Bana 80-90cm ??

Vet inte riktigt höjden nöjd!!


Hoppträning 1- 1,05m

Riktigt nöjd !


Ponnyn var grymare än någonsin i år 2013!

Hej! nu måste jag skriva snabbt.
Jag ska ut i spöregnet och duscha Laguna och det måste göras. Så jag ska få på mig överdrags byxor stövlar, regn jacka och allt sånt nu när jag ska duscha henne i regnet.. blä!
men fix är alltid kul!
Davy gick så sjukt kanon idag på träningen! kommer exakt inlägg ikväll om träningen + film oom jag får ut något på videofy me. KRAM från en lycklig tjej.

Mascara, läppglans

Godmorgon.. Idag är det tisdag bara tisdag.. Imorgon är det iallafall onsdag och jag ska tävla med Laguna! Jippi! Haha
Idag ska Laguna få vila och davy få hoppträna.
Idag har jag samma kläder som igår förutom byxorna jag har svart/blå jeans idag. Idag kör jag bara lite maskara och läppglans och inte något annat. Det får räcka idag!
Ett nytt stort inköp igår ! Ni får veta senare i ett eget inlägg ;) ledtråd - ridbana. Men iallafall dom ska börja bygga ridbanan idag!!!! Jippi! Haha kram <3


Skillnad Justin Bieber

ASSÅ SHIT vilken skillnad det är på Justin Biebers röst från 2010 och nu 2013! enorm men han Låter lika bra nu som då och då som nu <3
 
2010 Baby
 
2013 I Would
 
bara två exempel men stor skillnad tycker jag. 
kram 
I LOVE you Justin <3

Dessyr är underbart..

Hej hej världen! haha. 
Jag har precis kommit hem från dressyrträningen för Hanchen. Jag är ganska trött i hela kroppen så vi tar detta kort. Jag red Laguna idag på träningen som planerat. När vi kom in i ridhuset och jag började skritta var hon fett tittig på allt. Jag hade väldigt lite tid att rida fram och medan jag försökte rida fram hoppade laguna runt under mig. Jag blev sur och sa till henne flera gånger men hon lyssnade inte. Jag försökte jobba bort henne men hon ville inte släppa det som hon brukar. Då försvann iden efter jag travat och galopperat. 
Dresyr träningen började och hon kändes hyfsat fin. Men hon hade nog in vaknat upp på rätt sida av boxen i morse :`D haha. Han var inte sig själv riktigt. Man kan säga att hon gått HUNDRA GÅNGER så bättre en vad hon gjorde idag tyckte jag. Men hästar kan också ha dåliga dagar. Galoppen tex gick inte alls bra som den brukar. HOn brukar alltid gå bäst i galoppen men idag gick hon sämst i galoppen. det finns inte så mycket att säga. 
träningen gick bra men inte jätte bra. 
 
Vi sätter punkt där. :) 
KRAM på er ALLA goa <3
 

Vickan här!

Hej hej! Just nu sitter jag i busen som alltid. Tänk att jag åkt skolbuss i nästan 2 månader! På Gotland åkte jag aldrig skolbuss eller buss. Kanske hände 2 gånger per år! Men nu åker jag 5 dagar i veckan. Stor skillnad. 
 
Nu ska jag hem efter en lång skoldag. Vi hade amrikansk fotboll i skolan och jag hade igen hjärna i nu kropp idag så jag fattade inget ! Haha 
Nu ska jag hem och äta fixa ordning Laguna sedan blir det premiär när jag rider Laguna för en A tränare! Mamma har ridit henne för hanchen en gång innan hon opererat sig men idag ska jag  få det! Hihi! Hoppas jag får något bra tips till tävlingen på onsdag! Kram

 


Morgon!

God morgon! 
Ikväll är det hanchen träning! Eller först skola så men sen så! Jag kommer rida Laguna så det är första gången hon ser henne! Ska bli kul. 
 
Outfiten idag är väldigt ljus och sommrig. Ljusa jeans, en rosa tunika tror jag det heter ( jag suger 😂) en jätte mysig kofta och min jacka. Jag kommer ha mina Converse som är lite speciella typ ;) haha är taggad iför dagen. Mycket träning inför hemmestafestivalen ! Kram

Ponniiiii

 
Halloj! Snacka om att dagen varit kul! Just nu ligger jag och sofftar för jag är sjukt trött. Jag red ut med världens snällaste Heléne som rider sin islandshäst och Heléne är runt 30 tror jag. Vi hade så sjukt kul på ute ritten. Vi hade världens längsta galopp och det gick undan!! Vi galopperade bredvid varandra i snabb galopp fast hästarna tävlade faktiskt inte! Vi red på en lång väg vid Nora och vi fortsatte in på Värmdö leden tror jag den heter. (Har ingen koll) där red vi ganska långt vi pratade massor och hade så mysigt. Sedan vände vi för vägen där vi tänkt rida var det för snårigt så vi fick vända och rida tillbaka. Vi tog en lång galopp hemåt fast i lugnt tempo men Davy gasade lite.. Haha men inte så jätte mycket. Vi red hem och då var hovslagaren precis klar så Laguna kan jobbas igen. Jag satt av tog av sadeln och sen red jag och pappa ut barbacka ut i hagen! Jag hoppade lite över diket och det var grymt kul! Jag höll på att ramla av mågra gånger och då tex svängde han dräkt efter diket och bocka :"D haha men jag satt kvar. Vi satt av och gick in ch kollade på världscupen!! Jag dog av spänning hela tiden så sjukt spännande!!!! Jag älskar det! Haha. När det var slut gick jag ut och hoppade med Nelly (min hund) vi hoppade typ bana på 1m :) hon var så fin! Hahaahah. 
Kram på er!

Stallpyssel YOLO


Hur ser dagen ut?

God morgon! Just nu sitter jag i soffan och ser på hästhoppning (gikar svtplay just nu ). Rolf vann förra klassen! Stort grattis! :) idag vid typ 11:30-13:00 ska jag rida ned Heléne ! Ska bli så kul så. Davy var inte varm i hovarna idag. Riktigt skönt. Hoppas jag hinner hem till världscup finalen!! Skulle vara najs.
Laguna ska skos idag så hon får stå.

Hoppas värmen håller sig hela dagen så man kan sola lite som jag gjorde igår. Hihi ha det gått! Puss
Bild på mig från igår.


Enkla byten I testat nytt bett!

Hej hej!
sitter just nu och är glad och nöjd!
Jag var inne på bloggen och kollat ny kommetarer. publecera och läsa igenom då såg jag en kommentar där någon skriver att dom är ett stort fan och massor av sånt och länkar till en blogg som handlar om mig! Helt sjukt att något orkar ta tid och göra en blogg om mig! Om mig och hur stor fan den som har bloggen är! helt galet! helt galet glad!
 
AA men tillbaka till hästarna och dagens ridpass!
Idag red jag med mamma. När jag jag tog in hästarna kände jag på davys framben för dom har galopperat runt massor i hagen och då skulle jag känna ifall davy var varm. Han var lite varm i höger fram hov men inte mycket. Jag blev lte orolig så jag hämtade mamma och så gick vi ut på grusvägen så sprang jag med honom och kollade ifall han reagerade (haltade) men det gjorde han inte alls. Helt normalt. Jag var fortfarande orolig ifall jag ska rida honom eller inte, men i bland blir dom bättre bara dom får röra på sig. Jag bestämde mig för att rida honom ändå. När mamma, pappa och jag va i hagen och mockade och gjorde annat märkte vi att Laguna hade tappat en sko.. Mamma kontaktade hovslagaren så han kommer och sätter på den igen imorgon runt 2 tiden. 
 
