Cups

 


Omg åker frittfall

Jag sitter med Wilma och Linnea på höger sida och andra sidan sitter typ Samuel, ville och Viktor


Träffa klassen


Slutet av en fredag

Hej! Har verkligen inte haft någon tid att ta mig ib på bloggen och skriva! Intensiv dag... Genrep HELA dagen i skolan + 40 minuter längre än vad man slutar igentligen på fredagar. Sedan skyndade jag mig till bussen, pratade med Wilma lääänge. Saknar henne så men i morgon får jag träffa henne och resten av min gamla klass!! Grönan! Hihi! När jag kom hem åt jag bytte om gjorde i ordning davy inför träningen. På träningen kändes han grym hela framridningen men när vi började rids för tränare och så vidare blev det bara fett dåligt. Davy var fett jobbig och vara drog iväg i galopperna och gick inte att samla. Då blev det konflikt.. Men första gången jag red programmet gick det åt helvete (ursäkta språket men aa) sedan pustade jag ut pratade och red programmet igen. Då gick det faktiskt ganska bra, iaf bättre! När jag var klar fick jag prova en sandöjacka som jag ska beställa och så vidare! Bild kommer. Nu måste jag sova. Ska upp tidigt för att skritta davy och stretcha honom. Kram och god natt! 

Cupsong med ett beregottpsket

Haha! Vet att jag tappade takten i refrängen och resten men kommer lägga ut en video när jag han den ännu mer


Väntar på super dag!

Idag är det en lite speciell dag ! I skolan kommer jag ha genrep nästan hela dagen! Det betyder bara några få lektioner! Tror typ 2. Så kul ska det bli! Vi ska ha genrep inför hemmestafestivalen. Ska bli riktigt kul. Sen är det helg!! Helgen börjar på fredag kväll typ med att det är program ridning och sedan fika och mys med bästa laget! Ska då åka till sandö och rida med staket och grejer. Ska bli så kul!
Helgen som kommer imorgon ska bli den bästa på länge! På lördagen ska jag träffa alla underbara på min gamlaskola och så ska vi gå på grönan! Ska bli så roligt! Söndagen är det finalen och det ska bli så himla himla kul! Så taggad!
Outgiven idag är vita jeans, linne och en ljus rosa koffta!
Kram


dag 2 - presentation av davy och vår utveckling


Nu ska jag berätta om mina underbara ponny davy vem han är och ja, hur underbar han är och varför jag älskar honom som jag gör.
 
Davy on the road:
Davy är en 12 årig d-ponny som fyller 13 år 10 dagar innan mig. Davy är en mörkfux som har mycket tempramet och är väldigt speciell. Jag köpte davy i början av 2011. Allting gick till såhär:
Jag var på ett ridläger 2010 på ridklubben som jag gick på ridskola på. Jag hade önskat hästen skelton som var min favorit häst på den tiden. Det var två stycken som ville ha honom och då fick den andra tjejen honom. Jag fick höra att jag skulle få hästen som dom flesta inte ville rida för att han var svår att tränsa, rädd om sina öron som attan, kittlig på magen och rumpan, galen i hoppningen hästen som ingen ville rida men hästen som alla tyckte var vackrast. Jag fick en tår men jag torkade bort den. Vi skulle gå ut i hagen och hämta honom. Davy stod ganska långt ifrån grinden men han gnäggade stort och sprang till grinden. Då förstog jag att det är han som kommer förändra mitt liv, hästen i mitt liv. Jag borstade blev bara mer och mer förälskad och i slutet av lägret kunde jag till och med tränsa honom. Det var en underbar sommar. Efter det kunde jag inte släppa honom. Jag fick nästan rida honom varje lektion varje vecka när jag gick på ridskola, jag fick rida honom nästan varje vecka för att ingen annan ville rida honom. Vi kom bara närmre och närmre varandra. Min första tävling var med honom. Åsa min ridlärare lät lilla jag få tävla honom. Ingen annan ville eller fick. Jag red min runda på 60 cm han var minst sagt GALEN sprang förbi 2 hinder. i slutet när vi gått i mål flyger jag in i väggen. 
 
På julen 2010 önskade jag mig att få hyra honom. I granen hängde ett brev där det stod att jag skulle få hyra honom. Det var helt otroligt magiskt! Min dröm gick i uppfyllelse. Grejen var att jag skull hyra honom i flera år. Jag red för Jan Larsson i dressyr och i hoppning. Jag flög av nästan varje hopplektion men ibland höll jag mig kvar. Så mycket som jag lärde mig. Jag satt som en vante och efter varje dag lärde jag mig mer och mer. Kunde hålla i honom mer och kunde hålla mig kvar. Jag var yngst av alla som hyrare. Jag var inte en av dom där "tjejerna". Jag höll mig vid min hyrhäst och red med andra och min mamma. Livet var toppen då. Men när jag tänker tillbaka kanske det inte var så som jag trott, men jag hade han, jag hade min alldeles egna hyr ponny som jag kunde ha som min egen. Dagarna gick, Jan som ägde honom ville verkligen få såld honom. Vi fick sms efter sms om att folk provrider honom. Klumpen i magen och tummarna hårt hållna att ingen vill köpa honom. Det var hemskt! det tyckte hela familjen... En morgon vaknar jag av att mamma pratar i telefon med en tjej och säger "ja, vi ska köpa davy". Hela kroppen stelnade till i sängen och jag trodde det var en dröm. Jag låtsades sova  och bara dog... Nere vid frukosten satt jag och log sjukt mycket. Mamma undrade varför jag var så glad. Jag berättade vad jag hört. Det var den absolut underbaraste som hänt en liten 10 åring i början av 2011.  På alla hjärtans dag 2011 skrev vi på kontraktet. Davy on the road var min alldeles egna ponny. alldeles egna!! Mamma och jag tog oss till dharve köpte mitt försra träns, täcke, grimma, schabrak... ALLT. så lycklig som jag var. drömmen som kom i uppfyllelse! 
 
dagarna gick jag var med om min första felfria runda med honom!! lyckan att jag och min ponny lyckades! 
 
