Lycklig!!



Assåå jag är så otroligt lycklig just nu. Helt galet, kan bara inte förstå. Efter 6-7 månaders slit är det nästan helt över!!! Helt otroligt. Kan inte beskriva med ord hur glad jag och min familj är. Får tyvärr inte berätta men ni som vet kan nog förstå vad som har hänt. 

Stax ska jag iväg på hoppträning för Uffe. Ska bli riktigt kul och jag är sjukt taggad. Kommer ha ett brynt med oranga linjer i som schabrak (as snyggt enligt mig). Kanske kommer film på bloggen men troligtvist intagram. Så håll ögonen öppna. 

Puss och gram från överlyckliga mej ;) 

*


Var är Vickan påväg? 
Gått halva dagen i skolan och nu sitter jag på färgan vid Vaxholm. Nu tänker nog var ska hon nu göra?! Det får ni klura på ;)

Sandö Laget

Moa Stenros på Ideal du Broustey C-ponny
 
Tuva Svarttling Eriksson på Vilgot B-ponny
 
Felicia Bermar Vistedt på Caramelle II C-ponny
 
 
Victoria Gadd på Davy on the road D-ponny
 
Foto: Victoria Gadd och Johan Gadd

5 snabba tips för att få grymma dressyr knoppar

 
◊ Tänk alltid på att knopparna inte får sitcka upp så man ser dom på andra sidan.
 
◊ Börja alltid med att dela in knopparna med en kamm och snoddar. Sedan tar du en knopp i taget, blöt håret fläta och längst ner på flätan viker du så att ingen hår sticker neråt. Sedan vicker du upp knoppen två gånger och fäst med massvis av knoppar så dom inte åker upp. Sedan tar du nästa knopp. 
 
◊ Fläta och knoppa INTE dagen innan för då är risken att hästen knuggar upp knoppen eller att massor hårstrån sticker ut så det ser konstigt ut.
 
◊ Jag lovar om du gör för många flätor kommer det bli jätte konstigt. Ta alltid en knopp i taget så ser man hur det ska få plats.
 
◊ Spänn knopparna!

En nöjd ryttare har en nöjd ponny

(fler bilder kommer)
Hej!
Har precis kommit hem från en ganska ris och ros tävling. 
Davy var så fin på framridingen gick som en klocka. Han var rädd för en dörr i ridhuset på framridningen. När det var min tur att komma in på collecting ring så var davy lite små spänd för två blomkrukor. Jag red han där inne och det flöt på riktigt bra. När jag kom in på banan vaknade sir söka upp alla läskiga saker.. Han sökte verkligen saker att vara rädd för. Han vägrade trava, så fort man tryckte med skänkeln så började han galoppera och så. Han var så spänd. ASSÅ jag höll verkligen på att bryta ihop. Förra och förr förr förra så har han varit tittig. Så jag bah "asså nu orkar jag inte mer!" sa jag lite tyst för mig själv men jag bet ihop tog ett djupt andertag klappa han lite och då så fick jag signal och jag körde igång. Innridningen blev hyfsad halten ojämd annars bra. Orkar inte dra igenom porgramet men jag fick ihop det riktigt bra! Inga tok missar, kanske något litet här och där men ingen enorm miss vilket betydde mycket. Dommaren var hård men rättvis mot alla. Det slutade på 63%!
Låg på placering ända tills slutat då jag puttades ut till en 9 plats av 6 placerade. Så jag kom på 9 plats av 23 ryttare. Mitt sörsta problem när jag rider på tävlingar är att jag slarvar med vägrarna. Jag MSÅTE bli bättre ifall jag vill ha ännu högre procent. Jag är verkligen nöjd över min prestation. Jag får min enormt spända ponny att komma igenom en väl godkänd ritt. Det var verkligen många som låg under 60 så jag är verkligen så nöjd. och ALLA på tävlingsplatsen var så duktiga och har så fina ponnys. riktigt kul att se alla fina. 

Det tråkigta är att vi tyvärr inte gick vidare till finalen... skillde inte mycket från en final plats! riktigt tråkigt.Vädret var verkligen svaigigt! det var soligt och sedan helt plötsligt spöregn as konstigt! 
KRAM 
Har ni något bra tips för att få sin ponny att inte va så spänd i tävlings lägen?

Shit..

Min bloggningslust har varit borta helt.. Det beror på att ridningn inge går så värst framåt förutom igår då det äntligen kändes bra i DRESSYREN. Det har hänt massor med saker som att igår var jag i Globen, davy är klockren i hoppningen just nu och sjukt mycket mer. Mina knän har säckat ihop men nu är jag igång. Idag är det PAS med laget och hoppas verkligen det går bra för mig nu. Är sjukt taggad och redo. Kommer sätta mig och skriva varje dag. Haft massor av prov och skit. Märker på statistiken att det är piss på min blogg. Inte kul men nu ska jag köra i gång min blogg bättre än någonsin. Ska fixa designen ny hader och sånt. Det blir as bra. 
Massor med uppgradering nu. Lovar! Kram




Idag är det jag som är mattant

Hej! Tävlingen gick bra i mina ögon men jag och dommaren hade verkligen inte samma uppfattning. (Arg!) 
Kommer kanske skriva mer om det. Nu ska jag till skolan och va mattant.. Haha vi hörs! Kram



Tävling



Satan vad dålig uppdatering och det ser man tydligt på statistiken. Jag bara dog totalt. Jag har haft massor i skolan och allt har gått piss med davy. Vi har inte fått något flyt en enda dag den här veckan. Så tråkigt. Men nu sitter jag ändå i bilen påväg till tävling. Nu jag jag ändat mitt dåliga inställning få jag gått runt och bara sakt dåliga saker. Idag ska vi vara bäst och göra så gott vi kan. Nu är jag sjukt taggad. Det är eftermiddags tävling så startar inte förrän 17:12 i LB och i la så startar jag 19:?. Ni kan se online resultat på equipe och jag tävlar på Sundby igen! Nu ska jag bli grym på bloggen igen. Kram

Efter en kall och regnig dag..


