MYCKET på gång!

Snacka om mycket kul som händer i slutet av den här veckan och nästa vecka! Galet taggad!Dålig upptatering jag vet. Men skolan har tagit så mycket tid och det har varit sjukt mycket depp hemma, men nu börjar jag komma tillbaka men då attackerar ännu en förkylning och nu har det brakat ut totalt, näsan rinner, huvud exploderar , halsen dör och hostar massor, men ska försöka kravla mig till skolan imorgon, det är ju ändå fredag. 
Nu kör vi, nu ska ni få veta ALLT kul som ska hända!
 
fredag 29/11 (imorgon)
Lucia träning med hästarna inför Julshowen!
 
hela helgen 30-1
horse show, antagligen bara shopping och kanske någon show på lördagen. 
 
Måndag 2/12 (shit! december!)
Hanchen träning på sandö kl 16:00 + usek möte kl 17:00
 
Fredag 6/12
prov spanska.. men IDOL FINALEN! mamma fixade bil
jetter för några dagar sen och det är GRYMMA platser! längst fram på rad 11-20. GALET! ska få se mina älsklingar igen The fooo <3
 
Lördagen 7/12
Pay and Jump på RUNSTEN! Sjukt taggad ska bli ett perfekt träningstillfelle. behövs. Vi kommer 1m bara och kanske 1m igen. As bra träning att åka iväg och träna ban-hoppning !
 
Söndag 8/12
Julshow träning på sandö
 
Fredag 13/12
Lucia i skolan (är med i luciatåget)
 
Lördag 14/12
troligtvist träning inför Julshowen
 
Söndag 15/12
JULSHOW PÅ SANDÖ! göm inte att komma och kolla! :)
 
Onsdag 18/12
Vi åker till gotland med hästarna för ett långt kul JULLOV! :)
 
VÄLDIGT mycket på ge. Överdrivet mycket men ska göra annat också så att det inte bara blir inplanerade grejer, det blir ju bara jobbit ;) ska försöka skriva om veckans träningar, dom har iaf gått galet bra! så kul. Vi kanske ses någon gång på dom här datumna. 
Nu är jag svintrött, inlägget blir lite slarvit men aja. Vi hörs! 

För mycket i skolan

Bloggar inte kväll. Är svin trött och skolan tar överdrivet mycket tid just nu! Allt är rätt segt. Ska förutsätta va en plugghäst.. Puss 



Träningen gick så bra!

skriver imorgon, ska klippa ihop en video också, var länge sen!
ps. Har börjat använda ländtäcke hela tiden nu på framridningarna. det börjar ju bli minusgrader.. BURRR..
 

ÖVERLYCKLIG!!

HAR BOKAT BILJETTER I FOOOER CIRCLE NÄR DOM SKA HA KONSÄR I ANNEXET! GRÅTER AV LYCKA! <3
 
 

passar bra med lite feber nu..

AHAHA damp bild på mig och davy! har glömt lägga ut den så var tvungen att visa den :D
Tack ttack tack kära vickan att du har råkat ut för en härlig liten period av feber. Svin kul asså! Nej men som ni hör tog jag tempen efter jag kommit hem från skolan för jag har verkligen varit sjuukt hängig och så. Och det visa sig att jag har lite feber. Men jag har verkligen känt att jag inte känner mig som vanligt liksom, ja ni fattar jag är sjuk. Fattar ni vilken tuff vecka det varit också.. 7 LÄXOR den här veckan! inte kul alls. Men i morgon är det fredag, sååå skönt. Det blir nog iaf stanna hemma för mig imorgon. Davy får självklart vila idag, för jag är ju inte riktigt frisk och har verkligen inte kraft till att rida. Får se om jag orkar ta mig ut och longera eller något sånt imorgon så han får röra sig. Samma sak med Laguna. 
har inte så mycket att säga, inlägget blev lite halft konstigt men ja, ni fattar! nu ska jag iaf bara ta det lugnt och softa. KRAM

Dressyrträningen!

