Vår älskade Nalle har lämnat oss..

Visst är davy och han gaaaalet lika? 
Igår fick jag reda på att Ekulunds Nalle har lämnat oss. Så frort jag fick höra det sprutade tårarna. Fast jag aldrig hann träffa honom var det som en hel av mig försvann. 
Nalle är det mest fantastiska hingsten som någonsin funnits på denna jord, jag lovar. Och min älskade ponny har hans blod. Alltså davys pappa har lämnat oss. Denna hingst med sin fantastiska ryttare har sånna fantastiska resultat man kan bara inte förstå.. Lite längre ner ska ni få läsa. smakprov. dom debuterade LC 1991 och ett år senare var dom med i sitt första SM. Det är helt galet fantastiskt. 
Han har fått det mest fantastiska liv en ponny kan ha och 30 långa fanastiska år hoss Katja. Att han blivit så gammal och ändå varit så pigg och glad. En otrolig kämpe i mina ögon. Jag kommer nog aldrig kunna hitta en sådan hingst som honom. Ingen kommer glömma denna ponny, denna ponny föddes som en stjärna och dör som en legend. Ingen kommer glömma honom Gotlands stjärna <3
Kan inte beskriva med ord hur mycket jag kommer sakna honom. Föralltid NALLE!
 
Nu ska ni få läsa det fina som GRL skrev på sin hemsida om Nalle och alla hans resultat. fantastiskt ♥

EKELUNDS NALLE HAR GÅTT UR TIDEN


Nalle var född 9:e september 1983 hos Harald Kraenzmer på Ekelunds stuteri och var resultatet av en tjuvbetäckning med Ekelunds Jessica, därav hans sena födelsedatum. Nalles far, Cawdor Hywel, importerades från Storbritannien och fick över 600 avkommor i Sverige

Nalle var godkänd hingst när familjen Berg-Lamm köpte honom som 3 åring. 

Katja och Nalle debuterade LC på Gannarve -91 vilken de vann och redan -92 var de 6a på dressyr SM. Sedan rullade det på med bla Elit lag, de red både för Team-Gotland och senare med GLRs elitlag.

Här är lite resultat från Nalles och Katjas fina meritlista.

 

92 - 6a SM 

93 - 5a SM

94 - Brons SM + Silver på Ponny Derbyt + Svealands Mästare 

95 - Guld SM + Silver på Ponny Derbyt + Svealands Mästare

96 - Silver SM + Guld på Ponny Derbyt + Svealands Mästare 

97 - Guld SM + Guld på Ponny Derbyt + Svealands Mästare

 

1997 blev Nalle och Katja vinnare av Championatet med rekordhöga 728 p! (vet inte om rekordet står sej ännu men det var stor sensation då att en dressyrponny slog alla hopponnyerna) De gjorde 43 starter det året (dom flesta på nationella tävlingar) och vann 37. 

 

Dessutom blev Nalle "Årets Tävlings Welsh" och Harald Kraenzmer blev "Årets Uppfödare” tack vare Nalles framgångar.Nalle blev vald till Årets Hingst 2004 av Hushållningssällskapet.

 Här är ett axplock av Nalles fina avkommor.

 Top Gear unghäst Champion i hoppning

Orchis Fragans unghäst Champion i fälttävlan + plac i fälttävlans SM

Coconut Cream unghäst Champion i dressyr + FEI dressyr

Bristol Cream 3a i unghästChampionat i dressyr+ FEI dressyr

Bounty diplomsto 

Dixie SM Dressyr

Sun Bear FEI dressyr

Rovalds Zecilla Gun Bis på ASRPs riksutställningar 

hihih och så Davy on the road hästen som är påväg till toppen ;)

 Nalle och Katja har varit en stolthet för GLR med sina fina framgångar. Nalle har även som pensionär gett många av klubbens yngre dressyrryttare en aha upplevelse när de fått prova att rida honom. Alltid mycket snäll och väluppfostrad har han burit de små. Vi var några som fick förmånen att vara med när Nalle firade 30 år i en strålande dag i september!

 Tack Nalle och Katja för att vi i GLR fått vara med på er resa!

 

Denna fantastiska ponny! R.I.P

HAN FÖDDES SOM EN STJÄRNA OCH DOG SOM LEGEND 


Kommentarer
Postat av: Emma

Har han ett barn som heter Sally såg det på en skylt att en häst som heter Sally på min ridskola hadde en pappa som heter så.....

2013-12-19 @ 20:12:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback