränade massor inför LB och LAn till helgen som skulle komma.
På lördagen fyllde jag år. jag blev tonåring! 13 år! wiiih! Jag fick massor av fina pressenter men mina favoriter va, ett deon träns och egna hinder!!!! ärldens bästa födelsedags pressenter! <3 Jag tillbringade min dag med mamma och pappa på kolmården. Jag ville bara ha kul på min födelsedag och ingen stor fest eller så. 
På söndagen startade vi fört LB i täby med 62% och dommaren var hård men retvis mot alla men min procent räckte till en fjärde placering! UNDERBART!
Efter några timmar där på startade jag min andra LA i mitt liv! Jag tyckte jag red en skit ritt men det räckte till 60% och det trodde jag aldrig! jag red sånna enorma misstad som jag aldrig trodde vi kunde göra. lätta missar att lösa till nästa gång. dommaren var hård i den klassen med men ändå rättvis. 

970864_478988068836274_1606193034_n.jpg

 

veckan där på rullade på bra Laguna är nästan helt igång men hon står sådär efter man ridit henne. Det kan bero på hennes sko som satts på lite konstigt så dom ska skos om snart. 

Nu idag har jag tävlat min fina ponny på gräs hoppning. Man kan säga att det var en katastrof tävling men davy skötte sig lite. 

Det var hemmskt! detta hände. 

Vi åkte till tävlingsplatsen solen sken och det var jätte fint väder. Vi satt och njöt i solen och så vidare. när jag gjorde mig i ordning för klassen och vi broddade och så vidare så hörde vi och såg lite blixtar och muller, jag brydde mig inte och vi tänkte att det kommer aldrig hinna fram. Men sen är jag sitter upp börjar det regna. Då bestämmde jag mig att inte satsa utan bara jag kommer över 1an så är jag nöjd. Jag ville inte riskera våra liv för en lokal tävling. När jag skulle fatta galopp och ta första lilla hindret så smäller det till och himlen lyser upp. Davy blir skit rädd och flyger iväg och var lugn och lugnade ner honom, han trodde nog att det var hinderna så han blev jätte spänd så han stannade på lilla krysset men jag tröck över honom, hoppade några gånger fast han var jätte spännd. Jag tog räcket han tvekade stannade och hoppa jämfota.. vi tog det igen och då gick det bättre. jag hoppade oxern han stanna och sedan tog jag det igen och han flög över hinderna, jag hoppade alla och han hoppade jätte fint. Regnet bara öste ner, jag och davy var genom våta, helt förstörda. Jag tänkte gå in och bara av bryta men jag körde. Fast spöregn och plixtar och åska hoppade jag och det gorde alla andra med. Jag gick in styrde mot ettan regnet var i mina ögon och jag såg typ inget. Han stannade två gånger. sedan trav hoppade han hindert. sedan tänkte jag avbryta men jag försökte på tvåan med. Han stannade.  jag blev utesluten och styrde på 1an och han travhoppade. 

det är inte alls kånstigt att han stannade så himla mycket regn ich åska som det var! deg var hemskt! Pappa och jag sprang till transporten jag slängde av sadeln pappa broddade av så fort han kunde fast blixtar över allt. När pappa får av broddarna på en av bakhovarna så hänger skon och dinglar. Pappa får dra av skon från davys hov. Då är det inte alls konstigt att han stanna. ASSÅ shit vilken dag. davy gick in i transporten och vipps så var vi i säker het. Vi åkte till MAX och köpte mat. Jag fick åka i bilen utan byxor.. hehe men jag var helt sjukt blöt! när jag satt i bilen såg jag sjuuuuuukt stora bixtar dom var typ flera mil långa kändes det som.. 

AJA. nu sitter jah hemma och startar upp min blogg igen. ska försöka få tag i en hovslagare. Solen skiner iaf nu ;) skönt!

hoppas ni stannar kvar på bloggen nu!


Hej, kul att du hitta in till min lilla galna hästblogg! Och det är jag Victoria med mina två hästar, Davy on the road och Laguna som driver denna hästblogg. Jag bloggar om mitt liv, åsikter, tips och vår väg upp till toppen. Jag tävlar både dressyr och hoppning på min d-ponny tävlar jag upp till LA i dressyr och LB hoppning, ridhästen rider jag LB i både dressyr och hoppning. Vi kämpar och på min blogg kan ni följa oss hela vägen med motgångar och framgångar hela vägen upp till toppen! kolla runt, jag lovar ni kommer fastna