Mamma och jag vi tog ut hästarna och red i en hage som vi ska göra till en ridbana! så snart kommer dom och ska fixa där! :) Han kändes väldigt fin när jag började rida. Han kändes väldigt mjuk och fin. Han ville jobba kändes det som. Jag skrittade rätt länge och gjorde hallter stälde och böjde mycket l låg form. Jag började sammla upp honom i hög form (högre i nacken) Jag började trava och han flög på bra. Jag gjorde övergångar och fixade och trixade. Jag gick in på en volt och bestämmde mig för att göra så övergångarna sitter i galopp.
Jag fattade galopp 2-3 steg sedan trav och så vidare länge. Han blev riktigt mjuk och riktigt fin i formen. Jag samlade honom jätte mycket och han gick så fint. Jag bestämde mig för att vi ska göra så galopp till skritt och skritt till galopp sitter också. JAg gjorde samma sak som i trav till galopp och jag fick verkligen resultat! detta ska jag lungt träna på. För man gör såna övergångar i La1 - hur långt upp som det bara går. Han var så grymt fin. formen satt helt grymt i övergångarna (hög form hela tiden) han vickade inte på huvudet i galoppen utan han hade samma hela tiden! Jag lämnade volten och galopperade på hela banan. Jag började göra serpentiner i galopp och gjorde enkla byten i varje båge. men vad är engla byten tänker dom flästa? Jo enkla byten är när man galopperar och saktar av till skritt från galopp sedan skrittar men typ 2 steg sedan galopp igen. Det är grunden till att göra riktiga byten. Men enkla byten är riktigt riktigt svårt! hästen måste vara så sjukt sammlad och allt sånt. Det är svårt. Men vi fixade många sepentiner riktigt bra. Jag gjorde även enkla byten på diagonalen och rätt över ridbanan och över allt typ. Jag red också upp på medelinjen i galopp och gjorde hallt som man gör i svåra klasser. fixade det galant! my star horse!! 
 
Jag skrittade ett tag och sedan samlade jag honom lite till och började jobba i trav. Jag gjorde några sluta på diagonalen. Efter det avslutade jag honom och travade av honom. Mamma och jag vi tog en sväng på grusvägen ner till en bro som vi stog och kollade ut över vattnet med hästarna. Det vaer magist. Det är nog en av mina favoritplatser när jag sitter på hästryggen. Vi red tillbaka till stallet och då satt jag av medan mamma pratade med en granne. Jag bad pappa hålla i davy så sprang jag in och hämtade mitt raka gummi bett. Jag satt på det på davy och sadlade av. Jag satt upp och tog en till liten sväng. HAAHA så grymt knäpp men jag blev bara så sugen på att testa rida på det lite. Vi skrittade till hagen och jag skrittade bara lite och typ travade några steg. sedan var jag klar. 
Då var ridpasset kart. Nörjd Vickan och nöjada hästar. :) 
Imgorgon vet jag inte exakt hur ridningen blir utan det finns några förslag jag tänkt göra men vi får se. Efter ridpasset stretchade jag honom och kände om han var llika varm han var inte alls varm och det var jäkligt skönt att veta. 
Kram vickan

bildbomb! :D

Liten bildbomb på hästarna från hagen idag!
  

VIDARE I HEMMESTAFESTIVALEN!

Men guh Jag, Lilly, hanna och nea hade anmält oss i hemmstafestivalen och då ville Julle att vi ska slås ihop med 3 andra tjejer som också ville vara med. Allt förändrades och vi behövde byta och träna in oss på en ny låt på 1 dygn. Jag pluggade pluggade och pluggade.. Det kändes inte bra med den låten, den hade rätt svår text och sticket var riktigt svårt. Gruppen träffades för första gången tsm i ett grupprum och dom kände samma sak med låten. Vi började små pula med andra låtar men vi hittade ingen riktigt bra. Vi sjöng den svåra låten som julle ville att vi skulle sjunga och det lät faktiskt ganska bra. "Låten var Hey soul sister" den är mycket svårare än vad man trodde. 
Men iallafall, vi skulle träffa julle och sjunga för honom och det gick ganska bra. Han fixade acord så det skulle låta bra. Det fanns en 6a grupp till som var riktigt bra. När vår andra lektion på dagen hade börjat så fick vi höra att dom gick vidare. då blev många i min grupp ledsna. Alla viste att nu är det 1 % sjans att vi går vidare men jag hade lite hopp. Jag ville så gärna och vi slutade inte träna. På lunchrasten fick vi låna ett grupprum och vi tränade vi försökte hitta danssteg som funkar och allt sånt. på mentortiden skulle vi gå till julle och träna med mickar. Det lät ganska bra. Jag kom på en idé med sticket att vi delar på det så blir det lättare och låter bättre så vi körde på det. Vi gick sedan till tomtebo och tränade i musikrummet vi hade inte fått reda på något. 
 
På lördagen tickar dageb på och runt 2 tiden ringde jag min kompis Alva och frågade hon hur det gått på tävlingen. Sedan frågade hon om jag skulle vara med i hemmestafestivalen och då sa jag "att jag inte vet varför undrar du? " Då sa hon" det står på facebook och det är en bild på dig" jag fick panik skrek och sa hej då .. överdrivet. Jag gick in på facebook och ser det här underbara
Jag fattade inte, vi hade gått vidare! så sjukt glad!
Vi har gått vidare till stora hemmestafestivalen där det är 13 st som tävlar om att gå vidare till värmdöfestivalen!
det är sjukt många som anmält sig och vi var en av dom som anmält sig och blir uttagna av typ 50 st (vet inte hur många men tror något sånt) helt galet! extremt glad!
nu blir det as mycket plugg på texten och rep med bandet! 
kram en glad vickan!

Nacka forum kläder jag köpt!


Nej inte nationella !

Blä.. Idag fredag = nationella prov i engelska som jag hata. Usch usch suck such ! ! ! !
Jag tränade lite igår och så, så tagga nott.. Fredag är ändå skönt! Helg imorgon. Najs! Vi har musik och då ska jag Lilly Hanna och nea träna med några anda tjejer som vi kommer få slås ihop med om vi ska komma med i hemmestafestivalen så jag ska träna in hey so sister men kan den inte och texten är fett svår. Men jag ska försöka men kan den inte.. Aja det kommer inte gå bra idag käns det som. Kram


Skriver inlägget imorgon!

Hej. Är sjukt trött vill bara sova så det får gå fort. Jag red med Amanda och Lilly och det var sjukt kul! Asså jag skriver långt inlägg imorgon om vad vi gjorde m.m . Sov gott


Rida

Hej! Just nu sitter jag på bussen och lyssnar på Justin bieber! Jag ska hem och rida med Lilly och Amanda. Jag rider Davy, Lilly Ture och Amanda Laguna! Ska bli riktigt kul! Ha det gött i vår vädret för det har jag! ;)


Dressyr träningen *FILM


Riktigt fin tjej på 1,60m!

Hej hej, ni som är vakna! Jag har haft tid att blogga tidigare nu på kvällen men jag fick helt plötsligt lite lust att göra en film på träningen idag! Men det segar dom F A N på youtube. Så ni får hålla en till imorgon. Träningen gick riktigt fint! Laguna var riktigt mjuk och fin till och med lite för mjuk vissa delar då hon ville mycket mer en vad jag bad henne. I slutet blev hon väldigt trött efter att jobbat effektivt länge i jätte fin form och hon jobbade jätte bra med ryggen och hon skummade mycket. Kändes jätte bra. Vi tränade på rörelser i LB1 för jag och Laguna ska tävla LB1 på Värmdö ridklubb den 1 maj (en onsdag) alla är lediga då. Men det känns bra och vi är taggade till tusen. Första dressyr tävlingen på Laguna på fastlandet!

Förresten tack för att 83 st följer mig på videofyme, 413 följer mig på instagram och många andra sidor! Tackar ❤ har jätte ont i huvudet så ska släcka lampan nu. Kram på er alla söta !


Sista lektionen


Amen tjeeena!

Hej på er! 
Jag kom typ till skolan vid 07:50. Det var spanska dräkt på morgonen och nu sitter jag vid ett bord med Lowa och väntar på att dom andra ska sluta. IDag ska jag rida LAguna på träningen för Åsa tror jag. Blir najs! Jag ska försöka rida davy innan för jag rider kl 19:30. Idag är det typ sofft lektioner språk, 40 min rast, drama, idrott (ute :(
) och matte tror jag :/ Någon gång i veckan ska jag till nacka formum och köpa ett par nya solglasögon.
ha det gött.

