2013

 
Ja, vad ska man säga om det här året.. Året där sjukt mycket har hänt. Många av mina strösta drömmar har gått i uppfyllelse, det här med en placering på runsten, flyttat till en helt egen gård och få bo med mina hästar där, jag har fått massor av tävlingsmöjligheter och så sjukt mycket annat som ärf så stort. Helt galet. Jag har fått möljligheten att träna för A tränare och andra grymma tränare. Jag har fått möjligheten att få träna för mina nuvarande grymma tränare i dressyr och hoppning. Åsa och Uffe. Dom har verkligen hjälpt mig och fått mig och davy på nya vägar. Man kan säga att det varit ett mellan år för mig och davy, mellan året där vi är i utvecklingsfas och alla knappar brörjar fastna ordentligt. Vilket är så kul. Vi har haft väldigt mycket svåra saker, motgångar som är helt sjuka. Asså sånna motgångar som gör så dom flesta hästtjejerna lägger av med ridsporten. Tårar har runnit. Man kan säga att jag nog aldrig gråtit så mycket som jag gjort det här året när det gäller hästar, familj m.m . Galet. det varit rätt svårt med all omställning i mitt och min familjs liv kan man säga. Men det börja sjunka på plats.
 
Skolan har tagit sjuuuukt mycket tid med skolbyte, nationella prov, ännu mer prov, test, börja sjuan och ännu mer betyg. Så fort man misslyckas i ett prov eller något sånt straffas det rätt mycket på betygen. Så det gäller att kämpa kämpa käma. Det är svårt med högstadiet.. 
 
Det som visat sig mest i år alltså det som varit störst är nog det här med flytten. Verkligen en enorm grej för lilla mig. Tog på krafterna, men så mycket möjligheter och så taggad var jag. Men när dagen väl kom som var det stort. Men det var typ så. Första dagarna sen var det nomalt. Ingen större grej men ändå såå anurlunda gotland. Vissa runt om kring mig har inte mått så bra och det sliter ju på en själv när man ska peppa, men man lider liksom också och mår inge vidare. Nog det som varit mest som en klump för mig. För om någon mår dåligt i min närhet mår inte jag heller bra och tänker på det 24/7. 

Något mer som verkligen varit helt sjukt med det här året det är det här med att nästan ALLA hästar jag känner har haft någon slags skada. Jag vet inte hur många hästar som dött. HEMSKT. Men jag försöker att inte tänka på det och blicka framåt. Allt det som inte varit bra i år spolar jag bort och tänker bra på det bra sakerna som hänt. För nu är det NYTT år med nya möjligheter 2014 liksom! har hört och läst att det är hästens år! sök upp det ;) så härlig! känner att 2014 kommer bli helt helt helt grymt! helt underbart! Känner att det året kommer va på min sida och jag ska bara njuta med min familj, inte för höga krav men ridningen ska framåt! Kanske ska ta det lite lugnare med tvälingar men det ska ändå tävlas. Ska ha skolan som prio 1. Höja defentetift mitt betyg i engelska så det blir högre. Mitt svagaste ämne. resten av betgen ska också höjas såklart. 
 
Avslutade 2013 ridpass med ett barbacka pass i ridhuset. Lungt pass med inga krav! bara mys pys! fick rida Laguna också och hon var så fin. 
TACK 2013 FÖR DET HÄR ÅRET! DET HAR VARIT EN ÄNDA STOR BERJODALBANA MEN SATAN VAD KUL VISSA SAKER HAR VARIT! TACK <3
hoppas alla får ett grymt bra år med härliga möjligheter. Jag ska iallafall göra 2014 dett det bästa året någonsin!
Dressyr video kommer imorogn eller i övermorgon! det bästa till sist vettni;)

Im back!