-en av mina favoritbilder 
Idag är det Onsdag och det betyder dressyrträning i mina ögon. Onsdagar är en riktigt grym dag, idag har jag varit lite hängig men onsdagar är chill, rätt roliga och chill lektioner och när man kommer hem väntar dressyrträningen för Åsa. Härligt härligt!
Idag var jag verkligen inte taggad på att rida, jag frös och var svintrött, men när man väl kommit upp på häst ryggen taggar man igång och tycker det är lika kul som vanligt! När jag red fram kändes han faktsikt lite stel men det släppte rätt fort. Han var lite hård i högervarvet men det är ju inte han som är stark utan det är jag som är stark i högerhanden. Men allt kändes rätt bra i slutet. När jag gick in till åsa och jag red lite själv innan det var min tur kändes det inte så bra. Men när träningen börja kändes det faktiskt jätte bra! Vissa saker kändes bättre än andra och så vidare. Har lite saker jag ska träna på till nästa vecka och jag är sjukt peppad att gå ut och träna på det redan NU. Orkar inte gå in på detaljer men det kändes okej! nöjd med davy och träningen idag. 
bäbisen var fin fin! Nu ska jag fortsätta med massor av träning och ändå vila nu i vinter så ska vi komma bättre än någonsin till 2014! Sjukt taggad asså! Ska skriva lite fler ridningsinlägg men han har vilat lite nu i vcckan för han skoddes i går och vilade i tisdag så, men det kommer! 
PUSS

drömsadlarna

dressyr sadel: 
Equipe sadel "Viktoria". som gjord för mig liksom ;)
 
equipes lilla presentation:
Exklusiv carbonbom som kombinerar styrka och fexibilitet. Ger hästen mycket bogfrihet.
Ger ryttaren en unik känsla och närhet till hästen. Med franskt kalvskinn. Enkelkåpa.
 
Hoppsadel:
Equipe EK26 special
 
equipes mini presentation:
Exklusiv carbonbom. Ger hästen mycket frihet. Ger ryttaren underbar känsla och närhet till hästen. Franskt kalvskinn. svart
 
 

Wisby Ridklubb

 
Nu måste jag jag bara lyfta fram WRK. En av gotlands bästa klubbar LÄTT. 
Den klubben har jag varit medlem i i flera år och är det fortfarande men tävlar för värmdös bästa klubb lätt ;). Jag tycker verkligen dom har lagt upp klubben fantastiskt bra, massor av tävlingar hela året i både dressyr och hoppning. Dom har en jätte stor ute bana på sommaren vilket är grymt. Ridhuset är också super. Dom har väldigt bra koll och ordnning på säkerheten och allt på tävlingsplatserna. Förut har dom haft nationella hopptävlingar förut på sommaren som typ var sommarens höjdpunkt att åka och kolla på. Jag hoppas verkligen att dom kan ha nationella 2014 och då hoppas jag massor av folk från fastlandet ska va med för det är inte bara att tävla på gotland när man åker över, det är en upplevelse, en semester med hästen. 
 
Och det finns några ungdomar som jag verkligen verkligen vill lyfta fram. Det finns några tjejer som verkligen har gjort något enormt till klubben och verkligen varit grymma. Så hatten av till WRK US! Dom har blivit utvalda till sveriges bästa ungdomssektion! helt enormt stort ju! Så dom ska få hämta ut pris i globen på horse show. Gaaalet! Dom har verkligen kämpat och är verkligen värda med allt jobb dom gjort med att ha säkerhetsdagar och verkligen inriktat sig mot säkerheten mycket vilket jag tror att alla ungdomar på gotland i ridsporten fått nytta av. Dom har också haft massor av roliga evenumang som pay and jumps, övernattningar, tävlingar, och massor av mer. Och nu i jul ska dom avsluta med den "tradionella" julshowen som dom har varje år, då brukar läktarna va fullsmockade och dom gör verkligen en bra show. 
Om ni går in på WRKs hemsida så finns det länkar där dom berättar mer om varför dom får priset. Enormt grattis tjejer! Fortsätt så. 
 
Wisby RK en av Gotlands bästa klubbar LÄTT.