Appen funkar!!!!

Nu är jag as glad! Appen funkar igen! Det betyder? Mer inlägg!!! Wihe! As gladish. Mår bara riktigt illa just nu.. Känslan att spy. Bläääää hoppas det bara är tillfälligt ! Nu ska jag släcka lampan eller snart.. Kram och god natt :*


Målen 2013 har förändrats

Mina mål... Ja, jag har mål mål jag så gärna vill klara men jag tror inte jag fixar alla, man har dröm-mål och mål man ska klara till 120%
 
MÅLEN MED DAVY 2013 Hoppning
Att rida riktigt säkra rundor i LB med placeringar och felfria rundor.
Nu när vi är igång igen och han hoppar klokt vill jag se till att vi får till dom här säkra rundrna som vi har haft men jag vill komma tillbaka där vi va innan jag flyger iväg. Men det här målet kommer nog bli klart om någon vecka då vi ska börja tävla LB 1m igen. 
Börja tävla LA så småning om säkra rundor.
Detta mål hoppas jag vi får till senast innan höst terminen. Eller det ska bli av. Om det går som planerat och Davy blir klar på LB med säkra rundor och så. För jag och davy är klara med LC tycker jag. Vi hade målet förra året att starta LA i höstas men han blev halt så detr fick jag strycka så nu ska det bli av för ni är vi på topp hoppas jag!
Vinna bli placerad i DM
Det skulle va en stor öppning för oss för att starta högre klasser
Säkra på LA kvala till Msv.
Ja, i höst skulle det vara grymt ifall vi kunde få till kval och tävla Msv litet dröm mål sädär ;)
 
MÅLEN MED DAVY 2013 DRESSYR
•Placeringar i LB.
Det målet är litet det kommer liksom ske vilken dag som helst. grym ponny plopp!
Fortsätta tävla LA med riktigt fina % och placeringar
Vi har ju startat LA så jag vill fortsätta med det och köra hårt! Vi står på reserv på La1 tävlingar här framöver.
Vinna PAS med laget!
......
Rida LAp1 och kvala till högre klasser
Ja, det målet hopps jag på att lösa i höst!
Göra globenkval till ponny kuren
typ omöjligt att uppnå iår men snart så, om något år. Dröm mål ;)
 
MÅL MED LAGUNA 2013 HOPPNING
•Säkra rundor i LC med placeringar
Ja, dom börjar sitta riktigt bra så detta mål är nästan borta!
hon är bäst min fina flicka!
Säkra rundor i 1,05 med placeringar
Vi har ridit det tillsammans en gång men det gick inte så bra, men det målet ska nog också tas bort snart!
•Debutera i LB 
Jag hoppas vi är redo för det i sommar eller efter sommaren, bara vi hittar galoppen för höjden är inget problem utan det är galoppen vi måste hitta för att kunna fixa dom högre höjderna. För både jag och Laguna har höjden det är bara galoppen som måste hittas. 
Ett slut mål på året tävla LA
Det måtet tror jag tvätt inte att jag kommer få uppnå iår pgr samma sak...
 

MÅL MED LAGUNA 2013 DRESSYR
•Snygga rundor i LB placeringar höga %
Det sätter vi snart, vi är på gång i dressyren och snart LA!
•LA kommer vi debutera i innan sommaren
Detta mål hoppas jag att kommer ske. JAg tror mamma anmält mig till en LA snart :)
•kvala till Msv 
Tror inte det kommer ske iår men man kan drömma <3
 
 
LÅNGSIKTIGA MÅL MED HÄSTARNA 1 MÅL KOMMER STÅ FÅR VARJE HÄST
Med Davy: 
Starta/vinna ponny SM och få uppleva NM med mina finaste och underbaraste ponny som jag aldrig kommer glöma och kommer alltid finnas i mitt hjärta <3 Det får vara omöjligt och många tror säkert att vi stannar på LB men jag har drömmar jag vill och jag ska försöka, vi är bäst tillsammans jag har gjort stora förändringar på davy sen vi köpte honom. Man måste förstå honom, han är speciell. JAg är säker på att ingen annan skulle klarat att göra denna föendring för det är ett sånt speciellt sett man måste göra. och jag kan inte fatta att jag klarat det.. Men vi kan och vi kommrt göra ALLT.
•Med Laguna:
Att få vara en av dom yngsta juniorer som vinner/placerar sig i SM med en liten ridhäst. Det skulle vara helt grymt fantastiskt! underbart! Att få vara med om något sånt med henne skulle vara helt fantastiskt. Kunna bevisa för hästfolket att åldern inte spelar någon roll det är hur kul och hur mycket kärlek man ger till hästen. JAg är helt övertygad om att det är det som gör en till vinnare och gör så hästen mår som bäst! Jag vill bevisa att man inte behöver slå eller tvinga hästen till något man inte vill, man ska göra det för att man tycker det är kul och aa det är det viktigaste. Skilnaden Från LAguna när vi köpte henne är helt sjuk! helt otrolig! hon är en helt annan häst i mmuskler och allt! hon är en super star och jag tror hon kan utväcklas mer om hon klarat det hon gjort nu för hon är min vita stjärna <3

På väg till träningen!

På väg till träningen!


Ponnyn levererade på tävlingen!

Men tjena! Nu ska ni äntligen få läsa om hur grymt dressyr tävlingen gick i Lördags! 
Känns som att det är dags att skriva om nu kanske? Jo vi tar det kort den här gången.
JAg startade min klass LB1 kl 19:05!!! sjukt sent men skönt att starta så sent! slipper man gå upp mega tidigt. Det tog drykt 1 timme att åka till Stäcket där tävlingen var. Vi kom dit och då anmälde jag mig och gick och fika. stort hiss till deras fik/resturant! ajukt mysigt och AAAA så bra. HAHA. Efter det Lastade jag och pappa ut sjärnan och sadlade gjorde det sista putset. (måste bara säga att jag blivit sjukt bra på att knoppa! gör helt perfekta knoppar, lika låga lika hårda jag typ proffs bra!) JAg red fram och han kändes hur grymt underbart bra som helst. ALLT satt. Kanske lite låg i formen men aa anars var det mesta bra. Jag kom in på banan och domaren kollade jag kände mig taggad och davy med. Vi ska göra sitvationen till den bästa. Jag skrittade fram till domarbordet så han fick kolla. Han var inte alls lika spänd som sist så jag kunde köra. Då körde vi. Alllt kändes kanon lite slarviga vägar och låg form ibland och aa fejlade lite på ökningen gjorde den inte så bra som jag brukar. men domaren tyckte allt var ganska bra eller riktigt bra vissa saker! då blir man glad. Jag gick 9 på ökade skritten som är bland det svåraste! glad så glad! Jag slutade min ritt på 65.0% kände mig så nöjd men fattar ni hur nära det var en placering... fattar ni?!? så sjukt nära! det skillde bara 17 hundradelar... kändes riktigt surt. riktigt surt! 
men jag hamnade precis utanför placering och då var det 7 av 24 tror jag. MER än nöjd!
 
kram vickan fler bilder kommer!

Livet rullar på riktigt bra!

Tjaba tjaba! 
Dålig upptatering, ja jag vet.. Blogg.se appen fungerar inte så jag har haft svårt att blogga för jag har inte orkat hämta en dator och sätta mig ner och skriva. Men nu så, nu är jag igång igen! Livet rullar på riktigt bra! mycket kul händer, tävlingar, hästar på topp! Känns bra! Just nu ligger jag och latar mig som en korv efter att jobbat efektift och blaaaaaa.. Jag lyssnar på musik, kollar facebook, bloggar och kollar lite skolarbete-läxor.. 
 