Dagarna gick ännu mer mycket mer. Jag måste bara säga ärligt nu... Jag har aldrig skrivit detta på bloggen förut men jag måste bara få säga det, det är ganska jobbigt att bära på. Jag kände mig faktiskt lite utfryst i stallet under dessa år. Jag hade riktigt jobbigt tyckte jag. Nu på senare dagar efter flera år så förstår jag hur jobbigt jag faktiskt hade det. Jag hade min bästa vän Alva i stallet som var bäst världens bästa tjej <3 och jag jag hade min häst och mina förädrar. Men jag stog ut. Jag skulle visa alla vilken förändring vi kan få och det märker jag verkligen nu! 
vi började tävla klubbtävlingar och hösten 2011 var jag med om min FÖRSTA lokala tävling på gotland med min ponny. Jag har ALDRIG låtit någon annan än mig och mamma att rida honom för jag vet att vi ska klara det. Jag tyckte andra red med fel hmmmm och allt sånt. Jag har lärt mig så otroligt mycket på det här och ingen annan skulle kunnat fixa det här på honom för att han är så speciell och man måste göra det på sånt speciellt sätt. Dom träningarna jag mamma och celine hade på fredagar var nyckeln till allt inom hoppningen. Jag började även rida i tidelmantyckel som har gjort dressyren till den är idag. Han var omöjlig att ha i form.. 
Jag tävlade min första lok dressyr tävling  efter den tävlingen vann jag min första tävling i dressyr! vi blev KM mästare i dressyr 2011. Det var otrolig känsla! min andra dressyrtävling och vinner! sedan tävlade jag min första lok tävling i hoppning 80 cm. 
dressyrtävlingen:
 
KM vinten:
första hopptävlingen 80 cm cleround felfritt och rosett!
hittade inte videon på första lok tävlinen bara KM
länk 1:  https://www.facebook.com/photo.php?v=198512696883814&set=vb.100001752569149&type=3&theater
 
sedan började vi vinna och placera oss på klubbtävlingar, vi blev obesegrade
vi debuterade LC 90 cm i slutet av 2011. Det var en grym debut jag går felfritt förutom att jag glömmer sista hindret innan omhoppningen..
 
jag vann klubbtävlingar en efter en, vi gick in i 2012. 
fler filmer från vinster och andra tävlingar den tiden kan ni hitta på youtube.se kanal: peggychop
 
jag fick placeringar och allt gick grymt.
en tävling jag aldrig glömmer var på stenkyrka
vi tävlade massor av dressyr med bra och dåliga resultat.
sedan var jag med på en johan spetz träning där jag tror han skadade sig vi fick världens tvärnit på en stor oxer där han sätter sig på rumpan också. där efter ville han inte hoppa. det gick inte. Jag tävlade men stopp på första hindret. Vi förstog att det inte stog rätt till vi tog oss till en vetrinär hösten 2012 och då visade sof att han var hallt. . fruktansvärt mycket tårar.. efter en lång höst blir han friskförklarad!! Jag satt igång honom sakta men säkert jag hade hela vintern på mig att få igång honom. Vi började tillslut hoppa och det var inga små hopp. Men där fick jag tillbaka all träning från första början där jag lärde mig hålla mig kvar och hitta otroliga balansen. Nu hade jag också lite erfarenhet och kunde mer. då blev det lättare. tränade och tränade. Han blev otroligt vacker i dressyren och hoppningen! Jag har flyttat till värmdö där jag är, nu är vi i toppform bättre än någonsin!
 
all utveckling vi gjort! Nu har jag placertat mig massor, tagit mig till final i dressyr i ponnyallsvenskan!
är så otroligt stolt över oss! han är fantastisk! underbar! han har gjort mig till den ryttaren jag är idag! jag älskar dig <3 DAVY ON THE ROAD <3
dag 1: presentation av mig
dag 2: presentation av davy och vår utveckling 
dag 3: presentation av laguna och vår utveckling
dag 4: hästbloggar jag läser
dag 5: drömhästen 
dag 6: min tanke om bloggvärlden
dag 7: vad mina hästar äter
dag 8: mina tränare
dag 9: drömtränaren
dag 10: min första häst
dag 11: pinsamaste tävlingsminnet
dag 12: fula ovanor
dag 13: vinster/priser
dag 14: min familj
dag 15: min första hästkärlek
dag 16: vänner du saknar
dag 17: förebilder inom ridsporten
dag 18: en perfekt dag i stallet
dag 19: hästens utrustning
dag 20:  en person du kan berätta allt för
dag 21: drömmar
dag 22: favorit outfit på tävling
dag 23: favorit plats nära ditt hus
dag 24: Min blogg, varför satsar du så som du gör nu?

*FILM FRÅN TÄVLINGEN

en av mina bästa rundor riktgit nöjd! <3

Dagens ;)

Hallu! 
Idag red jag min fina ponni såklart! Jag red med mamma och Amanda! Vi hade så mysigt. Först red vi en kort skritt-tur i skogen. Vi red typ i en hage sedan runt i en på en stig och tillbaka hem igen. När vi kom tillbaka red vi på ridbanan en stund. Jag trimmade davy till helgen. Han gick riktigt fint. Han var mjuk gick bra han kom upp med nacken och gick så fint. Jag jobbade på mycket hallter, öppnor och mycket galopp eller lite. Han kändes så fin i alla övnigar och rörelser. Fin ponny plubb. My loveeee <3
 
Jag har precis pluggat lite spanska och ska nu äta. Ha det gött 
kram! lite senare kommer jag göra en presentation om davy och Laguna och så kommer jag svara på lite kommentarer och lite om hemmestafestivalen. 
 