Hej! Är så sjukt ledsen över bloggen. Vet att såhär skivor jag varje gång men nu har jag vilat från bloggen och känner mig sjukt redo för mer bloggning. Är på Gotland och lever livet. Davy har vila skrittas och typ ibland lite trav. Han har fått göra det hela lovet än så länge. Han är så sjukt värld det. Väldigt mycket intensiv träning nu i höst. Nu ska jag ut till stallet och mocka. Kanske rida. Vi åker hem den 6 typ och flyttar från ninnas stall till Gnisvärd den 3dje. Ikväll kommer Markström. Ska bli så kul! Vi ska äta, skjuta raketer och njuta sista timmarna av 2013. Kommer uppdatera  mer i eftermiddag. Har gjort 1 video av 2 på youtube. Det som har gett mig drivkraft att börja blogga igen är en person som gjort den fan sida åt mig het helt sjukt. 


Julen har varit grym på alla sätt älskar er!

Gilla ifall jag ska göra en julklapps haul

15 likes och uppåt


Julklapps haul

 


Mål 2014 med Laguna

Vi ska ju sätta igång henne lite smått att tävla henne lite igen. Förhoppningsvist kan vi komma tillbaka där vi va förut
 
DRESSYR:
  • Absolut försöka komma tillbaka där vi var förut. 
  • Vi ska börja tävla mer dressyr. Känner att det ska vi sattsa mer på nu i början iaf. 
  • Tävla LB säkert 
  • Börja tävla LA
Det blir målen i dressyr vad jag vet nu. Vill inte komma igång för fort men det känns som en bra plan. 
 
HOPPNING:
  • Komma igång ingen med några pay and jumper på lägre höjd
  • Börja hoppa LC igen 
Har faktiskt igen mer plan i hoppning. Komma tillbaka där vi va för ett halvår sedan. 
 
vi ska ha kul och se till att hon håller efter skadan vilket jag tror. Men man vill aldrig riskera något så vi ska ta det lugnt. Vi ska ha så satans kul tillsamans! Saknat att tävla henne !
 

Mål 2014 med Davy

Jag har några mål till 2014. Det tycker jag man alltid ska ha! man siktar ju mot toppen.
 
DRESSYR:
  • Säkra och stabila rundor med hög procent i LA
  • Debutera LAp1 /våren
  • När jag börjar med LAP1 ska jag börja kvala till FEI 
  • Fortsätta med LAP1 i höst och när det känns bra och alla kvalen är klara ska jag så smått tävla FEI
Målen känns ju väldigt höga här i slutet men jag känner ifall jag ska nå mitt långsiktiga mål så är det nog väldigt dags att dra igång med dom klasserna. Så det är bara att kämpa som F**. SM 2015 sattsar jag på. 
 
HOPPNING:
  • Säkra rundor i LB verkligen nöta in så att om sitter säkert och inte ha brottom för det är viktigt med davy annars går inte det.
  • KANSKE debutera LA/110 i höst. På träning sitter höjden hyfsat bra. Men vi behöver fortfarande öva på det. Vi ska inte ha brottom men jag ska försöka. 
  • Det viktigaste är att få davy säker i hoppningen. Att han hoppar allt och inte är så feg att hoppa vissa hinder. Vi två ska få mer förtroende med varandra på tävlingsbanan, att han vågar lita till 110% på mig när det blir högre och hindrerna mer pyntade. 

Vårt absolut viktigaste mål är att fortsätta ha kul tillsammans och vara häst och ingen tävlings-maskin men det målet har vi alltid haft och det kan vi ju stryka för vi har alltid kul tillsammans <3

När vi tar ett steg bakåt tar vi bara ännu mer sats

 
förlåt men nu kommer det komma ett jäkligt sur inlägg.
Idag var typ första gången på evigheter jag liksom blivit sur för att en träning gått dålig. ENLIGT MIG gick det piss. Brukar aldrig blir sur utan bara blåsa bort det och ta nya friska tag men idag känns det bajs. Jag red verkligen dålig. DÅLIGT. Davy var så duktig och försökte göra det jag mena men jag red verkligen inte som jag själv brukar göra. Jag var typ helt slut i hela kroppen och kunde liksom inte jobba. Det gick inte. AAAAAAAAA.. Vill rida NU. När jag kommer hem i morgon efter skolan ska jag ta in davy och bara nöta på ridbanan eller åka iväg till sandö om det går. Behöver revanch eller vad man kan kalla det. Ska sova bort dagen och tänka till baka alla grymma ridpass, det är då jag får till baka ridviljan. Det var liksom så självklara grejer tyckte jag på träningen och jag visste ju hur jag ska göra för att få till det jätte bra, precis som åsa säger men idag bara pang så gick det inte. Men alla har ju sina dagar liksom ;)
 