...får davy komma in och mysa med sitt favorit täcke! JW stalltäcke. Usch vilket väder...

1m bana

Dom två räckena ligger på 1-1,05m och oxern kanske 80-90(?)


Uffe träningen inställd så det blir hemma träning




NYA TRÄNINGS OUTFITS

GALETglad!helt kär...Sugna på denna outfit också precis som jag var i afären?ta då en sväng till hästbiten på söder ;)

En skit ritt, en motgång

idag fick jag en rigäl motgång, kändes verkligen så tråkigt. 
 
Det var verkligen sååååå kul med alla sandötjejer. Riktigt goa tjejer HELA bunten. Vi hängde där hejade på hon som var innan mig i sandö och sedan var det min tur. Jag var laddad och tyckte det skulle bli så kul och nu ska jag göra allt för laget och framförallt för mig. På frammridningen så krävde jag nog för mcket av honom för fort. Då blir det fel och faight. 
Jag hittade aldrig den där känslan där davy och jag jobbar tillsammans vårt sammspel. Jag var lite ur pumpad. Jag hittade liksom inte "davy och Vickan" istället blev det "davy" och "vickan". Ni som har häst eller rider överhuvetaget vet hur det känns man hittar liksom inte varandra. Så tråkigt. Så frammridningen gick inte bra. Inte alls bra.
När jag gick ut från framridingen slank en dum kommentar ut ur min mun som man inte får säga när man ska tävla "det här kommer inte gå bra".. vad tror man det gör då. när man inte kommer in med ett possetivt och nu ska vi ha kul så går man in och inte har någon bra inställning, det är bara SÅ fel. Nu tänkte jag berätta hur jag tyckte det kändes och inte dommarens kommentarer. 
Inridningen kändes bra men inte hallten, ALLA ben ogämna och davy har typ ett tix eller så blir han rädd när ja ska hälsa så då drar han upp huvudet och nickar.. Men iaf när man vänder rakt över kändes ganska bra, lite långsamt och kanske lite mer påskjut i bakbenen. 1 cerpentinen kändes super hela vägen från start till slut. sedan kom vi till travökningen mellantraven där blev det kaos. Jag kom inte riktigt runt i hörnet tröck på lite för mycket och han fattar galopp... LYCKAT!! Sedan sakta jag av försökte få till en ökning det lilla jag hade kvar men det var inte mycket till ökning. Sedan cerpentiner igen, dom tyckte jag också blev hyfsat bra. Sedan skritt ökningen där det blev kånstigt också och vi takta, trav fattningen och galoppfattningen blev bra, samma med volten. Men när jag skulle rida igenom första hörnet så typ snubblar davy och byter till korsgalopp, jag byter tillbaka så fort det går sedan blev ökningen hyfsad. Någonstans någon gång i galoppen så staktar davy av men jag kommer inte ihåg var.. Nästa fattning blev bra volten blev ojämd sedan elv galoppökningen hyfsad. Indridningen blev sådär och halten blev sne och inte jämd. Sedan var det massor av mer knant missar med att han drog upp huvudet någon gång här och var. Det var riktigt tråkigt att det gick så dåligt.
 
Jag trodde det skulle bli 57%, mamma 64%, mina kompisarsmammor 65%  men jag fick 60% och jag är INTE ALLS nöjd. Men sånt är livet fullt med motgångar och framgångar, man lär sig massor på sina motgångar för det kan inte alltid gå bra. Jag tyckte själv att jag red uselt idag, inget flyt eller så, det var jag som gjorde missarna och inte davy. Så slärpning till nästa tävling nu! HÅRDTRÄNING till nästa tävling. 
kram bilder kommer!
LÄSAR FRÅGA!
var det någon som såg mig idag? på hästen eller utan häst?
 

Och nej, det gick inte bra

Som rubriken sa nej, det gick inte bra.. Mer info kommer ikväll. 


Taggad

Är verkligen sjukt taggad inför dagen. Sitter nu i bilen med super fin häst på släp. Davy är så fin och taggad han med. Jag gick upp halv 8 för att duscha, äta frukost, knoppa, fixa skorven, putsa alla saker, sminka mig, sätta upp håret och massor av annat och nu är vi påväg mer redo än någonsin. Haha. Vi syns på gladö ni som ska dit! Team Sandö är taggade ;)


Den sjukaste dagen någonsin!

Och den absolut bästa dagen någonsin.. Jag har nämligen fått se och rört mina största idoler någonsin!! HELT GALET. 
Jag kom dit ca 2 min innan dom skulle börja. Jag stog rätt långt bak, men då visade det sig att dom började lite längre bort så alla började typ gå springa dit såklart gjorde jag det med, sedan så fick jag en as bra plats typ 3 rader från längst fram. Omar, oskar, ogge och felix skulle trycka sig igenom alla foooers för att komma till trappen där dom skulle va. Jag såg typ inte det så helt plötsligt står OGGE OCH OSKAR FRAMFÖR MIG!! dom typ var så nära så dom rörde vid mig!! så sjukt!! sedan typ pressa en av vakterna på min mage bakot men det är inte så lätt att backa när det är fullt av galna foooers bakom mig som pressar framåt och precis då så kommer OMAR typ ner pressad framför mig så han rör vi mig också!!!!!!! så sjukt! 
När dom dansade och sjöng  (dom hade inga microfoner så dom mimade) Jag stog och skakade asså mina ben verkligen skakade läskigt mycket, tårarna srutade, tror ni mig inte fråga mina föräldrar ;) ASså det ar helt galet, alla skrek, jag med och skrek typ jag älskar dig felix, ogge, oskar, omar och så vidare. FELIX VINKADE TILL MIG!!! helt sjukt älskade felix vinkade. OMG:.. jag lever i en dröm. Jag har rört ogge, oskar, omar och felix vikade till mig. HELT GALET. DOm sjöng och dansade till The link up tror det var 4 gånger. Fick allt på film eller jag skakade så mycket så det var inte så bra filmat om man säger så. HAHA man hörde mig sjunga och typ säga o
"OMG" "shit" "jag älskar dig felix" haha det var dom kommentarerna som hördes mest från mig. Fick till och med film när jag rörde dom. SJUKT. 
kommer aldrig glömma "14/9-13" bästa bästa dagen i mitt liv. När vi gick i från allt så träffade jag Jessica som jag bara har haft kik kontakt med! sjukt kul att träffa någon på så sätt, men vi hann inte prata så mycket eftersom jag skulle gå.. Men när vi gick till en resturang så grät jag  nästan hela vägen för jag var i shock för allt som hänt, tårarna bara rann och jag kundee inte sluta titta på videosarna. Oh ärregud. Bästa dagen i mitt liv♥
♥FELIX♥OMAR♥OSKAR♥OGGE♥
♥THE FOOO♥
Såhär nära var dom och lite närmre också :D