Stretchar

Det blev något fel på min mobil så den slutade filma på dom andra 3 benen men aja...


dag 1 - presentation av mig

Vem är den där tjejen victoria gadd?
 
Jo, jag heter Victoria Gadd. Jag är 12 år fyller 13 år och blir tonåring 1 juni. Jag har bot på Gotland ända sen jag var 4 år sen i februari 2013 då vi flyttade till Värmdö. Nu bor jag på en hästgård på Värmdö med min underbara familj Mamma Katarina, pappa Johan, hunden Nelly och mina underbara hästar Davy och Laguna. Jag har långt brunt hår, bruna ögon och ganska smal tjej. Jag är 1,65m lång senast jag mätte mig och det var för några veckor/månader sedan. Jag är en tjej som driver denna blogg, victoriagadd.blogg.se. Jag har bloggat sen jag var 11 år. Först på en blogg själv, sedan med mina 2 bästa vänner. Min senaste blogg innan den här som jag hade med Elin och Alva var bland dom största bloggarna på gotland. Inte så stor men runt 100-150 unika varje dag. Vi hade ett bra flyt med bloggen, men jag skulle flytta kändes kånstigt när bloggen hette visbyryttarnas och jag nu mer bor på värmdö. Alva funderade på egen blogg, och ja, det slutade såhär. Vi la ner bloggen med en klump i magen men vi kände oss redo för att utväcklas ha en egen blogg där det bara handlar om en själv. Men att ha en blogg tillsammans med någon var bland det roligaste inom bloggvärlden! 
 
tillbaka till mig. Jag lever mitt liv med mina hästar, mina stora mål och drömar. Dom jag sattsar på, inte bara satsar dom jag älskar och jag bryr mig inte om att satsa, tävla, visa vem vi är, utan det viktigaste är att få ha dom vid sig och älska dom , rida dom och ha kul tillsammans! det där med tävla brinner jag för och det är ett plus med det här med hästeriet. Det är hästarna jag kommer kämpa för med blod svätt och tårar med mycket kärlek, det är dom som gör mig glad i lägena som är svårast. Just nu tävlar jag min fina d-ponny i hoppning och dessyr. I dressyren sticker han ut, det är där han har sin stora plats, men ett liv utan hoppning, ektion och farten i luften finns inte, där har vi en plats också, vi är påväg mot ponnytoppen. 
Jag tävlar och rider min mammas ridhäst, vi startade på 0 och vi har kommit en god bit påvägen, vi ändrar, en stor mit påvägen! vi tävlar både hoppning och dessyr på höjder. vi är inte bara flamms på banan utan vi är påväg mot ridhästtoppen.
Jag hatr hört folk och människor säga att mina hästar aldrig räcker till att du borde skaffa bättre hästar. Ni som säger det har såååååååå häääääääääääääääääääääääär fel. Så långt som vi kommit, så mycket vi kommit framåt och så mycket vi utväcklas. Jag kommer ALDRIG  ge upp för jag vet, jag vet att vi kan och att vi ska bevisa att vi kommer bli stora och att man behöver inte "ferraris" för att lyckas, det man lyckas på det är sammspelet mellan häst och ryttare, kärleken som för så vi klarar allt. Jag ger inte upp, ni ska få se. I´m victoria gadd.
 
Häsar är min stora pasion men musiken är stor innom mig, att sjunga spela och kunna göra det är underbart. Musiken som kommer från instrumenten och människorna, det är underbart. Jag har gått för en sångpedagåg i ca 4-5 år tror jag. Men jag har fått ett avbrott från det nu när jag flyttat men förhoppningen är att hitta någon som jag kam sjunga för och lära mig mer, för jag vill lära mig ännu mer! Jag har varit med 5 gånger på uppvisningar och avslutningar och sjungit solo. Nu ska jag äntligen få göra det igen fast i ett band med 6 andra goa tjejer. Vi ska ställa upp i hemmestafestivalen! Bland det största talangtävlingarna på värmdö för unga sångare!  Musiken är stor i mitt liv och kommer alltid att vara. I´m victoria gadd
 
Jag är en tjej som ALLTID är glad framför andra hur jag än mår. Jag äskar att sprida glädje, va med vänner och veta att jag lever livet är inte slut jag ska njuta i varje minut. Jag vet att om du är glad blir andra i din omgivning glada. Jag är personen man kan berätta allt för, jag säger det inte till någon, jag är nog snäll och bryr mig om andra, jag är fruktansvärt blyg men väldigt kul när man lär känna mig. Jag är inte den som alltid vågar ta första steget. bara man puschar. Jag sattsar på bra betyg fast jag inte är särkillt bra, men jag ska försöka, jag måste få bra betyg för att få en bra utbilldning. Bloggen är viktig, vänner är viktig, betygen är viktiga, hästarna är viktiga, muskien är viktig men det viktigaste för mig är min familj, utan min familj skulle jag inte va den jag är idag, er är jag stolt över, ååå min mamma och min pappa... dom bästa som finns, över allt på hela jorden ska ni veta att jag finns alltid vid er och det är er jag älskar mest. my family in my heart <3
 
det här är jag, det jag älskar, iaf lite.. drömmar för mig är inte bara en dröm den ska bli värklighet.
JAG ÄR INGEN VANLIG HÄST TJEJ UTAN VICTORIA GADD
 

dag 1: presentation av mig
dag 2: presentation av mina hästar
dag 3: presentation av min hund
dag 4: hästbloggar jag läser
dag 5: drömhästen 
dag 6: min tanke om bloggvärlden
dag 7: vad mina hästar äter
dag 8: mina tränare
dag 9: drömtränaren
dag 10: min första häst
dag 11: pinsamaste tävlingsminnet
dag 12: fula ovanor
dag 13: vinster/priser
dag 14: min familj
dag 15: min första hästkärlek
dag 16: vänner du saknar
dag 17: förebilder inom ridsporten
dag 18: en perfekt dag i stallet
dag 19: hästens utrustning
dag 20:  en person du kan berätta allt för
dag 21: drömmar
dag 22: favorit outfit på tävling
dag 23: favorit plats nära ditt hus
dag 24: Min blogg, varför satsar du så som du gör nu?