Börjar faktiskt släppa surheten. asså så sur blev jag inte. Bara lite såhär typ mini sur. haha. typ när jag satt av sedan släppte det. Det är ju alltid bra att ha motgångar för man lär sig mycket på det också. annars kommer man ju ingen stans. När jag kom in i stallet myste jag med davy, var så otroligt mysigt. Han la sitt huvud i min famn och jag satt mitt ansikte mellan hans öra och pannluggen där det är som sametslent och så mysigt. Några få minuter som var helt magiskt mysiga. Bara han jag och Laguna i stallet. Helt tyst och helt underbart. 
 
Nej imorgon då kör vi, jag och davy. Nu ska det tränas hela jullovet. Juste snacka om vila hehe. Måste bara köra lite ridning imorgon med. haha. oklart inlägg men nu kör vi!
 
Red laguna också och det gick ganska bra faktiskt! Mellan åt mesta dels kändes det så bra. Traven har vi fått till så bra medan galoppen ännu inte är lika bra. Hon hade tappat rätt mycket muskler i bakdelen. Men dom börjar komma till baka. Men iaf hon har inte lika bra tryck bakefrån som förut men det kommer. Ibland fick vi till det i galoppen också riktigt bra. Laguna gör verkligen fantastiska skänkelvikningar just nu. Så fina blir dom. 
Sjukt nöjd med årets träningar för åsa! Har varit otroligt kul. Man lär sig så himla mycket och jag tycker väldigt mycka knappar har släppts. Och knappar som fortfarande är påväg att släppa. KRAM
När vi tar ett steg bakåt tar vi bara ännu mer sats.

Vår älskade Nalle har lämnat oss..

Visst är davy och han gaaaalet lika? 
Igår fick jag reda på att Ekulunds Nalle har lämnat oss. Så frort jag fick höra det sprutade tårarna. Fast jag aldrig hann träffa honom var det som en hel av mig försvann. 
Nalle är det mest fantastiska hingsten som någonsin funnits på denna jord, jag lovar. Och min älskade ponny har hans blod. Alltså davys pappa har lämnat oss. Denna hingst med sin fantastiska ryttare har sånna fantastiska resultat man kan bara inte förstå.. Lite längre ner ska ni få läsa. smakprov. dom debuterade LC 1991 och ett år senare var dom med i sitt första SM. Det är helt galet fantastiskt. 
Han har fått det mest fantastiska liv en ponny kan ha och 30 långa fanastiska år hoss Katja. Att han blivit så gammal och ändå varit så pigg och glad. En otrolig kämpe i mina ögon. Jag kommer nog aldrig kunna hitta en sådan hingst som honom. Ingen kommer glömma denna ponny, denna ponny föddes som en stjärna och dör som en legend. Ingen kommer glömma honom Gotlands stjärna <3
Kan inte beskriva med ord hur mycket jag kommer sakna honom. Föralltid NALLE!
 
Nu ska ni få läsa det fina som GRL skrev på sin hemsida om Nalle och alla hans resultat. fantastiskt ♥

EKELUNDS NALLE HAR GÅTT UR TIDEN


Nalle var född 9:e september 1983 hos Harald Kraenzmer på Ekelunds stuteri och var resultatet av en tjuvbetäckning med Ekelunds Jessica, därav hans sena födelsedatum. Nalles far, Cawdor Hywel, importerades från Storbritannien och fick över 600 avkommor i Sverige

Nalle var godkänd hingst när familjen Berg-Lamm köpte honom som 3 åring. 

Katja och Nalle debuterade LC på Gannarve -91 vilken de vann och redan -92 var de 6a på dressyr SM. Sedan rullade det på med bla Elit lag, de red både för Team-Gotland och senare med GLRs elitlag.

Här är lite resultat från Nalles och Katjas fina meritlista.