Dags att skos




ländtäcke tid redan?

hej!
Jag har två funderingar om ländtäcken/skritttäcken. vid den här årstiden annars brukar det va iskallt och oftast snö.. usch snöö... Men just nu är det verkligen super väder för att va november liksom. Men det känns som vissa liksom ställer in sig på att ja nu ska jag ha ländtäcke för du brukar jag alltid ha vid den här årstiden fast det är 11 grader ute fast alla andra år har det varit minusgrader nu så ländtäcket ska på! Asså det känns så konstigt. tycker jag. När minusgraderna och mot noll grader ska jag börja använda det. Det känns ju inte som hästarna fryser när det är 8-11 grader ;). 
 
Den andra funderingen om ländtäcken är att hoppa med det. Om jag är helt rak på sak tycker jag det är hel knäppt att hoppa med ländtäcke. värma upp i ländtäcke på vintern tycker jag är bra ifall det är så kallt så man måste. Men hoppa med ländtäcke, nja, förstår inte poängen. Igentligen tänk själv att ha en filt på rumpan när man hoppar, då fladrar det och kan glida åt sidan och är varm, svättas, njaa.. Vissa hoppar ju med ländtäcke för hästen är klippt men dom blir ju varma och så när dom hoppar. som sakt förstår inte poängen. 
 
har lite frågor till er och är tacksam om ni vill svara :)
 
1. använder du ländtäcke redan och varför gör du det?
2. hoppar du med ländtäcke och varför tycker du det är bra?
 

kom ihåg det här är min åsikt om ländtäcken så kommentera vad er åsikt är! ingen kan ha rätt eller fel så kom och lägg din lilla plitiska tanke ;) haha puss

globen horse show?

AHAH bild på mamma och mig från interjuven snacka om liten vickan :´D
Globen horse show är något som varit så sjukt självklart för mig alltid och är fortfarande. Men iår så har jag nog bestämmt att jag inte ska gå på någon show. Har ALLTID gjort det varje år, men det är samma show nästan varje år så jag tror jag ska prova på någor nytt. Jag har aldrig varit på göteborg horse show så jag ska nog beställa biljetter dit istället. Har faktiskt aldrig varit i göteborg förut och det skulle va grymt kul att gå på världscupsfinalen, så det ska jag nog satsa på iår istället. 
Men ska du till horse show ändå? 
Något man inte kan motstå är ju shoppingen.. Asså det är ju årets höjdpungt! haha, gud massor av minnen från mässan. Mamma och jag har blivit interjuvade på häst magazintet och massor! as kul! 
så dit ska jag verkligen och spändera tid. Vi får se om vi kandke köper någon biljett för kul och se någon hoppning eller något sånt. Men vi ses iaf på shoppingen ;) 
globen horse show kan man bara inte helt missa!

Bra start på veckan!

Hufvusta RK 6 placering
idag bestämmde jag mig för att göra ett nytt försök med förra veckans hoppträning. Alltså på Uffe träningen. Det gick verkligen ur dåligt förra veckan och vi båda två hade verkligen en dålig dag. Men idag så gjorde jag ett nytt försök och bygde upp exakt samma bana minus en oxer bara. Jag sattsade på att få en lång bra framridning så han blir mjuk och jag får bra kontakt så han inte kan dra iväg och bli stark. Framridningen fick jag till. Han var väldigt på i början men jag tillät han inte dra i väg och jobba honom mjukt med att korta galoppen ställ och böja och han blev verkligen mjuk och framåtsvilig.
banan -en oxer.
 
Jag gjorde exakt samma igång sättning och frammhoppning och så vidare. VILKEN JÄKLA SKILLNAD. Här fick jag verkligen känna hur olika träningar kan kännas när hästen inte är på humör. gud vilken skillnad. Så himla fin idag asså. Jag kunde på ihop honom så han INTE drog iväg och stressa upp sig över bommarna. Nu kunde jag hålla ihop honom fint hela vägen, vi fick bra vägar mot hinderna och efter. Förra veckan fick han damp när det var bom hinder bom och stanna för han tyckte det var jobbigt. Men idag hoppa han så bra över utan något stopp som vi fick den träningen. Kändes så härligt. Jag jobbade inte på höga höjder utan jag nötade på den här banan på låg höjd ca 80 -90 cm i slutet. Kändes riktigt bra till slut. Jag försökte tänka på min sits för det blev väldigt mycket korsgalopp efter hinderna och då tittar jag ner väldigt mycket och det får jag inte göra. så det tänkte jag en hel del på. :)
 