men aa..jag vill ju rida!

hej bloggen. typ sådär FETT SUR för att jag hade laddat en mysig uteritt med min goa mamma.. Men det är några som ska skjuta lerduvor från kl 18:00-20:00 och jag var så laddat på att få rida! han vilade liksom igår. men det är bara att gilla läget. Det är första gången våra hästar bor här på värmdö samtidigt som dom skjuter i närheten. dom gör det varje tisdag på sommaren våren och lite hösten. så vi vill att hästarna ska va i hagen första gångerna dom gör det så.. jau.. kvällen blir till annat istället. har precis gjort klart svenskan fixat på bloggen ligger i soffan ska snart ut och mocka och in och plugga till spanska provet och bara leva. Bajs säger jag!
kröööm 
jag bjuuuuder på bilden! 

day list 1-24

Hej! 
Jag tänkte att jag ska göra en day list! en sån lista som jag stryker över varje dag! ni kan lära känna mig och mina hästar som ni inte vet om! nu kör vi! jag börjar med listan imorgon och kommer fortsätta med den i 24 dagar! låter det som en bra ideé? vi kör!
 
listan kommer se ut såhär:
 
dag 1: presentation av mig
dag 2: presentation av mina hästar
dag 3: presentation av min hund
dag 4: hästbloggar jag läser
dag 5: drömhästen 
dag 6: min tanke om bloggvärlden
dag 7: vad mina hästar äter
dag 8: mina tränare
dag 9: drömtränaren
dag 10: min första häst
dag 11: pinsamaste tävlingsminnet
dag 12: fula ovanor
dag 13: vinster/priser
dag 14: min familj
dag 15: min första hästkärlek
dag 16: vänner du saknar
dag 17: förebilder inom ridsporten
dag 18: en perfekt dag i stallet
dag 19: hästens utrustning
dag 20:  en person du kan berätta allt för
dag 21: drömmar
dag 22: favorit outfit på tävling
dag 23: favorit plats nära ditt hus
dag 24: Min blogg, varför satsar du så som du gör nu?

TISDAG

Hej hej. Nu börjar veckan gå in i mitten av veckan.. Pallar inte.. Öö. Igår hade seriöst skit kul! Vi badade i min pol, det var 22c• det var faktiskt ganska skönt! Polen kommer bli varmare :) haha jag hoppade typ i först sen ville inte Amanda och tuva hoppa i så jag va lite elak och hämtade vatten slangen först spruta jag på tuva men hon hoppade aldrig i.. Sedan sprang Amanda iväg och då fattade jag att hon kommer springa runt huset så jag gick till hörnet och så såg hon inte mig när hon sprang förbi så då spruta jag på henne och då sprang hon ner till Polen och hoppa i. Staxt efter hoppa jag också i! Haha efter en stund gav sig tuva och hoppa i sen bada alla! Det var jätte kul! Sen gick vi upp och åt chips ;)
Nu blir det skola sedan blir det ingen hoppträning för jag måste trimma till ponnyallsvenskan finalen i dressyr!!!! Ska bli så sjukt kul! Vi måste försöka vinna!
Haha bloggar mer senare. Kram


Jag tog tiden och städa

 
Phu.. Klar.. Tog mig tiden att städa mitt rum som var ett ända stort bombnerslag av kläder över allt. Mamma hade varit gullig som vanligt att tvätta tvätten så jag hände in alla kläder och det var inte lite kan jag lova tyckte jag :D haha. Alla kläder hänger i garderoben la också upp lite tjocktröjor på en hylla också så allt får plats! Omg vad trött jag är. Kanske lite sent?! Haha inte för mig nej! Haha kram och god natt hoppas ni sover så gott 😘

När människor skriker "kom igen nu vickan" eller folk man inte känner säger " oh shit vilken vacker ponny"

blir man helt var i hjärtat <3
Resulltat från helgen!
 
LC 90 cm
Framhoppningen kändes fin han bjöd och ville verkligen, ponnyn var på topp kände jag. 
Jag gick ut från framhoppningen och in på utebanan där tävlingsbanan var. Jag trallade runt bland hindrerna och min plan var att rida på i ett ganska fort tempo hela vägen för då kar han igen skjans att vägra. Vi kom runt grunden med en nolla, inte bara en nolla en grymt snygg runda! bland de bästa rundorna. Omhoppningen började 1 blev grymt bra, jag glömde svänga fort så svängen till nästa hinder kom fort så det blev en hastig sväng i fort tempo men han åkte ut lite i svängen så den blev lite längre än vad jag tänkt mig. trean blev bra jag jag tog inte mega svängen för jag kände att säke nolla till ska det vara. trean blev bra med en grym sväng. vi hoppa lite snett så vi han göra en grym sväng till 4 sedan sedan ville jag inte göra värsta svängen till sista utan red på lite i snabbare tempo och hoppade det. vi kom runt med en grym tid och en dubellnolla! Jag låg på 4 plats. När jag kom ut från banan stog det ett litet barn och sa "vinnarhästen" till sin pappa. så gulligt!! sedan strax efter kom en liten till och sa "så söt häst" , asså jag dör så gullit! blev så glad! Jag och sandöjänget stog spikade vid högtalaren för att höra alla resultat för 3 sandöryttare av 4 blev placerade. Det var så sjukt spänande! Det var en tjej som red från djursholm som kom till omhoppningen red ganska fort och river sista hindret!!! SÅ himla nervöst för jag låg då på 6a plats och hon var sist och 6a var sista placeringen men som tur var fick hon 4 fel men hon hade ändå inte lika snabb tid. Det betydde att 3 sandö ryttare av 6 placerade blev placerad!  och jag fick en 6a placering med min super ponny! 
kändes så himla kanon! blev så himla glad! jag vann en vit rosett, placket och en huva i vinrött!
 