 

92 - 6a SM 

93 - 5a SM

94 - Brons SM + Silver på Ponny Derbyt + Svealands Mästare 

95 - Guld SM + Silver på Ponny Derbyt + Svealands Mästare

96 - Silver SM + Guld på Ponny Derbyt + Svealands Mästare 

97 - Guld SM + Guld på Ponny Derbyt + Svealands Mästare

 

1997 blev Nalle och Katja vinnare av Championatet med rekordhöga 728 p! (vet inte om rekordet står sej ännu men det var stor sensation då att en dressyrponny slog alla hopponnyerna) De gjorde 43 starter det året (dom flesta på nationella tävlingar) och vann 37. 

 

Dessutom blev Nalle "Årets Tävlings Welsh" och Harald Kraenzmer blev "Årets Uppfödare” tack vare Nalles framgångar.Nalle blev vald till Årets Hingst 2004 av Hushållningssällskapet.

 Här är ett axplock av Nalles fina avkommor.

 Top Gear unghäst Champion i hoppning

Orchis Fragans unghäst Champion i fälttävlan + plac i fälttävlans SM

Coconut Cream unghäst Champion i dressyr + FEI dressyr

Bristol Cream 3a i unghästChampionat i dressyr+ FEI dressyr

Bounty diplomsto 

Dixie SM Dressyr

Sun Bear FEI dressyr

Rovalds Zecilla Gun Bis på ASRPs riksutställningar 

hihih och så Davy on the road hästen som är påväg till toppen ;)

 Nalle och Katja har varit en stolthet för GLR med sina fina framgångar. Nalle har även som pensionär gett många av klubbens yngre dressyrryttare en aha upplevelse när de fått prova att rida honom. Alltid mycket snäll och väluppfostrad har han burit de små. Vi var några som fick förmånen att vara med när Nalle firade 30 år i en strålande dag i september!

 Tack Nalle och Katja för att vi i GLR fått vara med på er resa!

 

Denna fantastiska ponny! R.I.P

HAN FÖDDES SOM EN STJÄRNA OCH DOG SOM LEGEND 


Julen är ju snart här.

 
 
Man märker verkligen att julen är här nu. Husen är fyllda av julpynt, snön börjar lägga sig vit på marken, det bärjar bli mer och mer kallt och allt vatten bli till is. snart är det julafton 14 dagar kvar till julafton. Åå så himla härligt med julafton , träffa släckten och bara ha det mysigt. Mindre bra äär ju att det är dags för att brodda, snösulor, kallt i stallet och alla vattenledningar i stallet fryser.. Massor av klumpiga kläder på och bara kallt. Som sagt jag hatar kallt och snö.
 
Snart kommer ju hästarna och jag till Gotland och ska va där hela jullovet. Vi kommer stå i Ninnas stall och jag hoppas att någon vill rida med mig ;) hihi. Ska bli så himla mysigt! måste säga jag har saknat stallet hoss ninna och närheten till ridhus. Är lite knepigare nu när snön kommit och vi måste åka iväg för att träna. Vår ridbana har fryst och vi får inte salta den och vår helvetes fyrhjuling är på lagning så kan inte rida där just nu. Jag hade tänkt att rida Laguna idag men det gick ju tyvärr inte. Har lite dåligt samvete för hon har vilat lite för mycket nu. Vi ska ju rida igång henne med bommar och små hinder och det har varit segt med det. Men man vill ju inte att underlaget ska vara hårt och riskera något. Så väntar häldre tills man kan få bättre underlag.  Davy ska få lite vila efter imorgon. Sissta träningen för Åsa 2013 :( tråkigt.. Men då taggar vi inför träningarna 2014! Men efter imorgon ska han få vila med lite skritt turer tills vi åker till gotland. Då kommer han vila en vecka. Jag har lagt in ganska mycket vila mellan åt nu i två veckor. Fast jag har ändå hållt igång träningarna. han brukar gå 5-6 dar i veckan men nu har han kanske gått 4 pass i veckan. Under jullovet ska han ha mycket mysiga uteritter och lite träning. Han kommer få lite vila då också. 
 
Dagen idag har varit lugn. Skolan är väldigt skön just nu. inga LÄXOR. galet skönt. Tror betygen sätts på fredag.. HJÄLP.. 
 
har bara köpt 1 julklapp.. behöver verkligen ut och julhandla! :D 
KRAM

Kvällen träning asså..