THE FOOO



Shiit! Känns helt sjukt.. Ska in till stan och se mina idoler live på riktigt! Assåå Felix sandman världens bästa ska jag få se, och resten Omar Oskar och Oskar. Kommer bli den bästa dagen i mitt liv. 
Så dagen ser ut så att jag nu är påväg till sergelstorg 
Sedan mys inne i stan 
Gå på någon hästafär kanske 
Rida 
Duscha och göra iordning davy!
Tagga se the fooo! Foooer forever!

SKA NI TILL GLADÖ?

Förra terminen på PAS finalen. TUVA och JAG
Hej!
tänkte köra en läsarfråga. 
I helgen är det tävling. Det är PAS på gladö och jag kommer vara med i lag och inviduellt i Lb1. Jag har sätt fram imot att Pasen ska börja så jag är sjukt taggad. Ska verkligen bli kul. jag har fått rätt mycket kommentarer om att "ja, jag ska också dit! åå vad kul att få se din ponny i verklig het" och liknade kommentarer. Verkligen galet kul att få sånna kommetarer. Verkligen otroligt häftigt att få sånna kommetarer om att någon vill se mig och davy på tävlings banan. 
 
Jag hoppas att det är många av mina läsare som ska dit, så kommentera ifall du ska dit så kanske jag kan spana in er om jag har lite tid. Så SKRIV SKRIV SKRIV i kommetarerna. Och om det finns någon som ska dit och har en kamera så värmer det massor ifall ni skulle vilja ta kort på mig. Isanna fall kan ni mejla mig på [email protected] så länkar jag din blogg om du har en. 
DAGENS LÄSARFRÅGA: 
SKA DU TILL PASEN PÅ GLADÖ? 

Och den nya saken är..

EN KLUBBJACKA! SVIIIIIIN SNYGG OCH STICKER VERKLIGEN UT GEMFÖRT MED ANDRA KLUBBJACKOR. Priset hehe svin dyr.. Men värt att köpa. 
Så nöjd med jackan och den är verkligen verkligen grymt skön. Jackan kommer va en del av min outfit på tävlingen  i helgen.
 
Tänkte berätta om träningen idag. Gick lite både och bra. Mest bra.
I början var han lite stark men jag jobbade nåra övningar där han strätachar ut sig och blir mer lösgjord. Han var nog lite steel när man skulle ställa men tror det var för att han stått inne hela morgonen. Men ni vi kommit igång så blev han AS fin!! han blev verkligen så fin och i mitten och slutet hade jag hela ridhuset för mig sjäv. Han gick helt sjukt bra. Han flög fram. gjorde några änkla byten, skänkelvikning i galopp och trav, öppnor, slutor, ökningar, övergångar och massor av mer saker. Jag njöt verkligen av att han var så fin där i mitten och jobbade honom kanske lite hårt.. hehe det var väldigt varmt i ridhuset med. 
När jag red pogram var både jag och davy aptrötta. Vi fick inte till någor riktigt perfekt som vi brukar. Fick till 1 ökning så sjuuuuuuukt fin!! han verkligen tröck ifrån som satan, så fint. Det var mycket så att han var både fin och lite halv lat och inte perfekt eller jag var inte det. 
 
Fattar ni hur trött jag var?! Jag typ dog serriöst, davy med. Han var genomvåt, skummet i munnen droppa massor, han var skummig i rumpan och över ögonen. Är medveten själv att jag kanske red lite väl länge. Men ibland blir det så när man har kul! Jag tog av sadeln i slutet efter jag ridit pogram, mamma pratade och jag med förståss med bästa lag medlämmarna! Galet hur kul denna pas sesång ska bli. Vi är as taggade och vi kommer bättre än någonsin! haha skoja men vi ska göra så gått vi kan och ha kul. 
Nu ni, nu är davy och jag taggade ;) 
 
 
 

Mot Sandö!

Hej! 
Har haft en bra dag idag trotts fredagen den 13.
Är nu påväg mot Sandö! Ska dit och träna med davy själv. As kul! Ska träna lite program och sånt. Bästa tuva ska typ kolla när jag rider så det ska bli så kul att träffa henne. Vi ska ju tävla pasen tsm i helgen! Sedan ska jag hämta en grej på Sandö som jag är fett taggad med att få den grejen och bi kommer älska den. Ni går se vad för snygg grej som följer med hem som jag beställt. Nu ska det ridas ;)



Tråkigt från början till slut

asså har verkligen inte hänt något speciellt ALLS idag. Bara en helt vanlig dag med helt vanliga tråkiga lektioner. Det har liksom inte varit någor spännade som hänt. Mamma har kommit hem från gotland och det är så kul att hon är hemma igen. Saknat henne såå. 
Davy har blivit riden, laguna med och vi har barat skrittat på asfallt några minuter för att strätscha senor. Asså det är sjukt bra att ta många dagar i veckan att gå på asfallt med hästarna. Det är det bästa! så gå så ofta du kan på asfallt så stärks senorna och blir stabilar. Verkligen kanon!
Detta blev bara ett kort litet inlägg för nu ska jag börja skirva på ett inlägg, asså lite åsikt och vad jag tycker har hänt 2013. Käns som att det inte varit det bästa året, för någon. eller ni får läsa och se.
KRAM
           citatet passar inte så bra in till min dag men jag älskar citatet <3
 