LB 1m
När jag gick in till framhoppningen sa dom som satt och ropade in folk såhär "oh shit villken vacker häst" ni förstår nog inte hur glad jag blev! dom orden försvinner aldrig <3 min vackra prins.. <3
 
på framhoppningen kändes det jätte bra iaf hoppen och ansatserna och han flög och bjöd över alla. Men han är lite osäker. När vi kom in på banan var han ganska spänd han var livrädd på flera hinder. När vi red på 1an så stannade han fast vi hade grymt bra flyt och allt sånt. han stannade flera meter innan hindret... jag red på en gång till han hoppade över fast han var osäker. Jag red på 2an och där stannade han flera meter innan hindret och dummade sig jätte mycket! han stutsade och var skit jobbig. jag hade ett försök till men nej.. Jag blev då utesluten men fick hoppa ett änkelhinder då tog jag 1an som han hoppat över redan. han var riktigt oskäer men jag var på han extra extra extra mycket så han hoppade ett jämfota hopp och allt blev bara riktigt skumt kånstigt. Men vi kom över. 
Alltså var jag INTE nöjd med den klassen men riktigt nöjd med dagen och LCn. Nu när jag tänkt efter en stund och det gått 1 dag sen tävlingen så kan det vara så att davy är lite höjd rädd? han är ju inte det på träning eller framhoppning men på tävlingsbanan? han kanske bara får en blackout och blir rädd och osäker på tävling när det är lite högre. Inte för att det är särskillt högt tycker jag. Jag är inte höjdrädd och har aldrig varit. Har aldrig fattat poängen med att vara höjdrädd det är ju inte höjden som är något problem hästen tar bara ett lite större hopp men inte alls stor skillnad tycker jag. Men han kanske är höjdrädd? undra det... nej nu ska vi träna på banor på 1m och 1.10m så han blir trygg på 1m och att det blir lätt som en plätt och man då jobbar med störr höjd så han känner sig säker på 1m. kan det vara något? det tror jag! 
Kommentera gärna hur du tycker och tänker. dina åsikter! 
 
film från LC kommer så fort filmen vill komma in på datorn.. 
ÄR så sjukt nörjd med min prins han var undernar på tävlingen! älskar han mer en någon annan på denna jord.
KRAMIIIIS 
 

Grönalund!

Tagga


imorgon dagen jag väntar på...

 
wiiiihhh! 
imorgon ska jag tävla! ska bli skit kul. jag ska tävla Davy i Lc 90 cm och Lb 1m. äntligen ska vi få börja tävla Lb igen i hoppning efter all den motgång vi haft men är nu på språng igen och redo för att sopa banorna med 0-0 fel. jag kommer inte ha så stora krav i Lb men i Lc ska jag såklart ha krav. det  är likom 90 cm. det ska han fixa galant. nu ska jag försöka rida eller långera davy sedan ska mormor, mamma och jag hitta på något. måste även köpa en pressent till lilly som jag inte hunnit göra. för ikväll sla lilly ha fest! ska bli grymt! 
kramis

En skit kul dag!

 
Hallå!
Jag hade en grym dag igår. Super dag! Den började med att min familj och Charlottes familj åt lunch på restaurang J sedan åkte jag Charlotte och hennes familj med deras segelbåt till grönalund! Vi fick gå in båt vägen alltså där dom som åker med båt går in. Ingen kö alls! Vi gick in och ställde oss i kön för att köpa åkband . Vi köade säkert i 20 min... Sedan gick vi till jetline och köade i typ 10-20 min på att åka. Det var skit kul! Sedan gick vi till twister där köa vi i 30 min typ det var också jätte kul! Vi satt längst fram ;) sedan gick vi till lustiga huset och till den nya men det var typ 40 mins kö på alla karuseller så vi sket i dom. Charlotte ville åka fritt fall tult och det såg ut som kön var kort men den var fett lång och jag vågar inte åka den så jag fick stå och vänta fett länge med min rem. Haha. Vi spelade lite på saker men vi failade på allt. Vi åkte radiobilarna och fick köa i typ 15 min. Sedan åkte vi jetline igen as kul. Kö i 25 min...... Sedan köpte jag popcorn och fick köa i 30 min!!! Fy fan. För mycket folk helt klart. Jobbit mycket. Sedan åkte vi båten hem och jag fick äntligen träffa mormor och Ola! Så mysigt att träffa dom. Vi hade husesyn och pratade länge när vi kom hem. Runt 7 tiden red jag davy på ridbanan i 40 min medan dom kollade lite. Han kändes jätte fin och så. Efter den år vi middag eller jag åt middag lite senare för jag red ju. När vi ätit middag såg mamma, pappa, Ola och mormor på let's Dance och medan dom gjorde det fick jag ner och såg på när Amandas kompis red! Sedan så började vi bygga en löshoppnings bana och Ture fick hoppa. Han var grymt duktig och det var grymt kul! Han hoppade faktiskt 1.10m! Riktigt fin liten c-ponny :) 
Kram 

grönan!