 
 
dag var det årets sista hoppträning!
Tråkigt verkligen, så nu taggar vi igång inför 2014 träningar! Helt galet att det snart är 2014, shiiit vad tiden rullar på fort nu asså. 
 
Träningen kändes riktigt bra. han var rätt pigg och lite för stark i bland men jag kunde få ihop honom så han sammla sig mellan hindrerna. Trodde han skulle ha träningsverk i dag men det hade han inte. Dagens träningar gick ut på kombinationer. båte 3 och 2 kombinationer. Sedan en oxer på långsidan. Roliga men rätt svåra övningar, sånna där övningar som ALLA behöver nöta nöta nöta med.. Men det kändes rät bra. Sista rundan kändes riktigt bra. Vi fick till kombinationerna rätt bra utan att han drog iväg som alla hästarna gjorde under träningen idag. Speciellt när det var 3 kombinationen när man hoppa in på en oxer, 1 galoppsprång till ett räcke sedan två till ett räcke. När man kom in på linjen med två galoppsprång så drog hästarna så man fick verkligen rida och va berädd på att sätta sig ner och ta förhållningar. Svårt men kul. 
Banan låg väl på 90-95m man kan ju inte läga upp så högt när man tränar på att nöta in något. Då är det bättre att ligga på gämn bra höjd där man känner sig trygg liksom ;)
 
NU måste jag verkligen sluta skriva, nu dag imorgon med nya friska tag! ännu mer vinter och än dag närmre jul/ jullovet!! vem längtar inte liksom! :D 
Nu känner jag mig så taggad med att dra igång bloggen igen. AAA nu ni, nu ska ni få se ;)

En tjej jag verkligen vill tacka..

Just nu har min blogg varit under "renovering" hah eller vad kan kan kalla det. Jag har fått slut på ideer när det gäller designer och sånt. Hittade inget, verkligen inget. Mina headers blev rätt dåliga i sitt sudd mellan bilderna. Men igår så har typ en helt ny värld öppnat sig. Jag chattade Med Alicia Martinsson, en grym tjej som har hjälpt mig med bloggen. Hon har gjort filmer åt mig på youtube där hon visar hur hon gör headers och hon har fixat en design till mig. OTROLIGT glad och tacksam. Finns inga ord. 

Så Alicia ska få all uppmärksamhet på bloggen för det här hon hjälpt mig med. 
Här har ni videon där hon hjälpte mig att göra grymma headers↓
 
Man lär sig verkligen på ett lätt sätt verkligen. 
Hennes blogg borde ni också ta och kika in på , ni kommer älska den! Ska försöka läsa den så ofta som möjligt jag med. grym tjej på alla sätt, hatten av till denna tjej verkligen. 
 
Om ni ännu inte förstår er på Pixlr så hjälper jag er gärna med att göra headers, bara roligt, bara roligt. Skicka ett litet mail eller knappa ihop en liten kommentar. Ni får gärna skriva vad ni tycker om "min nya blogg typ".
Alicia Martinsson
 
 
KEAM

Runsten pay and jump *film!

 
Här har ni filmen! as nöjd och rosett blev det! verkligen så skönt att få en nolla i 1m, det var länge sedan nu. Riktigt glad, mitt hjärta smälter <3 
utverdering och mer detaljer vad som hände kanske kommer.. kram

Haul från mässan på horse show

Lite konstig och oseriös video! Vet att den kom ut fett sent men bättre sent en aldrig


Hej, kul att du hitta in till min lilla galna hästblogg! Och det är jag Victoria med mina två hästar, Davy on the road och Laguna som driver denna hästblogg. Jag bloggar om mitt liv, åsikter, tips och vår väg upp till toppen. Jag tävlar både dressyr och hoppning på min d-ponny tävlar jag upp till LA i dressyr och LB hoppning, ridhästen rider jag LB i både dressyr och hoppning. Vi kämpar och på min blogg kan ni följa oss hela vägen med motgångar och framgångar hela vägen upp till toppen! kolla runt, jag lovar ni kommer fastna