Ja i skolan idag var det Nationella bajs prov i engelska, ämnet som jag SUGER på tycker jag. Asså det gick sådär men ja helt ok. Har varit trött och känt mig varm i pannan men det känns bra nu. Fortfarande trött men ja ja. Efter skolan stack jag hem åt nudelsoppa och tog mig ut till stallet. I stallet packade jag in alla saker till hoppträningen och tog in mina två super stars!  Jag bestämmde mig för att rida Laguna idag på träningen. Hon behöver också hoppa lite som bara hästar kan! haha vad stört det lät :,D  haha.  
Hoppträningen då? Jo det gick ganska bra faktiskt!
 
Jag red fram, då travade jag med övergångar skritt och halter, jag backade henne och berömde. Jag Galopperade och då gjorde jag mycket övergångar till skritt från galopp. Jag gjorde även halter från galopp. Jag testade gasen och bromsen. Hahaa.. Vi började hoppa, vi hoppade först ett räcke som stog på långsidan kändes bra, lite stelt men hon vacknade och kom igång fort. Efter det hoppade vi en oxer som stog tidigt på diagonalen. Hon stannade en gång för hon var tittig och då fick hon för liten galopp så jag borde varit mer på i det läget. Sedan satt Pontus ihop små banor på massor av hinder och en kombination. Det kändes bra. Jag försökte få till att få ridhäst avstånd för laguna har så jäkla små galoppstrång (ponny galopp typ) så jag försökte få fram henne mycket så vi skulle få till dom där 5 sprången och 4a. Och det fixade vi till såklart. 
När träningen var slut Lastade vi och drog hem. När vi kom hem gör jag det vanliga, stätchar och maserar, sjölde av svätten från Laguna och borstade lite. När hon var klar tog jag in henne i boxen och tog ut min ponny prutt :) haha busfröt! Jag tog av täcket och satt på ett träns. Pappa var snäll och mocka så jag passade på att ta en snabb barbacka tur på grusvägen som har ganska bra underlag just nu. Jag skrittade travade och galoppa lite på vägen! Han var så fin, speciellt i galpoppen. Fast busig var han. Jag kunde ha honom sammlad och ha honom i en fin hög form! haha <3 kändes sådär GRYMT! 
Jag är asum nöjd med Laguna på hoppträningen och nöjd att jag fick ut lille sötnosen också. 
 
KRAM på ER alla goa bloggläsare!
 
här får ni en liten bild på mig! Det var länge sen senast ;)

Bussen


Disco. ✌


Äntligen! 🙌

Hej! Är typ as glad, det är ju fredag!! Ååå helg imorgon.. Så underbart! Dagen kommer bli kul, först tråkskola, sedan hem till Amanda och fixa oss till discot! Och klockan 6 ska vi vara på disco till 9 så inte så länge. Så hästarna får vila och mysa. Då bli Davy glad. Han har gått hårda pass hela veckan. Imorgon är det dressyr tävling i stäket! Tagga! Kram


Hinner inte! Natti natti!

Å men shit vad allt gick fort nu på kvällen.. Vi var hemma typ 21.20 och jag mockade, fodrade, bytte till utetäcken från flecetäcken och tog av transport skydden.. Sedan vag jag inne i huset typ 21:35 då åt jag lite yoghurt och plugga spanska, sedan hoppa jag in i duschen och duscha, sedan plugga spanska och svenska sedan torka håret och så vidare. Så kommer skriva om dressyr passet imorgon! (Min mobil hade damp när vi skulle åka till Ridhuset för hade tänkt lägga ut några fina bilder men det får bli i morgon. Kram Vickan!


Tack mamma!!

Hej! Tusen miljoner tack mamma för att du köpt glansspray och flugspray! Tack tack mammo! Älskar dig mammo!


The Typical jag såklart!

Så himla typical jag.. Ja försöka lägga ut en "the typical" bild varje vecka!


Det gamla vanliga

Hola amigos! Haha dag sitter jag dom vanligt på bussen påväg hem. Dagen var vanlig i skolan. Det har varit sjukt bläää väder idag i skolan. Usch! Bara regn och kallt. Det är i allfall inte mycket snö kvar nu! Najs. Haha Amanda råkade trycka upp sin fot på mina byxor vid bussen så har fått en fläck! Haha intressant! 💩 Haha! Kram


Converse

Wi! Idag ska jag ha mina Converse! Hade tänkt ha min vår jacka men det är lite kallt idag. Dagen ser ut så att det är skola till halv 3 efter skolan vet jag inte sedan när pappa kommer hem ska vi till Sandö och rida igenom programmet till lördag! Imorgon får han vila för då ska jag på disco.. Haha ! Min outfit idag är blå tröja och ljus rosa jeans. Kram


berättar om träningen!

Träningen gick sådär. Kolla så får ni veta! Filmen blev lite fail för man för mig inte så bra men ni får lyssna med elefant öron! haha XOXO Vickan
v
 
 

Mys

Hej! Sitter på bussen idag igen såklart och är påväg hem! Är skit trött verkligen. Helt slut! Haha har haft en jätte kul dag i skolan, vi var på fotbolls planen och hade mysigt! Haha riktigt kul. Nu ska jag gå av bussen. Imorgon ska jag ha vår jacka för det är helt sjukt varmt och skönt ute idag! Kram


Onsdag..

Mitt i veckan är det nu då. Ööö kan det inte bli fredag eller bara helg! Orkar inte mer nu. HAha men ett till lov skulle inte sitta helt fel. Men snart så är det sommarlov iallafall! Min outfit idag är ett par slitna jeans vid knäna och en typ aprikos färgad tröja son är as mysig. Sedan är ljusrosa väska och min dator. Ikväll blir det dressyr träning för Åsa på grannarnas ridbana. Då rider jag Laguna fast det är dressyr tävling med Davy. Helgen men han fick gå för hanchen i måndags och hoppträning igår så han får ta det lugnt. Bloggar nog mer i skolan eller så. <3
XOXO Vickan


beslutet

Hej!
Nu börjar Tisdagen ta slut och jag har duschat, fönat håret och bra myst och fixat mig lite. Tisdag = hoppträning. Förr förra veckan hände eller vad man nu ska säga att träningen gick åt helvete på ren svenska och ja, det hände en sak som jag tycker är oskysst och ja jag vill inte säga mer än så. Men det är så att jag hoppar i en hoppgrupp där jag är absolut minst. JAg är bara 12 år dom andra i min grupp är 16 - runt 40. Och dom rider stora ridhästar och en av dom hoppar 1,40 idag på träningen te.x. Alla är jätte goa och underbrt snälla, men jag förstår att min tränare har svårt att lära ut på ett shyst sätt mot en 12 åring och mot en 30 åring det är ganska stor skillnad. Pontus tycker också att jag ser mycket äldre ut för jag är så lång, rider d-ponny och stor ridhäst när jag bara är 12 år. Han tycker också att jag rider som om jag är ca 16 år. Det har han sagt.
Jag försöker tolka det på ett bra sätt, eller det gör jag man blir ju jätte glad när man får höra något sänt från en b tränare. Iallfall jag hade tänkt att sluta rida för honom eller jag har haft besluts ångest och inte riktigt vågat åka på en träning för det har känts jobbigt och så. Jag har funderat massor och det är därför jag inte bloggat på topp för att jag funderat så. Men idag i skolan skickade pappa ett sms om jag skulle rida eller inte och då svarade jag att jag kör. Jag är stark, jag klarar det och jag ger honom en till skans. Om jag får var ärlig var jag skit nervös. Men vi körde. 
 