DAVY ON THE ROAD det är MIN häst

 
Det är helt sjukt... Tänkt att det är davy som är så fin, tänk vilken enorm resa vi gjort... helt sjukt.
idag på träningen gick det verkligen HELT fantastiskt bra. Ända från framridnignen till sista steget på hästryggen.
Innan träningen var davy inte på topp humör lite sur och inte så sugen på att mysa, men han är ju min lilla humör ponny. 
På frammridngen gick det jätte bra. jobbade på små volter med att få ut rummpan utanför spåret. Som en öppna fast på volt. Någon dag här hade jag tänkt visa några bra mjukgörande rörelser. Men iaf När jag kom in på träningen så jobbade vi på med mina händer och det gick riktigt bra mellan åt. min högerhand blir stark och min vänster hand är lös men det går sakta men säkert uppåt eller ganska snabbt uppåt har det gjort senaste tiden. Känns lite knepigt att förklara vad vi gjorde men vi typ jobba väldigt mycket med Pööna och sluta, förvända också. Det var vädligt svårt. Det är vänster som är svår.. Eller asså jag är as dålig på att förklara men jag vet själv precis vad vi gjorde och hur jag ska göra. Haha. Men allt kändes väldigt bra. I slutet jobbade vi mycket med vägar, vi pratade lite om LAp1 rörelser bla bla bla och typ att det  vi gjorde idag ska jag tänka på till i helegen på tävlingen såklart och massor av annat. NÖJD VICKAN iaf! Är alltid så kul när det går bra och man är nöjd. Roligt att höra också att det så bra ut, asså man vet ju aldrig hur det ser ut från häst ryggen. Tur att papp filma! vi får se om jag tar lite tid av min fritid och sätter ihop en härlig litem film med grym musik! Låter det bra? 
Nu ska jag se idol och plugga och blogga! 
min häst är bara BÄST 
Och åsa är en av dom absolut bästa tränaren jag haft! 
kram

Vilket skit väder!



Men usch... Det är typ svin varmt och spöregnar.. Typ bajs väder.. Haha! Skolan har väl varit normal. Vi hade musik! Aaaas kul förutom att jag SUUUUUGEER på gitarr. Assåå jag kan typ inte byta, det är ju as svårt. Kändes som min röst var slut idag och typ var hes. Men sånt är livet! Nu ska jag hem äta och ta det chill. Vänta tills regnet slutar och sen blir det Åsa träning med davy! Vi får hoppas på att regnet slutar. Kram

VICKAN?!

Vad har du varit? 
Na kan säga att min dag har varit helt proppfull med saker att göra.. Bloggen har jag inte ens hunnit klämma in förutom nu.. Kvart över 11 typ. Men gjort är gjort och nu kommer inlägget.. Gick såklart i skolan från 8-14:30 bara skit tråkiga lektioner typ.. Kul raster med kompisar och typ massvis med läxor.. Läxor efter läxor efter läxor.. Chilla lite nu va? Assåå nu tröttnar man mer och mer på skolan verkligen, den tar upp så mycket tid. Tänk om man kunde gå i skola och bara träffa kompisar och inte ha massa tråkiga lektioner.. Men iaf efter skolan åkte jag, Nea till Wilma! Som vanligt as fjantigt fnittrig på bussen massa prat och sånt.. När vi kom hem till Wilma så typ gjorde vi massa kul saker som, spela piano, gittar, sjunga, hoppa stuttsmatta och typ utmaningar (Challenge (stavning)). 
Kom hem efter att varit där typ 6, var dö hungrig så jag och pappa beställde pizza för att vi skulle få i oss något så fort dom möjligt. Eller hur man nu ska säga. Efter maten så begav jag mig till stallet och började rida davy. Han kändes otroligt fin i början. Jobba väldigt mjukgörande med att få ut hans rumpa och öppnar slutor på volt. När kag vilat och tänkt ge mig på att rida igeno programmet till helgen så börjar en hund skrika och skälla. Vi hade typ gäster eller det var några som kolla på garaget gör vi ska kanske göra om det till ett nytt fint stall. Men deras hund skrek typ och davy blir typ as spänd för det. Lite tråkigt för han var så fin. Han blev okoncentrerad och typ lite stressad. Jag typ pratade med davy efter att ridit igenom programmet som kändes PISS. Jag prata med honom körde lite mjuk görande sedan programmet igen och oj vad fin han var! Tänkte massor på ridvägarna och det blev verkligen bra! Fin pojke ;)

När jag ridit davy tog jag laguna en sväng på cykelbanan eftersom det blev mörkt och vi inte fått upp någon belysning på vår ridbana så jag red där och där finns belysning. Det gick bra och hon jobba på fint. Pappa fixade laguna så sprang jag in och gjorde svenska läxa. Plugg plugg.. När det kändes okej satt vi på idol ca 9:30.. Efter idol duscha jag och gjorde mig iordning till imorgon.. Massor med fix så är helt slut.. Imorgon ska jag ta tid till bloggen. 
Kram



vem är jag?

 
 
tänkte berätta lite roliga speciell fakta om mig, små meningar, ni förstår ;)
 
..Jag är väldigt blyg för barn i min ålder som jag inte känner. Sånna som är äldre eller yngre är jag inte blyg för men just sånna i min ålde, på någon kånstigt sätt
 
..När man känner mig är jag ganska galen och oftast skrattig och glad, visar nästan aldrig när jag är ledsen fast jag är det rätt ofta. 
 
..Jag tycker själv jag ser hemsk ut med hög toffs.
 
..Mitt svagaste ämne i skolan är engelska, asså jag litar inte på mig själv typ när jag ska prata engelska. 
 