Mamma hoppade för första gången på 8 månader! fattar ni vilken lycka.. obeskrivligt. det såg så fint ut och båda tyckte det var såå kul för mamma har ju haft en senskada i axeln så hon har inte kunat hoppa förra vintern häller. Så dom tyckte det var så otroligt kul. bästa paret ;)
nu ska jag fortsätta plugget, fixa lite blogginlägg och bara mysa, så hörs snart! puss

horslyx

 
När jag var hoss vetrinären och Laguna skulle skos av en proffs hovslagare och vi skulle vacinera hästarna blev vi tipsade av världens bästa saltsten/godis eller vad man nu vill kalla det men den är så himla bra! Laguna är inget problem med att sko eller så men hos den här proffshovslagaren har hon någon konstig grej som man ska sätta hoven på så det ska bli finare jobb och hennes rygg pajar inte, den saken gillade laguna inte att ha hoven på så då drog hon ner hoven hela tiden. Men då sålde dom horslyx (horse utan e) och hon sa att hästarna älskar det och dom blir typ förtrollade av hur gott dom tycker det är så då står dom helt lungt, och vi testade och då köpte vi horslyx orginal. Och Laguna belv helt jäkla drogad av den för hon tyckte det var så otroligt gott! så kul att se. Davy fick smaka lite också och han älskade det. 
 
såhär skrev dom på deras hemsida (översatt till svenska från engelska)

Grovfoder är den viktigaste delen av din hästs diet, men det kan vara bristfällig i många av de näringsämnen som hästen behöver. Horslyx innehåller en hög specifikation av vitaminer, mineraler och spårämnen som syftar till att balansera dessa näringsbrister resulterar i en glad, frisk häst. Den välsmakande och väderbeständig slicka ger en naturlig, underhållsladdning utfodring mönster som tillåter hästen att själv reglera och konsumera Horslyx och när han behöver det resulterar i bättre matsmältning och mindre stress. Tänk på Horslyx som häst motsvarar en human multi-vitamin tablett!

 Alla hästar, från ett barns Shetland ponny, till en konkurrenskraftig tävlingshäst, kan dra nytta av den omfattande näringsämne paket och lite och ofta utfodring mönster som Horslyx uppmuntrar. Så om du letar efter ett enkelt sätt att balansera din hästs diet då Horslyx skulle kunna vara svaret!


Horslyx + Foder = en glad, frisk häst


Så det är inte bara ett godis utan det äe nyttigt och fett bra för hästen.verkligen fett stort hiss till denna produkt! verkligen så bra! jag köpte vår på hästkliniken i täby men den kan man säkert köpa på andra ställen också ;) 

 

 

 


Ni är bäst!



Fattar inte! Ni är galna, ni verkar ha väntat på att jag ska börja blogga igen. Galet! Har haft typ paus i 1-2 veckor och statistiken går ju självklart ner från 300 till typ 30 när jag logga in i kväll. Ändå ganska sjukt att 30 st ändå är kvar och läser min blogg fast jag inte bloggat. Men iaf nu när jag logga in på bloggen för att kolla en sista gång innan jag ska sova. Och vipps så ligger statistiken på topp igen! Några länkningar på Fb så var bloggen igång ingen! Åå blir så glad.. Ni äger ;)