 Hola hola bloggi blogg!
vakanade för en stund sen och ligger just nu i sängen och fixar lite småg fix på bloggen. Asså jag har inte hunnit blogga på topp tyvärr. igår kväll hade vi gäste hela kvällen och mamma o jag var på stan. (biler på kläderna jag köpt kommer.Idag ska jag och Charlotte till grönan! ska bli riktigt kul! tagga tagga! Sen kommer mormor och ola hit och ska vara här hela helgen  + tävling på lördag! ska bli jätte jätte kul! <3
lovar att blogga mer idag! kram
 

City!

Hellu! Förlåt för att jag inte uppdaterade igår men jag gjorde så fruktansvärt Mycket. Jag tvättade hela transporten innanför och utanför, jag tvättade fyrjulningen, dammsög Polen, mockade Davys box, red davy och massor av annat.
Iaf nu är jag påväg till city för att shoppa lite men mammi! Ska bli så himla mysigt. Sen ikväll kommer Goa Heléne, Charlotte och Helenes man och deras familj! Ska bli så mysigt! Och imorgon ska jag och Charlotte gå på Grönalund! Ska bli så mega kuliga dagar. Och mormor kommer imorgon! Jippi! Nu ska jag och mamma ha super kul så bloggar jag mer sen. Ridbanan är också klar! Super underbart! Kram


Inget mer bloggning!

Ikväll får bloggen stå still. Det kommer igång imorgon.


Årets varmaste dag! Tagga

Fett nice! Stog att det skulle vara 21+ idag i Stockholm! Så himla skönt! Ska försöka sola mycket idag.
Dagens outfit bara vanlig tröja och ett var vita jeans som typ är fett jobbiga för dom är så himla korta i midjan!
Dagen idag
•skola
•sola
•hoppträning vi får se vilken häst.
•Vardags pysslet i stallet och på gården;)
Nu ska jag bege mig till skolan! Kram

https://cdn2.cdnme.se/4022801/7-3/pic_518893c4e087c307db509d3e.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4022801/7-3/pic_518893d3e087c307f3668c98.jpg" class="image">


Mycket rep inför..

.. Hemmestafestivalen! Jag har inte skrivit så mycket om mig och musiken, men jag älskar musik, jag sjunger hela tiden och äskar allt inom musiken. Det bästa som finns efter familjen och hästarna. Jag äskar att sjunga och jag har faktiskt sjungit för folk några gånger men jag är inte så bra tycker jag. Jag tycker det är kul! Underbart. Jag har faktiskt sjungit för en privat instruktör 1 gång i veckan på Gotland och jag spelade piano ett tag. Om någon vet känner någon som tar privatlektioner här på Värmdö så tipsa gärna! Men iallafall jag ska ju vara med och sjunga med några Goa tjejer på hemmestafestivalen! Vi blev en av måna som sökte till det på min skola, och vi var 1 av 11 st som kom det! Tror det var 11 men sak samma. Ska bli så kul! Vi repar typ massor och låten börjar sitta, vi ska försöka hitta någon dans och ett band namn. Men vi repade men husbandet idag och har tränar utan dom också. Ska försöka uppdatera mer om mig och musiken! Lovar! <3 imorgon blir det mer repa! Kram


Snart en egen ridbana!

OMG ! Snart har jag och min familj en helt egen ridbana! As coolt! Dom började med den i lördags och den är måndag idag och man skulle kunna rida på den imorgon och på onsdag är den typ helt klar men på torsdag ska dom bara göra lite finlir där. Så sjukt kul. Vi kommer ha underlaget paddex för vi tycker och många andra tycker det är ett jätte bra och så vidare.ska bli så kul att få en egen ridbana och dom har verkligen gjort en snabbt och bra jobb!
Den mörkaste bilden är tagen för några min sen. Kram


Fin ponny kärlek

Hej hej! Ligger just nu i soffan och fläskar mig (på Vickanspråk) haha. Har haft en underbar dag med mamma och hästisarna idag. Innan jag red så hoppade jag lite med Nelly. Idag bestämde jag mig för att rida barbacka för han ska ändå inte jobba, bara ta det lugnt och stretcha lite. Jag och mamma red nästan bara i hagen för Laguna var så pigg idag. Så aa. Jag skrittade mest runt men jag kunde inte motstå att hoppa barbacka över diket idag. Var bara så sugen. Hihi. Efter vi ridit så skrittade vi ut en liten bit i skogen och hittade någon stig som värkande mysig men fortfarande lite för blöt. När vi kom hem så tog vi ut dom dräkt i hagen och vi släppte dom. Då kom vi på att dom skulle ha tecken men när jag skulle ta davy så började han busa och sprang runt. Laguna var snäll och kom så jag kunde hålla i henne medan mamma satt på täcket. Bär jag skulle kolla ifall davy var sugen på att komma så stack han igen men han stannade kollade bak på mig och hade öronen framåt. Sedan suckade han och kom skrittande tillbaka till mig!!!! Asså den synen var så underbar! Först springer han iväg stannar och tittar på mig och kommer till mig! Kändes så underbart.. Sedan satt vi i gräset och myste jag och davy. Det var underbart. Fina fina underbara ponny. Love U ❤


Home

Tjenna! Påväg hem och ska rida med mamma! Inatt fick hästarna gå ute för första gången i år. Det tyckte dom var mysigt. Mammi och jag ska rida ut idag. Kul kul! Dagen har varit grym en bra måndag! Tisdag imorgon sen onsdag ledig pgr käna pengar till vän skolan. Sedan lediga torsdag och fredag! Grymt! Underbart väder idag! Sommar!


dag 2 hoppning!