På framridningen kändes det bra jag fick jobba själv och Davy kändes mjuk och fin men lite överpigg för att han har vilat några dagar innan måndagen för jag var helt slut efter tävlingen. När vi hoppade fram hoppade Davy med stora språng men han blev mjuk över hindrerna efter några hopp. JAg tänkte MYCKET på min sits att jag inte ska luta mig innåt i kurverna, att jag ska titta rakt fram efter hindet och inte titta ner. Det fick jag beröm för. JAg vill verkligen framåt. Vi hoppade en liten bana idag som inte var komplicerad alls utan några oxrar och recken. Vi hoppade bana på 90 cm kanske men sista hindret låg på 1,10m nästan :). HAn kändes väldigt fin! mycket mjuk för att jag var mjuk och avslappnad, men han gasade när det var linjer så då fick jag hålla i honom lite. Han vägrade någon gång och en gång höll jag på att åka av för vi kom helt parfekt på hindret men helt plötslikt precis framför hindret tvärnita han och flög åt sidan så då åkte jag ner lite på halsen men jag hittade balansen fort och kom upp i sadeln fort. Jag koregerade honom och han hoppade fint efter det. 
träningen kändes faktiskt riktigt bra. Så jag har beslutat mig för att fortsätta för Pontus hela denna termin och sen får vi se vad resten leder till. Det är mitt beslut och jag känner mig stark i det nu iallafall. 
 
film ska jag försöka få ut på video fy men det dampar men ska försöka lösa det. 
Kram Vickan
 

Bussen

Men tjeeena! Sitter just nu på bussen och är på väg hem. Dagen har varit ganska skofft och lugn! Bara 5 lektioner. Efter skolan ska jag äta, soffta och till sist blir det hanchen träning! Tror jag ska rida davy då. Kram Vickan


Debut i 1,05m och en riktig jäkla bra 1m runda!

Snabb utvärdering! Ikväll kommer jag göra ett klokt inlägg om tävlingen men ni får höra snabbt nu.
Nöjd med min prinsessa!!😍 I 1m gick vi felfria i grunden och sedan gjorde jag en dum sväng så vi petade hindret så 4 fel.. Om vi inte hade gjort deg skulle vi placerat oss som nr 5! ❤ Sedan red vi 1,05m debut! Jag hade bara en kvart på mig att rida fram och gå banan så det blev jätte stressigt så Laguna blev spänd så vi vägrade ut oss på nr 2 men det kändes bra ändå. Vi skulle satt en nolla till om det inte blivit så stressigt så är jätte nöjd! ☝❤
Kram
Det kommer komma proffs bilder för det var en tjej som fotade mig som ska skicka dom till min mamma! <3


outfiten till imorgon!

imoorgon ska jag ha min nya hv polo outfit! kommer bli så snyggt!
 
såhär ser den ut fast i mörk BLÅ 
 

inte bästa ridpasset...

Hej! Sitter just nu i soffan och myser framför tvn med mamma och pappa. Ikväll har vi haft så mysigt så. Vi har ätit tacos. 
 
Dagens ridpass gick inte alls bra med Davy. Jag skulle trimma lite dressyr men det blev inte så mycket trimm. Haha. Davy har stått i 2 dagar så han var väldigt pigg. Sedan blev jag stark och krävde för mycket just i det här läget där han var pigg och inte forstog. Då blev jag sur som man inte ska bli så allt blev fel typ. Men jag försökte och vi fick till lite iallafall. Inte bästa träningspasset. Jag var ostabil och davy lite överpigg. 

Medan jag ridit davy red mamma och pappa på laguna så jag satt upp på henne för att känna hur hon kändes och om hon var pigg eller lat. Jag jobbade henne en väldigt kort stund men jag ville bra känna hur hon känns. Vi ska ju TÄVLA imorgon! ska bli så kul. Imorgon står jag kravlös. Det jag vill är att vi går felfria men vi får se heltänkelt. Vi kommer bara rida LC 1m. Det är också nära till oss för det är i gustavsberg och det tar typ 10 min dit så det blir skönt. Ska bli såå kul! <3 
 

Outfit nacka forum!

hej! 
nu ska jag till nacka forum med mamma. Jag tänkte köpa till smink och så. 
outfiten idag är tunika, mocka jacka i röd vita byxor och en sygg väska. 
bloggar mer sen kram!

Gör som 400 andra underbara!

halloj! Är typ as glad för jag har nått ett instagram mål! 400 följare! Så jäkla götttttttt :) ni som följer min blogg eller soM hittade min blogg precis, passa på att följa mig på instagram så får ni lite mer och snabbare uppdateringar om mitt liv ocfobins bilder 1474 bilder! Så in på instagram och sök på vickanodavy ! Gör som 400 andra! Kram blogg.se appen fungerar inte så kan inte lägga upp bilder.... Oh nouuuuu😭

laddar och planerar inför hemmestafestivalen

 
Hej!
Just nu ligger jag och planerar via sms med Lilly om hemmstafestivalen!
Hemmesta festivalen är en festival där man uppträder och tävlar mot många elever från hela min skola! JAg lilly har anmält oss till audition. Sen efter audition går 10 gartister/grupper vidare till sjläva fetivalen. Den som vinner hela hemmestafestivalen går till värmdö festivalen och då tävlar man mot alla skolor på hela värmdö! skulle vara riktigt häftigt att vara med om. Liksom en dröm att lyckas lite genom musiken. Jag och Lilly har pratat med många och vi försöker få ihop ett band. Så här hoppas jag och tror det kommer bli: Jag och Lilly solister typ sen tror jag Hanna och Nea skulle vara med och sjunga lite i bakrunden och sjunga med i refrengerna och sånt. Sedan kände Lilly en kille som har kompisar som kanske kunde kommpa oss med gitarr, kibord och piano. Det skulle vara riktigt häftigt och kul! Jag och Lilly har skrivit massor av förslag och planeringar, hoppas vi får ihop det och vi ska göra ALLT för att övertyga Julle (musikläraren) om att vi kan och fixar det här som riktiga artister. Vi kan, hoppas jag... haha <3 Vi har börjat planera nummret, lite om vem som gör vad och så vidare.
 
Hoppas ni kommer och kollar på festivalen även om jag inte är med. Eller om ni ställer upp själva! sista anmälnings dagen är idag och den stänger kl 23:59. Så passa på! 
gilla hemmestafestivalens sida på facebook → http://www.facebook.com/hemmestafestivalen?fref=ts
 
stora kramar Vickan och önska oss lycka till! <3 
 
riktigt ful bild men hittade inte den bilden från kyrkan men aja.. 

Doktorn


Doktorn


Doktorn

Hej! Sitter just nu i ett väntrum och väntar på att jag ska få kolla mina ögon.. Ska bli så skönt att få veta vad det är. Jag missade typ mer en halva musiken... Så dumt! Men Aja sånt är livet sånt är livet så mycket falskt fins det här... Haha skoja :D tänkte göra ett video inlägg någon gång idag. Kram på er alla där ute.


Planering-fredag

-skola som vanligt
-ska till doktorn och kolla mina ögon (dom är jätte torra och jag blinkar hela tiden så vi ska se om jag är allergisk eller om det är något annat) 09:30 -...
-tillbaka till skolan
-hem och trimma hästarna i dressyren
2 ridpass imogon hoppas jag :)
-bara fredags mys, blogga, påbörja ett långt inlägg om min förändring i hanteringen och omvårdnad efter och innan träningarna det hände något med mig efter denna höst. En lång historia

XOXO Vickan ❤


Tävlingen! *FILM*

OMG OMG OMG OMG!!
fy usch vad seg jag varit på att uppdatera! as besviken på mig själv helt enkelt..
Tävlingen gick iallafall grymt! orkar inte skriva värsta romanen om tävlingen så kör kort. 
 