..Jag ser mig själv som rätt klumpig när jag är så lång
 
..Jag kan verkligen inte va tyst från attg sjunga under en hel dag.
 
..Jag kan inte äta frukost utan att jag mår fett illa
 
..Jag har ap dåligt själförtroende
 
..Jag är sjukt imot MOBBING
 
..Jag kan inte leva utan hästar
 
..Jag har en enorm klump i magen...
 
..Jag gillar inte år 2013 inte alls ett år jag kommer vilja minnas, iaf inte allt... länktar sjukt till 2014 

1,10m

hej!
Idag har jag hoppat med amanda och davy var verkligen helt sjukt fantastiskt fin.. galet fin!
Jag och amanda byggde upp en bana på 4 hinder. 1 oxer, kompination(femonhalva) på två räcken och till sist en bom på två skorbitar. 
klicka på bilden tror jag den blir större. Jag är så bra på att rita asså..
 
Vi hoppade fram på volt över den upphöjda bommen i båda varven. Där kändes han fin, framåt och glad. Han tog i som satan över. haha. När vi gjort det så hoppade vi fram på oxern i låg höjd och en gång på 90 cm. Efter det och lite vila såklart så hoppade vi kombinationen några gånger. Kändes så bra så. han tyckte det var kul. men när davy hoppar lite lägre så är han lite nonchalant och tycker det är tråkigt. men när det blir över 80 uppåt så skärper han sig och tycker det är kul och spännade. Vi skrittade ett tag. jag kollade när amanda hoppade bana och det såg super fint ut! dom hoppade oxer på 70cm och tror det är rekort för dom. GRYMT. När dom hoppat ett par gånger var det min tur. 
 
Först hoppade jag  bana på 1 meter eller oxern låg på 1m sedan låg nog 1 hindret på komnbinationen på 80 och samma med tvåan. 1an flög han över 2 an som var det lilla upphöjda bommen hoppade han lite kånstigt språng över sedan jätte fin genom kombinationen. Han var verkligen super! Sedan tog jag samma bana på samma höjd igen och kändes super igen. Lite kånstigt på 2an bara. 
När vi vilat så körde jag igen och då hoppade jag oxern på 1,10 och den var verkligen bred. Sånt jag älskar. Davy typ sög sig mot hindret som en magnet han ville verkligen över och hoppa hela tiden! vi flög fantastiskt fint över oxern. blev ett lite kånstigt språng, sedan grymos på kombinationen. Tog allt en gång till och då satt alla hinder perfekt. Asså så nöjd med älskling idag. Verkligen fin! älskar den ponnyn grymt mycket, han verkligen älskade at hoppa idag! efter vi ridit trava jag av och så skrita vi till plogen och tillbaka. Nu ska jag ut och rida laguna sedan blir det idol! kramii

Idag blir det..

Sitter just nu vid ett bord skolan och har rast. Har typ haft, matte, svenska och idrott.
Idag ska jag rida två hästar, båda älsklingarna. Davy ska jag hoppa troligtvist med Amanda. Hoppas vi kan få upp en kombination och lite lydnadsövningar. Laguna tänkte jag bara skritta i ca 30 min.
Annars inget planerat. Längtar till onsdag för då har vi det bästa som finns i skolan.... Musik profil! Bästa bästa bästa efter hästarna ;)


God natt

Avslutar dagen med en härlig sommarbild❤ god natt!


Hästkille i bloggvärlden på Gotland?

 
Något jag tycker är synd är att det inte finns någon hästkille i bloggvärlden på gotland vad jag vet. Tycker verkligen det är synd. Asså en blogg som är aktiv och man kan se deras syn i hästvärlden, det kan bli stort! 
 
Gotland är en liten ö och alla känner alla, speciellt i hästvärlden. Dom flesta som tränar och tävlar sina hästar är tjejer, men så kan man då se en kille lite här och var på någon enstaka tävling. Något jag tycker är synd. Det borde finnas fler killar på gotland och även i hela sverige som borde hitta intresset för hästar. Tänker då på barn. För kolla liksom på Rolf-göran bengtsson och Patrik Kittel. Vilka hjältar! några jag ser upp till enormt. Jag tycker det är coolt när killar rider. Förstår att det inte kanske blir lätt med kompisarna med va fan, hästar är stora och tänk att kunna hantera och rida dom stora djuren. Man ska a stollt och får fler börja. 
 
Men tillbaka till "Gotland".
jag skulle deffenetift läsa en blogg från en hästkille på Gotland. Skulle va kul och läsa om deras träning, tävlingar, deras framgångar och motgångar och deffenetift deras åsikt om ridvärlden på gotland. Vad dom tycker och tänker om att det nästan bara är tjejer som tävlar. Vad jag vet just nu är att det finns två killar som tävlar ponnys i hoppning på gotland just nu. Har inte så stor koll längre eftersom jag inte bor där, men jag ska försöka ha koll och skirva om mitt liv på en ö. Kalle och Tim, tror det är dom enda, om ni läser det här, börja blogga ni kommer få många följare det kan ni ge er på.
Jag läser många bloggar om tjejers liv med hästar på gotland och på andra ställen i sverige. Om jag får va ärlig så känns det mesta lika dant.. Asså man rider och tävlar, träffar kompisar, bloggar om mode och smink skolan.. Kanske är samma sak med killar förutom smink och mode men det skulle va så kul att läsa något annat, inte bara tjejers syn på bloggvärlen. Vet att det finns hästkillar i blogg världen men jag fasnar inte för dom heller. Dom flesta är 15+. Men ingen verkligen INGEN på gotland. 
Det tråkigtaste är att det är så några killar som tävlar dressyr av dom som rider. Det är så sjukt kul och häfftigt. När man väl hittar guldkornet i sanden är det helt sjukt fantastiskt. Dom flesta tycker det är tråkigt och att man bara rider runt i sirklar men det är så mycket mer än så.. alla tycker hoppning har så mycket power och är så mycket häftigar, kan hålla med om det, men dressyren gasch så kul det är.
 