Söndagen 5 maj
dag två var det då ja. Jag tar det kort. lite trött på allt skrivande! haha. Jag och pappa vi gjorde lastade och åkte iväg till mälarhöjden för att tävla hoppning! Jag red bara en lätt c 90 cm för han hade ju tävlat dagen innan och jag vill inte köra slut på han. Jag var med i tävlingen lite för att bevisa för mamma att vi är redo för lätt b 1m igen efter all dess väntan.  Vi åkte kvart i tio för att hinna till bangången. Jag gick banan det kändes bra. banan var rolig speciellt omhoppningen. Jag och pappa satt och kollade en stund sedan begav vi oss till bilen då vi mötte upp mamma! vi lastade ut davy sadlade och fixa allt det sista pysslet. Jag red ner till någon vollt där man kunde rida fram om man ville innan man red fram på den andra banan. där skrittade jag, travade och tog några galoppsprång. Då fick jag komma in på den andra frammridningen och där galopperade jag en hel det och travade. Han kändes ganska trött så jag försökte väcka honom. Efter en liten stund så fick jag komma in på framhoppningen. Där hoppade jag krysset 2 i trav 2 galopp i båda varven. sedan räcket några gånger sedan oxern några gånger. Han kändes väldigt fin Ja, perfekt. lite seg bara.
 
Jag gick bort till stora utebanan där tävlings banan var. jag fick komma in och medan hon innan mig red kollade jag runt på alla hinder. Han kändes inte spänd på något förutom hindret med murar på sidorna och en planka i. där blev han lite spänd. första och andra hindret kändes bra han flög över,  kanske lite sekt. 3an där kom vi väldigt nära men vi fixade det. 4 kändes kanon 5 an var hindret där han var spänd. jag jobbade fram honom för han tänkte stanna jag tröck på han tänkte hoppa men nej.. han stannade. jag gjorde en sväng ganska snabbt och där flög vi över. 6an kändes bra vi började få tempot. 7 bra och 8 bra! vi kom i mål i grunden med 4 fel men jag är riktigt nöjd ändå. han kändes jätte fin och det blev ett stopp för att hangar tittig annars var det bra. Nöjd och nästa helg då blir det LB! lycklig! vi är redo igen nu. vi fixar ju höjden det är bara ifall han tittar som det blir svårare att trycka över honom. Men jag åkte hem med ett nöjt leende. förutom när jag skulle gå till bilen knäckte jag mitt skit knä så då gjorde det as ont och jag blev rädd och jag började grina lite men det gick över ganska fort. HATAR mitt knä! JAG HATAR det! aja. nöjd är jag och davy med. bästa helgen på länge! älskar min stjärn ponny! KRAM
film kommer!
 

En dag på runsten jag aldrig glömmer.. <3

HEJ!
förlåt för att jag inte upptaterat ALLS i helgen men tävlingarna satt stopp på bloggningen, dagarna var så långa så jag har inte hunnit. Men nu ska jag berätta om villken underbar dag jag hade på drömstället jag alltid velat tävla på och så fick jag det, årsta runsten! 
Jag och familjen förutom Laguna gav os iväg ca 10:30 vi var ca framme vid 11:30. Jag, mamma, pappa och nelly gick in anmälde  oss och fika. Vi kollade lite på dom som red i LB.
Jag gick ut och fixade davy och så lastade vi av. Vi red fram ca 30 min. Han kändes väldigt fin och lyhörd. Han var kanon fin måste jag säga. Då var det dags att gå in på banan och bara köra. När vi var på kolektingring (stavning?) så var han okonsentrerad och lyssnade inte tyckte jag. När jag gick in på stora banan började han lyssna mer. Dom blåste i visselpipan och då körde jag. inridningen kändes ganska bra. Vi kom rakt och fint. bra diagonal tyckte jag. Volten fick jag till storleken. Serpentinen kändes sådär han stoppade upp så hastikt i övergångarna.  ökningen blev sådär han längde inte stektet lika bra som han brukar. volten blev väl ok.  skritten blev ok lite okämt tyckte jag. första galoppen där slog han sig fri i övergången som han aldrig brukar göra längre. men volten blev ganska bra. Han var okonsentrerad. halten var allt för ROLIG!! hahah han ställde upp i kors med frambenen så det såg ut som han skulle kissa :'D dog när jag såg det. han stog iallfall stilla. Nästa galoppen kändes bra. Förutom att han tänkte sakta av men jag fick igång honom men huvudet kom upp i vädret men jag fick ner det igen så han gick så fint så. slut inridningen blev bajs dålig tyckte jag han kom inte prick på linjen men rakt blev det. Han var okonsentrerad men hallten blev silla och gämn. 
¨Davy var okonsentrerad tyckte jag. Han vbrukar va det i LC han tycker det är för lätt liksom men vi ska inte rida så många fler nu. Mamma pappa och jag vi skrittade iväg och pratade om ritten och helt plötsligt upptaterar pappa mobilen och ser 70.37%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rekord och mamma gråter jag är skit glad och pappa skrattar av glädje! <3 Jag gick upp i ledningen och låg där i fleeeera timmar av väntan. Men en av dom sista ekipagen red på 73.någonting så jag gick ner på en 2 plats och där stannade jag! JAG BLEV ÖVERLYCKLIG! Jag kom på en 2 plats på drömstället RUNSTEN och aaaa jag har världens finaste ponny!!!!!!!!!!!! vi hade varit där från 11.30-18.30 men väntan var värlt det!<3 underbart! det var den bästa dagen i mitt liv <3 lördagen den 4 maj dagen som uppfyllde en dröm men min dröm ponny davy on the road <3 han är en ponny på miljonen, en av dom få ponnysar som kommer komma någon stans i sin kariär det vet jag och den resan ska jag få vara med om med honom. <3
70.27%.... ovärkligt. och 2 placering på runsten... ännumer ovärkligt... jag fick en enormt fin rosett som var STOR, en sjukt fin placket och en bok och massoooor av ära! 
tänk att lilla jag som aldrig nästan tävlat på fastlandet kommer 2a mot alla dom där sjukt duktiga tjejerna som är med i ponnyallsvänskan! <3 ååå glädje.. <3
Jag och mitt superduktiga Lag från sandö sportryttarförening kom även 4 (precis utanför placering) men vi gick även vidare till finalen i PONNYALLSVENSKAN! <3 så nu trimmas det till finalen och där har vi en skjans och den ska vi sätta för vi är bäst! <3
protukoll poängen
1 Inridning   8
2 Snett igenom   8
3 15 m volt   8
4 Serpentin   7
5 Överg.   6
6 Snett igenom   6
7 15 m volt   7.5
8 Fri skritt   7.5
9 Mellanskritt   7
10 Galoppfattn.   6
11 Mittvolten   6
12 Arbetsgalopp   6.5
13 Halt   5.5
14 Galoppfattn.   7
15 Mittvolten   6
16 Arbetstrav   7
17 Halt   7
1 Gångarter 2.0 7.5
2 Form 2.0 7
3 Sits 2.0 8
4 Inverkan 2.0 7.5
5 Korrekthet 2.0 7
 