Lördag Laguna:
Vi kom till tävlingen allt kändes bra. Vi lastade ur henne och det var alldeles för tidigt märkte jag.. Fick gå runt och vänta ett tag innan jag fick gå in och rida fram i ridhuset..SÅÅ klantigt.. När jag gick banan kändes det riktigt bra, det var en såndär omhoppning som jag och laguna bara kan köra som bara vi kan om vi kommer dit. Framridningen var ganska kort. Jag hann trava och galoppera fram henne lite innan framhoppningen. Jag hoppade krysset några gånger sedan räcket och oxern några gånger. Hon kändes fin men lite lite seg men inte mycket! Nu var det dags att gå in på banan. Jag skrittade runt kollade noga på alla hinder travade lite. Sedan sa dom "Victoria varsegod och rid" Jag fattar galopp från skritt och styr mot första hindret. Vi kom lite nära på 1an men det flöt på bra ändå, sedan 2an där kom vi bra vi var raka och påväg till nästa hindret. Vi kom med än väldigt bra galopp och fin båge men heltplöttsligt blir hon osäker, åker ut på sidan och travar och saktar av till skritt medan jag jobbar med skänkeln och sporrarna. Men det blev ett stopp. Jag gör ännu ett nytt försök och då tyckte jag hon var dum. Hon bara dog. jag tröck fram henne till hindret och gjorde en korigering. hon ska lära sig att man hoppar. Vi hade ett försök till. Jag fattade galopp var bestämmt och vi flög över trean. Sedan flög vi över 4an och 5an som var ett våg hinder. 6an kändes riktigt bra! toppen. sen 7an och 8an också. vi kom runt och jag är nöjd. men nästa gång ska vi sätta den. 
 
Söndag Davy!
Nu var det dags för ponny pluppen och jag. Nu hade jag inga krav efter vår långa svacka ända jag ville var att gå felfri så vi kan köra högre kasser igen. Först skulle jag rida en clerauround 80 cm. Vi kom till platsen vi anmälde mig och så vidare.. Dags att gå banan! Riktigt lätt bana kändes skönt. Vi satt i kaffeterian ett tag sedan gick vi och tog ut davy ur transporten. När jag gjort det märkte jag att jag tagit med mig fel sadeljort!! paniken inom mig asså.. jag hade fått med mig lagunas sadeljord... extremt klantigt. Men vi fick på den fast den var förstor men vi fick så den satt spänt och bra. Jag satt och började skritta.. än en gång satt jaag upp alldeles för tidigt.. JAg fick få runt och skritta i 1 1/2 timme!! han fick iallafall vänja sig med omgivningen länge :D. Äntligen fick jag komma in på frammridningen. JAg travade och allt sånt. Han kändes väldigt lugn och seg(bättre en pigga davy för då blir han lite galen så han var kåntrolerbar!) Framhoppningen kändes grym han var lugn och lyssnade bra. Då var det dags igen. Jag kollade in alla hinder han kändes lugn och tyckte det var roligt. JAg travade och galopperade lite. NU sa dom vicktoria varegod och rid. Då körde vi. Davys och min stund, vi kom lite hackigt men bra på första hindret, jag kände att nu är det vår tur vår dag, tvåan händes riktigt bra, bra bjudning och allt sånt.3an blev också riktigt bra. 4an var nog bäst eller kändes grymt! vägen till 5an ginade han på så jag var rädd att vi skulle komma heeeelt fel... men vi fixade det lätt. 6an kändes också jätte bra. Sedan hade vi sista hindret kvar, hindret som han varit lite spänd på. Han tvekade men jag var på han så han flög över! min känsla så är obeskrivlig.. så otroligt skönt var det! efter ett halvårs uppbehåll utan tävlingar och uteslutningar på första hindret har vi äntligen gått felfritt! så sjukt skönt!!!!! svackan är över! i´m back! gläääädjeeee... <3 felfria och rosett. 
 
Nästa klass LC 90 cm
Jag red fram han kändes lite seg men lyhörd och slssnade på mig så bra så. Frammhoppningen kändes inte så jätte bra men helt ok. Han var ganska seg och trött men jag fick igång honom. Då var det dags för nästa klass med davy, banan kändes bra omhoppningen ser kul ut och svängar som är bäst för mig och davy. Men jag ska inte sattsa bestämmde jag, mamma och pappa. Det jag ska sattsa på är att gå en dubbelnolla. då kör vi. första hindret kom vi väldigt hackigt men det kändes bra. Det kändes som att nu kör vi. 2an kändes jätte bra. 3an kändes jätte bra vi flög igen. Sedan kom vi till 4an.. JAg var helt säker på att han rev men den låg kvar!! så sjukt skönt... trodde verkligen att han rev. men vi klarade det. 5an tveckade han lite på men vi fixade det igen. 6an kändes jätte bra samma med 7an nu var det sista hindret i grundomgången, vi kom lite stort och lite jemfota men vi klarade det. Nu var det den efterlängtade omhoppningen! trodde faktiskt inte att det var sant, jag tänkte att jag inte ska sattsa så jag var lugn och red i lugnt tempo och sattsade på svängarna istället. 9an kändes jätte bra sedan svängde jag till 10 an som kändes kanon och sedan en tll snabb sväng till 11 som blev jätte bra. SÅÅÅÅ glad! vi fick den där dubbelnollan som vi längtat efter. min smidiga ritt lädde då till en 3dje placering! såå glad, det var som en lite schock! grymt glad! 

 

I'm ready!

Hej och godmorgon!
Har verkligen inte sovit bra i natt, somnade kl 01 typ och vakna 09 typ..men jag är sjukt taggad och redo för tävling! Idag kommer jag och Laguna köra på röd outfit alltså röd kavaj, rött schabrak och luva + benskydd! Älskar den outfiten hon lyser verkligen på tävlingsbanan. Jag ska strax gå ut till henne och göra henne riktigt fin. Tävlingarna startar kl 15:00 och då är det en klass innan mig så det är ett tag kvar till jag startar. Kram


ganska kul faktiskt!

Hej igen! 
Har precis kommit hem från att varit på gustavsbergsbadet och ika maxi. Är helt slut.. verkligen helt slutkörd. Man jag har hafft en riktigt kul dag med päronen :) Vi åkte till badet ca 3 var vi där, vi bytte om till badkläder och duscha med mera.. När vi kom in vid alla poler gick vi ner i någon pol där vattnet var skönt, man kunde även simma ut och det gjorde jag och pappa, det var sjukt KUL! as kul! Det var typ någon ström som gick as fortman kunde liksom inte stanna man bara åkte och åkte och åkte, jätte kul och man höll upp värmen så man blev inte kall. 
Sedan gick vi till en pol där man träningssimma men det var skit tråkigt så jag fick med mig pappa så drog vi och åkte i vattenrushbanorna så JÄKLA kul! mega kul! man åkte i stora bad ringar och bara körde, man fick åka utan ring också. Stort hiss! Det fanns även en annan rushkana som var jätte kul den med. Sen fortsatte dagen där. riktigt mysigt och fräsht bad! rekommenderar typ :P haha! 
 
Efter vi varit där åkte vi till ika maxi och handlade. Inte så spänade men ja det var det jag gjorde på ika maxi! Strax blir det raclette med the family Gadd och mys! 
 
Imorgon taggar jag tävling med Laguna, vi fick tag i dom som anårdnar tävlingen. Det blir ju dubbelanmälningsavgift och vi hade anmält mig till den tävlingen med Laguna men det blev visst något fel så vi får efteranmäla till 1 klass då. för jag skulle varit med i LD 90cm och LC 1m men nu blir det bara LC 1m. 
Tävlingen är i Haninge så kom gärna dit och kolla! Det är eftermiddags hoppet heter det så då är det på eftermiddagen. Så pyssel på förmiddagen! Så på söndag blir det tävling med älskade ponnyn äntligen! Vi startar LD 80 cm och LC 90 cm för han har vägrat senaste tävlingen han är bångstyrig, så jag ska hoppa lättare lägre klasser så jag kan dunka över honom. kram
 

funderar på att beställa någon av dom här bilderna på mig på Laguna och mig(klicka på länkarna)
1. 
http://ridskolefoto.se/image/view/96953
2.
http://ridskolefoto.se/image/view/96954
 

Två hästar två ridpass.

Hej igen, jag ska snart åka iväg till gustavsbergs badhus och typ gå på deras äventyrsbad, bubbelpool, spa, simbassänger och allt sånt! Ska bli grymmt kul! Nu vid 1 så red jag laguna kanske en halv timme det gick inte så bra, jag red i snön i en hage och det gick typ inte att jobba henne där, och hon ville bara till davy för mamma stog och höll i honom.

Efter henne så red jag Davy typ 15-20 min barbacka, det var samma svårt att jobba honom i den höga snön men han var mjuk och fin! Så strax ska vi åka!
Kram


Följ mig på blogglovin!