Tycker i allafall att ni som är killar tycker hästar är häftiga, börja rida och stå upp för att duu gillar dom och få fler att tycka det är något häftigt. Stå inte imot ifall kompisarna tycker det är fjantit men jag kan säga att det är så mycket häftigare än att stå och försöka pricka en boll. Det finns en charm i fotboll med men det där lilla extra finns i hästen. Så stå upp för hästar och ridningen. Ni kommer va stolta över att ni valde det, ni kommer va så enormt glada.
Är det bara jag eller vad tycker ni? 
Det skulle väll va häftigt att läsa en hästkilles liv på gotland? 
Kommentera vad du tycker och tänker!

Jag är död

 
 
gasch vad trött jafg är...
 
Dagen började med att jag, mamma, pappa och nelly cycklade till strömma som är en bit. Stigar som är svin jobbiga och vägar som är as härliga. Kul var det. När vi kom fram så var det brunch på resturangen! FATTA vad gott. Brunch betyder att det är buffé, och såååå sjuuuuuuuukt gott. Vi satt där och åt till sist åt vi efterätt i solstolar framför strömma kanal där båtar åker. så fint. Sedan var det dedär när man ska hem också.. puh, det började med sveriges brantaste backe men sen gick det super fort hem. Kul men jobbit. När jag kom hem var jag död. Och såklart ringer amanda, tuva och lilly och bah "ska vi rida nu?!" jag var död. HAHA jag slängde mig till poolen som på något sätt hade blivit grön(!!) asså usch. Men jag var tvungen jag hoppade i. Sedan upp och byta om och fixa davy. 
 
När jag var klar red jag ner till Amanda som red Thure, Tuva som red Curre( en häst på typ 1,80) och lilly som fick gå. Vi hade liksom inte hästar så det räckte den här gången tyvärr så vi fick turas om. Vi red inte så långt, utan vi red till en stor äng som man kunde rida på, det fann till och med en liten rid volt. Mitt i volten satt vi oss med picknick filt, och fika. fattar in hur mysigt!!!! Vi satt och prata, höll i hästarna med grimskaft och hade så mysigt. Efter en stund började vi rida barbacka på alla hästar förutom curre utan han red vi med sadel. Fick rida thure lite och även Curre. Asså jag kom upp på en 1,80m häst utan hjälp!!! fatta, drt är stort ;) haha. Nej men, han var jätte fin. Fick testa trava och galoppera lite. Snacka stort steg! fiiiiiin <3 
Davy kändes fin, han är typ asssss spättsig barbacka, nu är han ju lite mullig så tänk er hur han är när han är smal. hahaa. ingen lek men jag är van. Han var lite pigg i galoppen. När vi ridit barbacka en stund sadla jag honom och jobbade honom lite . Ett dressyr pass då. Körtde inte så länge för det var meeega varmt. KOKA. hahha. Men oj,oj,oj vad kul och mysigt.
 
När vi red hem red lilly och amanda gick.
Precis när jag tänkt stitta av så skulle mamma skritta en sväng så då följde jag med. vi sktittade bara tilll pllogen och tillbaka, sedan red mamma lite till. Jag slängde av alla grejer och bytte om i hundra åtti. Jag, amanda, lilly och tuva skulle liksom bada. Vi badade säkert i en timme eller mer i amandas pool. SÅÅÅ SJUKT KUL. hahaha. Livet på en gård med kompisar som grannar. Galet kul hade vi. 
Ikväll ska jag göra lite rolig upptadering så vi hörs! kram

Några svar

Har MASSVIS med kommentarer som jag skulle kunna svara på men jag tar några stycken som jag vill att folk ska få se.
Hade tänkt börja svar enskillt på en kommentar så man får gå in på kommentarer för att se sitt svar. 
VAD TYCKER MI, SKA JAG BÖRJA MED DET?
 
Svar:
Ja, jag ska börja... Har fått MASSVIS av sånna här kommentarer men, ja jag ska börja igen. Ni värkade gilla det så varför inte? Varje måndag? det blir bra! kanske inte varje måndag men ibland iaf. 
 
 Svar: 
Jo allt är toppen! :) hur är det själv?
 
Svar: Vad kul. Älskade kommentaren.. DOG ♥
 
Blev inte så många svar men det kommer komma lite när och var. :)

Träning!

 
Hej!
Har precis satt mig vid datorn efter att ha ridit, sorterat bilder och kollat på filmer. Ätit middag med förstårs.
Passet idag gick bra. asså helt okej. Det gick inte fanatstikt, helt sjukt utan ett helt vanligt pass som gick helt okej bra! Han kändes i början lite hård när man skulle ställa eller böja åt vänster han ville liksom inte, men han var nog lite stel men det släppte fort. Han har inte ridigts på 2 dagar "klokt" så det var på tiden. Traven kändes bra var lite en aningen stark men inget som störde särklillt mycket. Fick till några riktigt bra ryggningar, öppnor och liknade. Galoppen kändes väll bra, han var lite väl på och snabb men det gick bra ändå. Något som verkligen inte gick bra i galoppen idag var när jag skulle öka eller bara galoppera på diagonalen sedan sakta av. Där blev han as stark så antingen ville han inte bryta av till trav eller s gjorde han ett kors galopp byte. Han kan nämligen inte göra riktiga byten. Något som jag vill lära honom framöver när allt kommit på plats i min ridning ordentingt. 
 
Ja, har inte så mycket att säga om passet. Nöjd är jag. Pappa fotade förresten! Men han hade råkat få på fel inställning så bilderna fick aaaaas dålig kvalité, suddiga och så. Lite tråkigt men det gör inget. 
Nu ska jag göra lite headers till andra och börja göra svar på kommentar-inlägg. Inte säkert att jag svarar på alla men ska göra så många som jag tycker känns vättiga och så. 
KRAM (bildbomb kanske kommer från dagens träning)
 

Påväg hem!