  Procent   70.370
  Rank   (2)
  Totalt   70.370% (2)
bilder från dagen

Bloggen fick vila lite ikväll!

Bilder från instagram. Bloggen fick vila och jag med men imorgonbitti vaknar den igen så sjukt mycket tagga till runsten imorgon! Lång dag så aka försöka blogga som tusan!


byta eller inte?! hjälp!

Hej bloggen nu är det ni som avgör!!! 
JAG BEHÖVER FETT STOR HJÄLP.! 
min blogg här har blivit en mini ganska stor blogg asså för att vara min blogg är den stor. Men tycker ni att jag ska byta till horseworld.se?
jag lyckades registrera mig däe men jag vet inte ifall jag ska byta... har typ panikångest! så jävla svårt beslut! snälla söta rara bloggläsare kommentera om jag ska vara kvar eller inte. tusen tack om ni hjälper mig! 
KRAM
http://www.horseworld.se/

Rida!


Tidiga bussen!

Jippi! Har hann med tidiga bussen som går nu. Vi har ingen mentorstid så jag och Lowa frågade vår spanska lärare ifall vi får gå lite tidigare. Och det fick vi. Så nu ska jag hem och rida med mamma fixa davy till tävlingen i runsten imorgon! Taggad! Underbar fredag! As glad kram


Grattis finaste!

Grattis till två fina personer och hela min dag på 3 min


grattis fina!

Videon ville inte komma upp på videofy me efter flera timmars väntan så häst får ni den från youtube istället.

VÄRLDENS FINASTE RIDHÄST ÄR...

..LAGUNA!
HEJ! Laguna var mega mega fin idag på dressyrtävlingen. Hon har faktiskt aldrig varit med på en lok/reg dressyr tävling ifrån WRK min klubb på gotland.
Jag har gjort skit mycket idag så jag är HELT slut! 

Dagen började med massor av pyssel. Ut och knoppa, och allt sånt där tävlingspysslet. så kul! Jag är mästare på knoppar! så sjukt snyggac blir dom faktiskt. riktigt nöjd. När jag ätit lunch åkte vi iväg. det tog ca 8 min att åka dit så det är fett nära. Jag gick till sekiteriatet och visa passet (vaccinationsintyg och allt sånt. Jag tog en startlista och gick till Laguna. vi sadlade och fixade sissta pysslet. Jag red fram. Hon kändes lite stel i ena varvet när jag ställde henne men det släppte. Hon fick så fint, hon var över mjuk nästan så hon ville inte göra hallter.. haha men jag kämpade lite med detdet så det blev lite bättre men inte bra. 
 
"Då var det dags för nr 4 på banan Victoria Gadd på Laguna." det är vi vi gick in på banan och jag skrittade runt. Hon kändes inte alls tittig för något bara helt lugn och fin. Ända problemet var att hon gärna ville ställa huvudet mot staketet istället för att vara rak. 
 
då körde .. allt kändes bra men inte toppen. helt ok eller mer en ok ganska bra. 
Jag red ut från banan med ett stort leende på läpparna och glad var jag. Hon var topp topp. Jag gick upp och hämtade mitt protukoll och vi sammlade ihop 62.44% riktigt bra!! tyckte jag men jag kunde gjort det betydligt bättre men inte idag. ÄR så NÖJD med resultatet och Laguna. Vi gjorde en bra prestation idag. Som sakt jag är 12 år och tävlar mot folk från typ jag gissar på 18-60 år så nöjd är jag som tusan! 
 
efter tävlingen fika vi och åkte hem. När jag kom hem så sadlade jag davy och så red jag och mamma ut medan pappa gick en prummenad med Nelly. vi hade så mysigt och vi hade riktigt kul! 
och efter vi ridit så fick jag åka lite på vår nya fyrjuling! riktigt kul! hhihihi efter det så hoppade jag en massa med Nelly och sammtidigt satt vi mamma och pappa på en kulle och åt jordgubbar, melon och olika korvar. jag åt såklart också och njöt av dagen. nu ska jag bara soffta, blogga, plugga till historia nationella  imorgon och bara mysa och ha det gött med familjen. 
underbar dag och här får ni lite fina bilder från tävlingen. kram

Hej, kul att du hitta in till min lilla galna hästblogg! Och det är jag Victoria med mina två hästar, Davy on the road och Laguna som driver denna hästblogg. Jag bloggar om mitt liv, åsikter, tips och vår väg upp till toppen. Jag tävlar både dressyr och hoppning på min d-ponny tävlar jag upp till LA i dressyr och LB hoppning, ridhästen rider jag LB i både dressyr och hoppning. Vi kämpar och på min blogg kan ni följa oss hela vägen med motgångar och framgångar hela vägen upp till toppen! kolla runt, jag lovar ni kommer fastna