Hejsan! 
nu tycker jag att jag verkligen kommit igång med bloggen! jag har liksom haft runt 200 unika läsare dom här 2 senaste dagarna. Så nu har jag fixat bloglovin så ni ska kunna följa mig där och se när ny inlägg kommer! skulle betyda mycket ifall ni följer mig där ! knapp finns på sidan av bloggen och ni kan öven klicka här
→  klicka här  ←
kram och hoppas ni följer bloggen där!

God morgon!

God morgon! Vakande för en halv timme sen typ.. Jag jag legat och smsat med Felicia ganska länge nu, hahaha! Finns inte så mycket att säga, jag har sovit gått och så.

Dagens ser ur såhär:

Mysa nu på förmiddagen
På eftermiddagen ska pappa och jag.
åka till någon simmhall och bada.
Försöka rida, iallafall Laguna.
Om tävlingen blir av med Laguna imogon( det har blivit något strul och vi får inte tag i dom som anordnar tävlingen) men om det blir av ska jag göra i ordning henne.

Ha det gött igelkött 👈


det är ni som gör så jag bli gladare och starkare!

jag blev otroligt glad när  en tjej som heter Emilia skriver det här till mig på facebook:
 
ja verkligen! Du, måste bara säga att jag är sjukt imponerad av dej, du rider skitduktigt, och du lixom verkligen LEVER för hästar, och tar hand om dom SÅ bra, yo go girl! <3
 
Man liksom orkar fortsätta i motgångar och vill fortsätta kämpa, när man bara vill lägga ner allt, bloggen, hästarna, ja typ allt, så läser man något sånt då får man ett leende på läpparna och vågar fortsätta, våga tro och bara köra! tack emilia, du är en grym tjej, snygg, cool, rider oerhört bra, man vill bara va du! you are a amazing gril! 
 
emilias blogg: emiliasiminski.se
 

Min ponny levererar igen i dressyren

Hej! 
är otroligt trött och nöjd över dagen. Jag har ridit nu på kvällen för en stund sen. Jag red på Davy och hade tänkt rida Laguna efter honom men det fanns det inte tid för och årk så hon för ridas imorgon istället! Familjen Enhörning var jätte snälla och lånade ut sin fina ridbana åt mig idag, för jag hade ingen lust eller årk att åka iväg med transporten till Sandö så det var verkligen skönt att jag fick låna den! 
 
Jag började med att skritta honom med mellan lång tygel nästan kort och jobbade i låg form o ställde och böjde honom och gjorde mjuka rörelser så han blev varm och böjbar. Sedan började jag plocka upp formen lite och gjorde halter från skritt några gånger. Det känndes väldigt bra, han lyssnade på vad enda tag förhålning eller skänkel hur mycket som hälst och var konsentrerad på vad jag gjorde. Han hade kvar formen hela tiden han fladdrade inte med huvudet alls längre i skritt till hallt, skrit till trav, trav till hallt övergångarna men galoppen börjar vi hitta varandra i helt också. Jag började trava gjorde övergångar ställde på lång sidorna några öppnor, någon skänkelvikning och lite annat smått och gott. Allt kändes bra, jag jobbade sten hårt med händerna att dom ska vara still och så fort jag tappade konsentrationen på dom så på minde mamma mig för om dom ska bli bra MÅSTE jag jobba sten hårt för att dom ska bli still för annars kommer det gå bakot i min ridning och nu ska jag bara spik rakt upp och det känns som vi börjar klättra lite nu!  känns riktigt skönt. 
Jag började tillsist galoppera och då stog jag mycket i lätt sits i början så han ska få börja skönt och vara avslappnad, det är som om man börjar ett ridpass med att sitta ner, och det är mycket bättre att rida lätt så att man inte pajar ryggen, man måste varigera sittsen. Tillsist satt jag mig ner och började jobba honom klogt i galoppen också. jag red i volt och gjorde stora fina ledande tygeltag. Allt kändes bra där med han blev strässad en gång och for iväg. men då travade jag honom så han blev mjuk och började va konsentrerad igen. 
 
Sedan fortsatte jag jobba en stund till. Passet kändes riktigt bra! mina händer var bra och så vidare. kram
 

Bilköer....dagens köp!!

Ja.. Det där men bilköer det fan inte kul på rev svenska. Och ja tjejen som bloggar sitter fast i en bilkö just nu efter att haft en jätte kul dag med mamma, har spenderat min tid i en bil och i Stockholms ridsportsbutik i Upplands Väsby! Snacka om härlig butik! Stort fett hiss till den affären! Asså så många snygga shabrak som dom hade, men dom var inte billiga så jag höll mig till fyndkorgen där jag hittade ett grymmmmmmt snyggt annorlunda hv polo schabrak som är ganska ovanligt bland alla hästmänniskor! Det var 40% rabatt också ;). Jag kollade också i en annan fyndkorg där luvor, mössor, vantar allt litet fanns hittade jag en hv polo luva som passar perfekt till schabraket. 30 eller 40% rea! Nu blir pappa glad när han ser att jag köpt rea saker. Haha!
Mamma och jag hittade också ett par gryyymmmmmmmmt snygga benskydd i en benskydds reakorg och vi har sökt efter ett par svarta snygga benskydd till Laguna för hon har bara ett par röda skydd men man vill ju ha andra schabrak en rött så då har jag behövt ett par svarta för jag har lånat av Davys skydd och dom är lite små. Men iallafall köpte vi ett par svarta benskydd till Laguna som var Hv polo också och både fram och bak. 30%! Mamma köpte en väst som var brun 40%. Jag köpte en grymt snygg tävlings tröja pikeur. Och en håruppsättning ! Dagens köp! Blev för dyrt men ska sälja många schabrak nu så håll utkik! Ha det gött så får vi hoppas att bil kön släpper... Kram
Bilder kommer ikväll!


Dagens outfit!

Dagens outfit är ett par svarta jeans en tröja från Gina tricot, en vit skinjacka (fejk) en väska från newyorker.
Mamma och jag ska iväg till någon jätte stor hästafär i Uppland någonstans.. Och sen ska vi till något stuteri och kolla på hingstar Asså inte köpa bara kolla! :) aka bli jätte kul! Kram


God morgon!

God morgon! Sovit gott? Det har ifallfall jag:) jag vakna ad tidigt!! Halv 9 liksom! Jag kunde inte Somna om så jag gick och spelade Mario kart Wii.. Haha

Dagen idag händer inget speciellt tror jag. Jag får ta dagen som den kommer, om någon kompis vill va eller om mamma och jag hittar på något. Jag ska iallafall försöka rida lite på hästarna i solskenet. Hoppas snön försvinner snart!!!! Det har varit sol typ 1 vecka så den borde smälta bort.. Det ligger liksom en halv meter snö kvar på många ställen!! Blääää....

Jag kommer äta frukost nu, sen ska jag springa ut och ta av vintertäckena eller bara byta till tunnare täcken eftersom det är så varmt! Tänk att stå själva med vinterpäls och 300 grams täcken i det här vädret.. För varmt liksom! Vi hörs sen kram


bilder från helgens tävling!

bilder från södertörn!
(ja, jag vet att jag glömde ta av länd täcket när jag hoppade på framhoppningen..)

mumms...skulle inte sitta fel!

Schabrak är lockande.... 
 

Hon gjorde underverk!

Hejsan igen! 
Just nu är jag jätte glad och nöjd, otroligt stolt ocg nöjd över dressyr träningen med Davy idag för Åsa. Allt känndes så bra. Jag har tränat ganska mycket på mina händer speciellt min dumma högerhand som förstör, men bara någon påminner mig eller jag på minner mig själv så jobbar jag stenhårt på den för jag vill ha bort mitt tix som jag fått.
 