Vilken fantasirik dag!! Helt juvlig. Båten till Sandhamn tog ca 1 timme, men det var riktigt mysigt det med. Vi åkte ju i skärgården och oj vad fint det är där. När vi kom fram i Sandhamn leta vi restaurang och vi hamnade på sandhamns världshus, det tog as lång tid innan vi fick beställa men det var riktigt gott! När vi ätit gick vi till stranden som tog en stund. Där badade vi, så sjukt kul och varmt i vattnet. Sjukt att det är så fint väder och varmt i vattnet 7 september liksom. 2013 ger bara bättre och bättre vibbar ;) när vi solat lite på klipporna såg vi att båten går om 20 min och det tar ca 20-30 min att gå den biten. Så vi power walka och joggade. Så joggingtur har jag också fått. Men båten gick ca 30 Sekunder innan vi var där. Så surt! Så nära att vi han med snabbfärgan. Men en kvart efter går nästa färga som tar längre tid. Nu sitter jag iaf på båten och är nästan framme i stavanäs. När jag kommer hem ska jag rida sedan fixa lite blogginlägg. PUSS


Det här är min grej

 
min upptadering har varit sämst. Har bara haft så mycket att göra i plugget, kompisar och bara fr mycket så jag inte hafft tid med blogen i kanske 3-4 dagar. Men nu ska jag sjutton komma igång igen. 
Skolan har väl varit kul. Normal, tråkigt med lekrtioner men kul med kompisarna. Jag gick till skolan i torsdags och fredags för jag börjar må bättre. Är fortfarande lite förkyld men så mycket bättre!
Davy har också fått tagit med lungt i 2 dagar. I förrgår red jag han bsarbacka typ as kort i skritt på bara lång tygel, igår var jag inne i city och shoppa så han fick stå för vi kom hem typ 8.
Så idag blir det rida på ridbanan och inte hoppa som planerat. Kommer hoppa på måndag istället. Så ser riningen ut och sånt.  När jag var på stan hittade jag lite gran iaf. Kommer fota och göra en hual här påå bloggen. Nöjd med köpen, både kläder och asosearer (stavning). 

Måste prata av mig om bloggen. Statiskten har inte varit på topp senaste dagarna när jag inte varit aktiv. Man ser verkligen när jag är aktiv och när ja inte är aktiv. Mitt mål med bloggen är att få den stor och att den är kul att läsa. Folk ska fasna och verkligen gilla det jag skriver och det jag lägger ut. Nu ska jag vakna till liv och få upp bloggen till högre statistik än någonsin! skulle vara så grymt häftigt. Tänk liksom. Målet dom senaste dagarna är att få upp bloggen till 200 läsare igen, assårund 200 unika. 
 
Idag ska jag och min familj ut till Sandhamn och sola, bada och kolla runt. har aldrig varit där och vi ska passa på  nu när det är så himla fint väder. Asså skoja vilka soliga dagar det varit nu dom senaste dagarna. Gaaaalet! 22° liksom och strålande sol. Man ska njuta av dom sista sommardagarna så gott det går. ända ut till vidern... usch.. ryser so fort jag tänker på vintern.. Nu ska jag äta frukost och göra mig klar. 
PUSS OCH KRAM

Egg-bettet

Hej!
Glömde berätta igår att jag red på mitt nya egg-bett eller D-rings bett. Jag skrittade ju bara ocg galoppera lite så jag han inte få någon uppfattning men jag red på det går så att han skulle kunna känna på bettet tills idag. för jag tänkte testa det idag på dressyr träningen så får vi se vad Åsa tycker, och då får jag känna det på dett riktigt pass. Men jag tyckte iaf det var en bra ide att ha det på träningen så åsa kan kolla på det. Har hört av många att det är ett riktigt bra bett och att många hästar går bra i det. Vissa hästar passar inte med det och andra passaer i det. Tror själv att davy skulle passa bra i det eftersom han gärna snurrar på bettringrna och han är rätt känslig i munnen. Det är ju fasta ringar så det ligger mer still i hästens mun och när davy får ett bett som ligger mer still så blir han mer still i huvudet med. Ska försöka rida i både egg bett och mitt vanliga tredelade för det är jätte bra att ha olika bett så att bettet inte ligger på samma ställe hela tiden. 
 
Davy har ju alltid blivit riden på ett vanligt tredelat så han behöver nog byta lite ibland, men han går ju toppen med tredelat med. men ni förstår.
 
 

*hemma

Hej! Är hemma idag med. Men jag känner att vi är påväg mot bättrings vägen. Har inte lika ont i halsen idag. Men så är läget. Är as trött och hängig så jag tar det lugnt idag. Sen ikväll träning.

Ligger och myser med Nelly. Så mysigt! Kram


Ridschema Davy v.36

 
Den här veckan ska jag träna mycket dressyr men mer blandat. Till helgen är det inga tävlingar så det blir inte så inriktat på något pogram eller något sånt. Kommer försöka rida mycket blandat. 
 
Måndag: 
hoppträning för Uffe.
 
Tisdag:
Bara ut och luffsa i skogen, strecha på benen efter hoppträningen så att han inte får träningsverk eller sträckt sig eller något liknande. Jag behöver också ta det lungt eftersom jag är förkyld. 
 
Onsdag:
Om inga ändrade planer blir det dressyrträning för Åsa. Om jag inte mår bra och har fått feber eller något sånt måste jag ställa in men det tror jag inte.
 
Torsdag:
Träna dressyr. Ta ett pass på paddocken. 
 
Fredag:
VILA!
 
Lördag:
kanske hoppa troligtvist! skulle vara så sjukt kul. Om inte rider jag ut.
 
Söndag:
Antingen dressyr, vila eller rida ut. 
 
Har inte någon enorm plan, det är bara att hänga med på bloggen så får vi se vad som händer! 
kram
 
 
 

Galopp på ängen

Idag blev det bara lugnt med davy. Skrittade till Nora sedan tog jag bara lite galopp på ängen. Lite bus! Ville inte anstränga mig eftersom jag är sjuk. Men kul var det. :)


Jag saknar att tävla henne..