många tror Davy är en hopp-ponny

 
Många som jag känner tror davy är en hoppponny, en ponny som är inriktad mot hoppning, men det stämmer faktsikt inte. Det här var något jag inte visste själv när vi köpte davy utan det var mamma som sa det i efterhand (länge sedan) att davy såldes som en dressyrponny.  lilla jag på 10-11  bast blev lite chockad för jag trodde han var allround. det kan man ju också tro för han är så himla duktig på både dressyr och hoppning. Men att han såldes som dressyr ponny trodde jag inte när vi köpte honom. Han kunde knappt gå i form eller samla sig överhuvudtaget utan inspänningstyglar. Men han vi köpte davy av visste säkert att han har potential, vilket har visat sig nu. Men mycket blod, svätt och tårar visar det sig bara mer och mer vilken stjärna han är. 
Men många brukar säga te.x "det här kan vara svårt för en hopp-ponny att lära sig ..... (te.x att inte byta vid ökad galopp. bara ettg exempel)" eller liknade saker men han är ingen hopp ponny eller han är ju typ en liten hopp-ponny men ni förstår han är inriktad om dressyr
 
. Davy är omöjlig att göra byten på. Har försökt med allt tro mig. Han kan bara göra korsgaloppbyten som jag brukar kalla det. Alltså att han bara byter med frambenen och inte bakbenen. Men jag vill inte lära honom det utan hjälp från en tränare och gå vill jag lära honom riktiga dressyrbyten när dom byter med bakbenen först och sedan frambenen alltså bakifrån och fram. Och ja, jag vet att på ponny måste man inte kunna göra byten utan det är bara änkla byren och det kan vi inte jätte bra men vi är påväg. Men som sakt man måste inte kunna göra byten på tävlingar i dressyr på ponny men jag tycker ändå det är kul att lära dom för dom kan också lära sig. :) Och det känns väldigt överkurs att lära mig och honom nu så det får komma i min utväckling när det kommer. Det kommer, men först måste vi bara få iordning på allt annat ;). 
 
Men vem har sakt att dressyr ponnysar inte kan hoppa ? men satan i gatan va dom kan ;) 
Oftast, när man ska få till allt i hoppningen måste dressyren finnas där också. Hästen måste hitta steget vilket dom gör med markarbete/dressyr, man måste kunna hitta en samling och inte bara gasa igenom allt, man måste kunna samla hästen imellan hinderna, och för att hitta samlingen, nöta, markarbete/dressyr. Och så finns det en massa mer som man hittar via dressyren tycker jag.
Dressyren är grunden till all ridning . Utan den kan man aldrig nå framgång u de högre klasserna i hoppning .

jag är tillbaka, jag är tillbaka..

 
shit vad jag behövde den här bloggpaosen! 
Jag har verkligen haft fullspäckade dagar med massor av ridning, massor av ridning och massor har hänt. 
känner mig väldigt ringrostig med bloggningen. Hade tappat bloggkänslan eller hur man nu ska uttrycka sig. Men massor av ideer med roliga inlägg har poppat upp i mitt lilla huvud. Glada nyheter laguna är fortfarande fräsh, vi kollade upp henne när vi ändå var hos vetrinären och vaccinerade hästarna! kändes galet skönt. Så troligtvist i morgon ska mamma hoppa(gå över bommar) för första gången på 8 månader... Själv rullar livet på rätt tråkigt normalt och ja, vickan livet bara kör. haha. Davy går så sjukt otroligt fint just nu, varje träningspass går han sjukt fint och hans steg är galet fint. drömhästen. Hoppningen i måndags var ända träningen som gick dåligt. Faktiskt första uffe träningen som känts så dålig men imorgon ska jag gör exakt samma övning. alltså bommar och bom hinder bom. Davy hatar sånt och jag behöver nöta så han inte stässar upp sig som han gjorde på träningen. Så det blir nog morgondagens planer för ridningen. 
 
Nu ska jag ta och på börja ett av mina idé inlägg jag har! hoppas ni kommer gilla dom! 
nu ska jag inte ha en enda bloggpaus i vinter. juste snart släpps en bomb ska bara kolla upp att allt  är klart och sånt så ingen ändring eller sånt kommer. 
kram!


Haul


Nu är jag igång.. tävlingen vilket jäkla drag!

Hej!
Ber tusen gånger om ursäkt igen om att jag inte bloggat. Känns jätte bra eller med andra ord INTE alls. Har hafft ångest att jag inte bloggat, varje dag verkligen. Folk har tjatat på mig att börja igen och någor jag inte kan fatta är att folk fortfarande läser bloggen! iaf 50 som har stannat. Har hafft 300 unika men det ska vi komma tillbaka till nu när jag börjar blogga igen. 
Aja nu ska jag berätta om hur grymt bra tävlingen har gått i dag!
 