Såhär såg träningen ut:
Jag jobbade mycket skritt på framridningen jag hade mycket tid på mig eller lagom rättaresagt. Jag gjorte myckt övergångar och tänkte på mina händer. jag böjde och ställde så han skulle vara mjuk och fin. Och det fick jag han kändes jätte mjuk och följsam sen första stygeltaget, kände att han är på tränings humör, och det var jag också. Jag travade stälde, böjde åt båda hållen i båda varven. jag rakriktade och hittade takten. Jag galopperade och då har hanchen sagt att jag ska rida på volt samtidigt som jag ska ta ut min han långt och ge stora ledande tygeltag för då blir mina händer bra och han blir stadig i huvudet och lugn. Jag jobbade en hel del med det och gjorde några öppnor och förvända öppnor i galopp. Han kändes riktigt bra.
 
När träningen började kändes allt bra. Åsa påminde mig hela tiden om mina händer och vi hittade eller åsa hittade och visade mig precis så som jag ska göra för att få still mina händer och jag fattade precis asså där hittade jag det på riktigt, jag har fattat innan men där satt det sig i benmärgen! haha. jag har liksom knipigt litte med armbågarna och då har min höger hand åkt över lite över manken på fel sida och då blir det ostadigt och allt sånt. och då hoppar mina händer och dom blir ostadiga och då blir formen också ostadig. 
Så som jag ska göra och då blir det så grymmt bra det är att jag ska ta isär händerna en aning börja en aning till på armbågarna då blir mina händer still och formen blir stadig!!! 
(jag är otroligt dålig på att sammansatta saker det sitter i hjärnan och ja, det kanske inte står exakt rätt men försökte få till det rätt hoppas jag..)
 
ALLT KÄNDES SÅ OTROLIGT BRA!  Jag har HITTAT det tror jag! det känns så magiskt och min ponny ska vi inte tala om kan är en kung, han är en dröm tror jag.. helt otroligt fantastisk. 
 
ÅSA HAR GJORT RENA UNDERVERKET!! galet glad! Hon är verkligen en grym tränare av det jag fått sett och kännt nu dom härf gångerna. Så nu är det hårt träning på dom där händerna så ska vi allt bli bäst! hahha.. det är bara att kämpa så fixar vi det!
 
film kommer i kväll tror jag iallafall snart.. jag var en sån idiot och låste mitt simkort efter träningen så jag måste bara hitta min puk kod så jag kan gå ut på internet och så. 
kram på er!

Underbara läsare <3

Jag blir så sjukt glad över alla fina kommentarer jag fått jag blir så lycklig! Jag kollade också tillbaka på många fina kommentarer! Ni är bäst! Alla tusen tack alla fina människor där ute!


Bara bita ihop och köra!

Men det är inte lätt.. Glöm inte kolla inlägget som är där nere! Asså på bloggen :) kram


Mycket känslor och tårar..

Om ni undrar varför jag inte bloggat igår för jag hade en hemsk dag igår.. 
 
Dagen började ganska bra, jag var ute i stallet, mocka testa mitt nya pannband till Laguna men det var lite stort så vi ska troligen byta det till cob idag. Jag hämtade in Laguna för att rida henne i snön så hon får lyfta på benen. Jag red i en av våra hagar där en ridbana kommer byggas när snön försvinner. Jag jobbade massor med att ha henne i låg form, mycket mjukgörande, ställa och böja i trav och massor av övergångar från alla gångarter. jobbade nog mest i skritt för att hon skulle jobba riktigt bra och så att hon inte skulle halka. 
 
När jag var klar skrittade jag hem till sallet typ 50 m men ändå :D haha. Jag satt av och sadlade av och gjorde henne fin. Jag lät henne vara inne så tog jag in Davy. först och främst tog jag in alla saker till hoppträningen. Jag borstade honom och sadlade, satt på benskydd och transport skydd över och la ett fleece täcke över honom. han fick äta så sprang jag in och åt våfflor. 
 
När jag var klar lastade jag honom eller han lastade sig själv.. 
När vi kom fram till Sandö så tränsade jag och så vidare. Jag kände mig ganska förvirrad innan för Pontus ville att jag skulle ha sporrar på Davy annars fick jag inte rida . Fast han hade bara sett Davys lata sida. Jag kände att han skulle vara överpigg och ganska galen. och jag hade rätt. men jag hade sporrar ändå...
 
Träningen gick åt helvete, allt kändes piss. Jag ville bara sitta av och säga att det räcker nu. Men jag är ju så blyg så jag vågade inte, mitt självförtroende kom till noll den träningen, jag var arg, ledsen och mådde dåligt. Allt blev fel, Davy stannade och då fick jag koreskera honom riktigt hårt , och allt blev fel och allt var mitt fel eller nja kanske inte, det var i allafall inte Davys fel på något sätt. Det är min förbannade hoppstil som förstör hela min karriär med Davy.. Jag fick straff rundor , jag skulle stå i jockey läder i trav i 7 varv pga att jag tittade ner och satt snett i sadeln. Det var så jobbigt och pinsamt.. efter det mådde jag hemskt. men jag var stark och bet ihop ,tårarna rann tror jag men jag var tvungen Jag lämnade ridhuset utan att vänta på mamma eller pappa när träningen var slut. Jag väntade tills dom kom .Medans så stod jag och kramade Davy. Pappa kom så lastade vi och tog av sadeln och så. Jag sa inte ett enda ord till pappa i bilen han förstod hur jag mådde. Det kom en tår eller många. När vi kom hem lasta jag ur och gick iväg själv med Davy. Jag satt mig på en sten och grät medan han hade sitt huvud i min famn. Jag kramade honom och pratade med honom. Sedan ville jag bara iväg ,så jag satt upp på Davy i grimma och grimskaft och red ut i en hage där jag satt och grät och pratade med honom och kramade honom igen. Efter en stund kom mamma och pratade med mig länge. Det kändes mycket bättre för vi hade exakt samma åsikt. tusen tack mamma jag älsakar dig, du gör mig ett snäpp starkare varje dag. älskar dig så mycket! 
 
asså jag vill inte berätta vad som gjorde så jag blev så överdrivet ledsen, det är privat. 
hoppas ni förstår kram

Snabb utvärdering

Dagen har varit ganska bra! Framridningen och framhoppningen gick gryyyymmmt bra, hon var smidig och bjöd bra. När vi kom in på banan kändes hon jätte fin. Vi gick runt och kolla på hindrerna och muren titta hon inte på men vatten mattan som vi hoppar nästan varje träningen men den här träningen var det läskigt tyckte hon. Första hindret flög vi över. Jag åkte fram lite för mycket över hindret bara, andra hindret kom vi såå bra på och hon bjöd bra. Men dom 2 sista sprången börja hon tveka på så jag var på henne med sporrarna men hon stanna. Jag tog det igen och då flög vi över😊 tredje hindret flög vi fantastiskt över, 4 hindret var vattnet och shit vad spänd hon va, hon stanna typ 4 språng innan och stog och stirra och skrittade försiktigt frammåt😂 jag tog det igen och samma sak hände men hon var lite mer på att hon skulle hoppa. Haha. Då blev vi uteslutna men hon var så himla fin för att vara första gången hon åker iväg på en tävling med transport, första fången vi tävlar på fastlandet. Det går liksom inte att ha krav. Hon var så fin och duktig tyckte jag! ❤

Jag är faktiskt ganska nöjd. Inte bra men nästa tävling ska jag ha mer krav. Bilder finns på datorn men jag bloggar från mobilen just nu och bilderna vill inte komma ut på fb men ska kämpa i kväll. Bilderna från photo shooten kommer också ikväll! Kram


Hej, kul att du hitta in till min lilla galna hästblogg! Och det är jag Victoria med mina två hästar, Davy on the road och Laguna som driver denna hästblogg. Jag bloggar om mitt liv, åsikter, tips och vår väg upp till toppen. Jag tävlar både dressyr och hoppning på min d-ponny tävlar jag upp till LA i dressyr och LB hoppning, ridhästen rider jag LB i både dressyr och hoppning. Vi kämpar och på min blogg kan ni följa oss hela vägen med motgångar och framgångar hela vägen upp till toppen! kolla runt, jag lovar ni kommer fastna