Det var verkligen länge sen vi var på banorna... min prinsessa som vinner allt ♥ saknar det såå!
 

Han var kung, han leverera

       Min sitts behöver ni inte kritisera för jag ser jäkligt kul ut! :D
 
Asså shit vilken ponny jag har.
Var på hoppträning igår och det gick så satans bra!!! Asså det var så kul och min ponny... shit så underbar han var. 
Vi jobbade med snabba och korta svängar och distanser. te.x hoppa in på en kombination som börjar med ett räcke, 1 galoppsprång och ut på en oxer. sedan världens sväng till ett räcke som stog lite snätt åt sidan 1-2 galoppsprång så man fick svänga i lufften. Men shit så duktig han var. Tycker verkligen att Uffe är en grym tränare. Lite tråkigt att det är varranan vecka men det kan nog va bra det med. Får bli ett litet kort inlägg. Pappa sa att hinderna låg på 1 m, inte ett stopp, och ingen tvekan alls. Han verkligen har börjat älska att hoppa igen. Han var lite lat efter betet då han inte tyckte det var så super kul men nu så är han as taggad och glad. Han verkligen bjöd och hoppa så spänstigt. Blev ganska mycket väntan eftersom det var en tjej som hade lite problem ett tag men det löste sig och såg så fint ut. Men det var nog lite  bra för mig att det var ganska mycket väntan för jag är ju sjuk och det var inte igentligen smart att jag hoppa men jag ville passa på nu när det är varranan vecka. Men gud så kul det var! 
krami
 

Min RITT!

 
Hej!
tänkte berätta lite om min ritt på Sundby. 
Innan jag åkte iväg har davy varit otroligt sur. Asså jag skojar inte världens jävla bitch. Jag duschade han på förmiddagen och då var han så snäll så men han var inte riktigt glad. När jag kommer ut i stallet är han bara sur försökte bita mig. När jag skulle ta ut han på gången och knoppa honom så trampar han på min fot och typ stammpar och vägrar flytta sig. FATTA hur ont det gjorde!! fick världens köttsår som typ blev blått. När jag vilat foten och sedan knoppat så tänkte mamma och jag att vi skrittar dom 50 m eller något för att dom ska få röra sig. Dum som jag är satt upp på davy i grimma med hjälm och typ skritta ner till ridbanan och sedan ner i hagen. Dum som jag är gör jag det när han är så jävla sur på allt. Så han typ skenar framåt tvärnitar och blir allmänt knäpp så jag ramlar av och slår höfften. så arg som jag blev då. Asså det var sissta droppen. Jag var så sjävla förbannad, tänkte ställa in tävlingen eftersom allt kändes jobbit men jag körde ändå. Jag satt upp igen skritta något varv i hagen satt av och gick in med honom in i boxen igen. Jag gick in tog en usst och tog in det sissta tävlingsgrejerna i bilen.
 
Tror davy fick en tankeställare när han råkat slänga av mig.Men han gick in i transporten lätt och vi var iväg påväg till sundby. Snacka om fint! tyckte ridhusetvar fint och massor med läktare inomhus och utomhus. Bra upplakt. Davy kändes mycket gladare när han inte var hemma. Han måste ju tänka mer påoss när han är själv häst på tävling. Frammridningen gick så FANTASTISKT. asså helt otroligt vads fin han var, han verkligen gick som en kung. Så underbart... ASSå viken kick jag fick. Blev mycket mer peppad och att shit vad kul det här är. När jag gick in i collektingring så gick det bra men heltplöttsligt ser han en svart vägg, han blir livrädd och vägrade gå där. När Jag kom in på banan gick allt bra tills han ser en svart vägg. ONEJ. han vägrade gå där assså verkligen vägrade. TIllslut så fick jag fram han till dörren och då får jag startsingnal. han fick stå och titta och då kände jag mig nöjd så får vi se om vi klarar komm igenom banan, och det gjorde vi fast han var väldigt spänd. Gjorde inte alls allt perfekt men vi kom runt och det var jag nöjd med eftersom han var så spänd. Asså något jag verkligen MÅSTE träna på det är att rida  bättre vägar. Så det blir hårdträning inför PASen. Men är nöjd med ritten. Det var ju rekord procent i LA (har bara ridit pogramet 3 gånger) 61% i en regional tävling där dom bedommer hårare. Riktigt nöjd ändå! detta gav mig en väldig pusch. UNDERBART! bildbomb kommer. film toligtvist med :)

Imorgon då jävlar!

Seg uppdatering och massor har hänt! Allt är nästan bra! Love it.. Förutom jag är sjuk men jag vandrade till skolan idag men jag mår inte kärskillt bättre (ni vet sämre..) så det blir en dag hemma imorgon och hoppas att jag mår bättre. Assåå ni ska bara höra min röst, en död åsna ellah? Aja, kommer ha mycket tid imorgon så då kommer jag skriva om allt, lägga ut bilder och filmer från tävlingen ;) kram


Hur man gör en hårboll/hår munk


På något sätt taggar jag igång!

Nu taggar jag! Typ mörbultad för det har hänt massor av saker innan tävlingen. Davy är rätt sur och jag sjuk så vi får se hur det går. Har inga krav ska bara försöka göra allt kul. Men när vi påväg och davy är ur snygg ;)
Kram


Hej, kul att du hitta in till min lilla galna hästblogg! Och det är jag Victoria med mina två hästar, Davy on the road och Laguna som driver denna hästblogg. Jag bloggar om mitt liv, åsikter, tips och vår väg upp till toppen. Jag tävlar både dressyr och hoppning på min d-ponny tävlar jag upp till LA i dressyr och LB hoppning, ridhästen rider jag LB i både dressyr och hoppning. Vi kämpar och på min blogg kan ni följa oss hela vägen med motgångar och framgångar hela vägen upp till toppen! kolla runt, jag lovar ni kommer fastna