Idag var jag på min första hopptävling den här hösten om man inte räknar med KMet. Vi var på sundby och vilken grym hopptävlings plats. 
Vi hoppade först LC 90 cm och den klassen var sponsrad av sthlms häst butik vilket är min favorit häst butik! Frammridningen och framhoppningen gick super bra. Fick fram honom bra i galoppen och mjuk var han. Han flög över hinderna så fint så, han var perfekt som man vill ha honom till en tävling. När jag tävlar speciellt när det är lite kallt så försöker jag trava honom och hålla igång så mycket som möjligt annars kan dom få mjölsyra och det är ju inte säeklillt kul. När jag kom in på banan kändes fan framåt och fin. Lite tittig på väggarna.. haha. Men det har han alltid varit i det ridhuset. När vi drog i gång så kändes han fin. Precis innan starten gjorde jag en volt för det känndes lite konstigt så jag fick va snabb att göra volt så jag inte hamna innanför starten. Men efter volten drog vi igång. vi flög fint och stort över ettan. vi fick en bra väg mot 2an fick va på han lite för han blev lite tiitig men det löste vi fin fint, 3an och linjen mot 4an kändes jätte bra vi kom bra på båda. Han blev lite stark men det var bara att hålla till baka honom lite lätt, 5 blev toppen, 6-7 linje blev bra. Lite stark där med men det blev så bra så.  8an sissta hindret innan var lite tittigt så han tveka rätt mycket men jag var på han så då hoppa hann fint. Vi gjorde en sväng till 9an  och till 10an hade jag INTE tänkt ta den vägen men davy typ svängde och jag råka svänga lite tidigt men många andra tog den vägen så om vi inte tog den skulle inte det gått så bra som det gjorde. vi klarade det så MYCKET beröm hela tiden ;) 10-11 glömde jag göra den lite snabbare svängen men aja, 11-12 gjorde vi där i mot en väldigt härlig sväng och däääär var vi imål! med en 0-0 och tiden 29,00 och ledde till en 3a placering av 22!!! helt galet kul asså! 
vi vann, rosett, plackett, manic brush,  glanspray, tävlings strumpor från stockholms häst butik! tusen tack för dom fina priserna. 

Det är verkligen helt underbart att galoppera ärvarv och bara få va inne på en pris ut delning... helt underbart. 
Efter LC prisutdelningen och så var det dags för LB 1m. var så taggad och hade en inställning till en nolla. Frammridningen gick så bra, Början av frammhoppningen gick så bra i början. Men så börjar det spöregna!!! Vi blev HEELT genomvåta hoppbanan blev helt förstörd av kläck och det blev nästan farligt att hoppa där ute. När jag galopperade på långsidan kände jag hur davy ba nej nu pallar jag inte mer. Han var sjukt tung av vattnet och han hatar vatten. Jag kände att det här inte kommer gå. Så när vi kom in på banan så vägrade han på första sen avbröt jag för jag kände att det här går inte. Jag hade fel inställning och davy var knäckt. Jag var nöjd med vår LC  som gick så otroligt bra! om inte det regnat är jag säker på att det gått så bra för oss. Men nu bryr vi inte oss i LB utan kollar på LC som var helt otroligt underbar. HAN är MIN KING!! <3
 
 

Hej, kul att du hitta in till min lilla galna hästblogg! Och det är jag Victoria med mina två hästar, Davy on the road och Laguna som driver denna hästblogg. Jag bloggar om mitt liv, åsikter, tips och vår väg upp till toppen. Jag tävlar både dressyr och hoppning på min d-ponny tävlar jag upp till LA i dressyr och LB hoppning, ridhästen rider jag LB i både dressyr och hoppning. Vi kämpar och på min blogg kan ni följa oss hela vägen med motgångar och framgångar hela vägen upp till toppen! kolla runt, jag lovar ni kommer fastna